Socrates FC

10 Episodes
Subscribe

By: Socrates Dergi

İnan Özdemir, Buğra Balaban, Atahan Altınordu ve İlhan Özgen, Avrupa ve Türkiye futbolunda haftanın gelişmelerini Socrates ofisinde değerlendiriyorlar.

Socrates FC #199 | Kurtar Bizi Baggio, Tebrikler Leverkusen, Ah Be Arsenal
#73
04/16/2024

Socrates FC’de bu hafta İnan Özdemir, İlhan Özgen ve Atahan Altınordu sizlerle...

Bu haftaki bölümümüze sosyal medya üzerine konuşarak başlıyoruz. Atahan’ın TikTok’a dair son derece samimi yorumlarını dinledikten sonra Socrates FC’nin adım adım 200. podcast bölümüne ilerleyişini hatırlatıyoruz. Avrupa futbolundan sevmediğimiz futbolculara dair mini bir ‘preview’, Roy Keane’in yarattığı etki, “Hayatınız için hangi oyuncuya penaltı attırırdınız?” sorusu gibi triviaların ardından Avrupa futbol gündemini konuşuyoruz.

Bu bölümde en büyük kısmı tabii ki Bayer Leverkusen’i...


Socrates FC #198 | Manchester United-Liverpool, Mandalina Anısı, Bruno Fernandes
#72
04/09/2024

Socrates FC’de bu hafta İlhan Özgen, Atahan Altınordu ve Buğra Balaban sizlerle...

Bu haftaki bölümü 2-2’lik Manchester United-Liverpool maçıyla açıyoruz. Orta sahadan harika bir gol atan Bruno Fernandes’in hangi seviye bir takımın oyuncusu olabileceğini konuşuyor, Darwin Nunez’in bilinemezliğine değiniyor ve bir futbolcu için Premier League’de oynama imkanı ile diğer liglerde oynama imkanını kıyaslıyoruz. Victor Osimhen’in enfes bir kafa golü attığı Monza-Napoli maçını da konuştuktan sonra sizlerden gelen yorumlardan bahsediyoruz.

Satranç oynama ve izleme deneyimi, Atahan’ın merakla...


Socrates FC #197 | 1 Nisan, EPL İddiası, Xabi Alonso'nun Kararı
#71
04/02/2024

Socrates FC’de bu hafta İnan Özdemir, Atahan Altınordu ve Buğra Balaban karşınızda.

Bu haftaki bölümü Atahan’ın vaktinde annesine yaptığı 1 Nisan şakası ve bunun yansıması olarak çocuk eğitiminde pek de dikkate alınmaması gereken püf noktalarıyla açıyoruz. Anne-babayla yaşanan hikâyeler, Atahan’ın Çınar’ı ekmesi ve bu konudaki savunmasının ardından futbol gündemine geçiş yapıyoruz.

Arsenal ile Manchester City arasındaki 0-0’lık maçı konuştuğumuz bu bölümde Arsenal’ın sağlam savunma hattına hakkını veriyoruz. Araya seçim sürecinde aldığımız il...


Socrates FC #196 | 90'lar Nostaljisi, En İyi Milli Formalar, Macaristan-Türkiye
#70
03/26/2024

Socrates FC’de bu hafta İnan Özdemir, İlhan Özgen ve Buğra Balaban sizlerle.

İlhan’ın San Marino-Saint Kitts ve Nevis maçı deneyimiyle açtığımız bölümde artık hafızalarımızın biraz daha zayıfladığını fark ediyor ve İnan’ın ChatGPT macerasına doğru yola koyuluyoruz. ChatGPT’ye 90’lı yılların ‘underrated’ ve ‘overrated’ futbolcularını soruyor, futbolda milli ara sohbetimize bu konuyla başlıyoruz. 90’ların birçok ismine uğradıktan sonra biraz daha gündeme dönüyor, Liverpool ile Ajax arasında oynanan efsaneler maçını ve Sven-Göran Eriksson’un hayalini gerçekleştiri...


Socrates FC #195 | Trabzonspor-Fenerbahçe, Underrated Topçular, Milan’ın Hesabı
#69
03/19/2024

Socrates FC’de bu hafta İnan Özdemir, İlhan Özgen ve Atahan Altınordu sizlerle.

Hem İnan hem de İlhan’ın giydiği Pink Floyd tişörtlerinin bahsinin ardından vakit kaybetmeden futbol gündemine giriş yapıyor, kötü olaylara sahne olan Trabzonspor-Fenerbahçe derbisini ve sonrasında yaşananları enine boyuna değerlendiriyoruz.

