Bekijk ‘t Maar

10 Episodes
Subscribe

By: Maus Granaat

Maus Granaat praat met bekende Nederlanders over hun leven, loopbaan en hun favoriete muziek. In samenwerking met het Kennemer Theater in Beverwijk.

Bekijk ‘t Maar Aflevering 10 - Evert Heintz
#10
Last Wednesday at 2:37 PM

Vandaag praat Maus Granaat met Evert Heintz. Evert is geboren in 1975, groeit op in een Rotterdams ondernemersgezin, waar hij al jong het devies leerde: ‘Geen woorden, maar daden’. Hij studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek, de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde en deed een trainersopleiding van drie jaar. Vanuit zijn passie voor bergbeklimmen, toerskiën en het leven, richt hij zich sinds 2010 zeer succesvol als flowspecialist en inspirationeel speaker op het bedrijfsleven. Hij geeft training, coaching en masterclasses over onder andere persoonlijk leiderschap, teambuilding, stressmanagement en flow aan gerenommeerde organisaties en particulieren, zowel in Nederland als in de Alpen. Met regelmaat combineert hij t...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 9 - Nico van der Linden
#9
10/15/2021

Op 7 oktober jongstleden overleed componist, pianist en orkestleider Nico van der Linden. Maus Granaat heeft in september nog een interview met Nico opgenomen, die toen al ernstig ziek was. Nico was een groot Shaffy liefhebber, hij speelt ook drie nummers op de piano en zijn vrouw Ine Kuhr zingt bij twee van deze nummers. Een waardig eerbetoon aan deze alom geliefde virtuoos.


Bekijk ‘t Maar Aflevering 8 - Nico Koster
#8
10/14/2021

Maus Granaat gaat in deze podcast in gesprek met dé fotograaf van Amsterdam, Nico Koster. De inmiddels 81-jarige fotograaf, kunsthandelaar en galeriehouder is nog steeds actief, en vertelt vol enthousiasme over zijn leven als fotograaf en de grootheden op kunstgebied die hij in de loop der jaren heeft ontmoet. Karel Appel en Corneille waren vrienden. Maar Nico heeft ook de hele fotoreportage gemaakt in 1969 van John Lennon en Yoko Ono die een week lang vertoefden in Hilton Hotel in Amsterdam tijdens hun Hair & Bed peace-actie. Samen met Corneille is hij afgereisd naar Cuba om daar mooie schilderijen, foto’s en Lit...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 7 - Ger Otte
#7
10/06/2021

Deze keer reist Maus Granaat af naar Rotterdam om in gesprek te gaan met zanger, acteur, pianist en componist Ger Otte. Ger heeft meegespeeld in tal van musicals: Mary Poppins, Ciske de Rat, Hello Dolly, De Kleine Zeemeermin en Beauty and the Beast, om er maar een paar te noemen. Daarnaast heeft Ger twee soloprogramma’s geschreven voor Pia Douwes en is hij de vocalcoach geweest bij diverse musicals als Tarzan en The Lion King. Ger brengt in deze podcast twee keer een muzikaal intermezzo, te beginnen met ‘Wilkommen…’ uit Cabaret en een prachtig nummer uit de nieuwste productie die eind okt...


Bekijk ‘t Maar Aflevering 6 - Tom Blomberg
#6
09/29/2021

Vandaag praat Maus met Tom Blomberg. Na zijn studie sociologie aan de Rijksuniversiteit Leiden werkte hij vanaf november 1979 als redacteur en producent mee aan de Nationale Hitparade met presentator Felix Meurders en aan De Avondspits van Frits Spits. Die gaf Blomberg de bijnaam 'De Dikke Blomberg' vanwege Blombergs encyclopedische muziekkennis. In de nacht van 4 op 5 juli 1980 maakte Avondspits-producer Blomberg zijn debuut als presentator van de NOS Nacht op Hilversum 1. Blomberg presenteerde daarna nog meer radioprogramma's, zoals de Nationale Hitparade in 1984/'85, Tijd voor Toen en Hitweek bij de KRO van 1986 tot 1989 op de zondag op Radio 3.


Bekijk ‘t Maar Aflevering 5 - Maaike Widdershoven
#5
09/22/2021

In deze aflevering praat Maus met Maaike Widdershoven. Actrice, zangeres, zangcoach, de winnares van twee ‘musical awards’ en eigenaar van ‘Atelier in vervoering’’. Het verhaal van een zelfstandige vrouw, autodidact in alles wat zij naast haar werk doet. Ze zingt ook nog eens live voor ons.


Bekijk ‘t Maar Aflevering 4 - Klaas Wilting
#4
09/16/2021

In deze aflevering van Bekijk ‘t Maar heeft Maus Granaat een openhartig interview met Klaas Wilting, de voormalige politiewoordvoerder. Zoals we van hem gewend zijn, neemt hij geen blad voor de mond.


Bekijk ‘t Maar Aflevering 3 - Diederick Ensink
#3
09/08/2021

Maus praat in deze aflevering met Diederick Ensink, multi-instrumentalist, zanger en acteur. Diederick heeft aan twee programma’s meegewerkt van ‘Purper’, speelde in het orkest van Henk Poort tijdens zijn tour al Dorus. Ook zat Diederick in ‘Jeans’ en speelt na 10 jaar ervaring opdoen, nu zijn eigen show, ‘Diedericks Debuut’.


Bekijk ‘t Maar Aflevering 2 - Cor Sanne en The Wieners
#2
09/08/2021

In deze aflevering spreekt Maus Granaat met Cor Sanne en The Wieners. Zij brengen in de theaters een ode aan Buddy Holly. Ook doen zij binnenkort het Kennemer Theater aan.


Bekijk ‘t Maar Aflevering 1 - Frederique Sluyterman van Loo
#1
08/23/2021

In deze aflevering spreekt Maus Granaat met Frederique Sluyterman van Loo. Zij is niet alleen actrice en zangeres, maar werkt ook als drama- en spelcoach. Frederique won maar liefst tweemaal een musicalaward.