Arda Güler’in Osasuna kalesini orta sahadan yokladığı şut, futbol tarihinden ‘underrated’ oyuncu seçimlerimiz, “Roberto Baggio yakışıklı mı, karizmatik mi?” sorusu, Şener Şen’in Amerikalı filmi, Simon Kjaer’in güzelliği, Burak Kut’a ‘Bebeto’ denmesinin sebebi, Inside Milan hesabının yaptığı hayli gerçekçi Serie A şampiyon...


Socrates FC #194 | En Yakışıklı 11'ler
#68
03/12/2024

Socrates FC’nin yeni bölümünde İnan Özdemir, Atahan Altınordu ve İlhan Özgen sizlerle.

Bu haftaki sohbetimize Atahan’ın giydiği kıyafet üstünden Inter dönemi Ronaldo nostaljisiyle başlıyoruz. Arda Güler’in Real Madrid formasıyla ilk golüyle tanışması ve Manchester City-Liverpool maçı muhabbetinin ardından konsept bölümümüze geçiş yapıyoruz.

Bu haftaki bölümümüzde oluşturduğumuz en yakışıklı futbolculardan oluşan 11’ler, bölümün tamamını kapsıyor!


Socrates FC #193 | Hastalık Vetosu, Valencia’da Olay Düdük, Andreas Brehme
#67
03/05/2024

Socrates FC’nin 193. bölümünde Buğra Balaban, Atahan Altınordu ve İlhan Özgen sizlerle.

Bu haftaki sohbetimize Atahan’ın program açılışıyla başlıyoruz. İlhan’ın geçtiğimiz hafta Atahan’dan ‘hastalık’ vetosu yemesi ve Atahan’ın özür dilemesinin ardından, Orkun Çolakoğlu’nun Atahan-İnan ikilisini konuk ettiği o buluşmanın detaylarını dinliyoruz. Atahan’ın son dönemdeki favori tiyatro oyunu ve dizisi derken futbol gündemine geçiş yapıyoruz.

Valencia-Real Madrid maçında hakemin golü engelleyen son düdüğüyle başlangıç yaptığımız bu kısımda Beşiktaş-Galatasaray derbisine...


Socrates FC #192 | Milyarlık Tenekeler, Unutulan Popçular, Fransa '98
#66
02/27/2024

Socrates FC’nin yeni bölümünde İnan Özdemir, Atahan Altınordu ve Buğra Balaban sizlerle.

Bu haftaki sohbetimize İlhan Özgen’in yokluğuyla başlıyoruz. Türk futbolundaki Mustafa Uğur miktarı, N’Dayı Kalenga ve Atahan’ın enteresan “Kubilay” anısının ardından olmayan popçuları konuşuyor, Burak Kut’la Michael Owen’ın ortak yönlerini masaya yatırıyoruz.

Tüm bunların ardından odağımızı biraz daha futbola çeviriyor, Liverpool’un Chelsea karşısında elde ettiği Carabao Cup şampiyonluğunu konuşuyoruz. Chelsea’nin son yıllarda transfer obezliğinden öteye...


Socrates FC #191 | Emirhan Delibaş Krizi, Mbappe'nin Yolu, Tiyatroda Kaybolmak
#65
02/20/2024

Socrates FC’nin yeni bölümünde İnan Özdemir, Atahan Altınordu ve Buğra Balaban sizlerle.

Bu haftaki sohbetimize İnan’ın FC rakısını bir türlü planlamayıp başka planlara dahil olmasıyla alakalı şikayetlerle başlıyoruz. Türkiye’deki popüler isimlere de uğradıktan sonra Ernest Muçi’nin Beşiktaş kariyerine başlangıcıyla futbol gündemine adım atıyoruz.

Bu noktada Beşiktaş’ta yaşanan Emirhan Delibaş krizine geniş bir yer ayırıyoruz. Bu krizden yola çıkarak ‘dating app’ tecrübelerimizi ve kulüplerin benzer durumlarda çifte standart...


Socrates FC #190 | Alman Futbolu, Simone Inzaghi, Şampiyon Fildişi
#64
02/14/2024

Socrates FC’nin yeni bölümünde İnan Özdemir, İlhan Özgen ve Buğra Balaban sizlerle. 

Bu haftaki sohbetimizi Bayer Leverkusen’in Bayern Münih karşısında aldığı 3-0’lık galibiyet ve Bundesliga’da yoluna kayıpsız devam etmesiyle açıyoruz. Thomas Müller’in mağlubiyetin ardından verdiği sert röportaj, Xabi Alonso’nun Leverkusen’in başında verdiği başarılı taktiksel sınav ve Bayern Münih’e kendi çapımızda yeni bir hoca aramamızın ardından Atahan’ın dönercilik mesaisine kısa bir şekilde değiniyoruz.

Xabi Alonso’dan yola çıkarak f...