Overskudslivets podcast

10 Episodes
Subscribe

By: Malene Dollerup

Malene Dollerup fra Overskudslivet afslører alle de mentale udfordringer, indlærte mønstre og samfundsskabte problematikker, der spænder ben for os, når vi ønsker sundhed og vægttab. Forstå hvorfor det er så svært, at gøre det rigtige og få viden om hvordan du ændrer dine udfordringer, så du kan skabe overskud i din hverdag, få mere energi og nå din naturlige vægt uden kamp. Malene er uddannet lifecoach med speciale i følelsesspisning og mentale udfordringer omkring vægttab.

#206. Adskil mad og følelser
04/03/2024

Derfor vil du adskille mad og følelser

 

Spiser du mere end du bryder dig om at indrømme? Eller spiser du på en måde, så det har konsekvenser for vægten? Bruger du store mængder energi på at holde dig til de sunde fødevare og sige nej til de usunde?

Så er der 100% sikker følelser i spil.

Sandheden er at vores følelser altid styrer vores handlinger. Derfor spiller følelser selvfølgelig en stor rolle i vores forhold til mad, hvad enten vi vil det eller ej.

<...


#205. Maria spiser for meget (coaching)
03/20/2024

Det kan gå så godt med at følge en kostplan, men når du bagefter skal stå på egne ben, så går det galt igen? Har du svært ved at nyde din mad og spiser du for meget?

Måske kender du også det med at se sig selv i spejlet, og være kritisk overfor dig selv, fordi du endnu engang havde brudt aftalen med dig selv om at spise mindre?

Så er du ikke alene! Det var sådan Maria havde det, da vi startede coaching-sessionen, som du kan lytte med til i epis...


#204. 7 gode vaner i et vægttabsperspektiv med Nina Kenney
03/05/2024

De 7 gode vaner i et vægttabsperspektiv med Nina Kenney

 

Har du ind i mellem svært ved at forstå, hvorfor det skal være så svært at få ting til at ske? Elsker du at blive inspireret og få nye perspektiver på dit liv? I så fald, vil du bliv begejstret for denne episode 204 af Overskudslivets Podcast, hvor jeg taler med Nina Kenney om Franklin Coveys “7 gode vaner” ud fra et vægttabs- og sundhedsperspektiv.

Derfor vil du lytte til Nina

 

Vi er så heldige, at Ni...


#203. Sådan slap Sus fri af sit snacke problem
02/21/2024

Har du nogensinde oplevet, at efter en periode hvor alting kørte på skinner med din kost og de sunde valg, så ender du med en følelse af at være tilbage til start? Dit snacke problem er tilbage…Hvis du nikker her, så vil du blive glad for at lytte med til denne episode 203 af Overskudslivets podcast!

Her handler det om, at vi se ind bag hvorfor snacke problemet er genopstået, og finde en løsning på det egentlige problem.

Du får lov at være fluen på væggen, når jeg coacher Su...


#202. Fyr din indre kritiker
02/07/2024

Sådan slår du op med din indre kritiker

 

For meget taletid til din indre kritiker kan være ødelæggende for vores drømme og mål.

Men hvordan spotter vi den indre kritiker? Og hvordan stopper vi når den indre kritiker tromler afsted?

I denne episode af Overskudslivets podcast lære, hvordan du spotter din indre kritiker. Han kan nemlig være ret snedig og komme i mange forklædninger.

Du vil også lære, hvordan du får skovlen under din indre kritiker og sætter en mere f...


#201. Hvis du respekterede dig selv..
01/24/2024

En episode om at blive bedre til selvrespekt

Hvad er en ting du ville gøre anderledes i dit liv, hvis du 100% respekterede dig selv?

Det spørgsmål har jeg stillet både mine klienter og mig selv en del her på det sidste.
Episode 201 af OverskudsLivets podcast handler om selvrespekt og i løbet af episode vil vi samme reflektere over spørgsmålet.

Uanset om
du er fuldt bevidst om, at du sætter dig selv til sidst og er dårlig til at stå op for dig selv og sæt...


#200 Sådan blev Mette en der holder aftaler med sig selv og 25 kg lettere
01/10/2024

Har du nogensinde ønsket dig at høre fra helt almindelige mennesker med alle mulige udfordringer, hvordan det lykkes at overvinde alle udfordringerne og komme i mål med et vægttab?

Så vil du elske denne episode 200 af OverskudsLivets podcast hvor jeg interviewer Mette, der gik fra at være fanget i en spiral af depression, manglende tro på sin egen succes og madmisbrug til at udfolde en anden og sundere udgave af sig selv. Nu står hun op for sig selv, tager gode valg og lever i en krop, der er sjov at være i.

...


#199 Jul uden overspisning på autopilot og triggede kropstanker
11/29/2023

Jul! Lyt til årets julepodcast, hvis du kender til at ende med overspisning på autopilot og får trigget dine tanker om kroppen i denne juletid. Det er præcis, hvad det handler om i denne episode 199 af Overskudslivets podcast.

Her vil du få hjælp til at undgå, at der går automat-arm i den hver gang, du bliver stillet foran en af julens mange goder. Målet er sjov og nydelse, frem for at ende med overspisning, ondt i maven og triggede kropstanker. Lad os få en god jul og julemåned!

Inden du bliver b...


#198 Den magiske overgangsalder
11/15/2023

Kan overgangsalderen være magisk? Hvad stiller vi op, når overgangsalderen raser og vi næsten ikke kan genkende os selv?  Skal vi svede og lide? Er hormoner ven eller fjende i denne proces?

Alt dette og mere får du svar på i episode 198 af Overskudslivets Podcast. Vi dykker ned i overgangsalderen med ekspertindsigt fra Menopausementor PiaMaria Manou.

 

Overgangsalder er hot

Emnet overgangsalder er hot for øjeblikket. Og med god grund. Det er en særlig periode i kvinders liv, der fortjener mere opmærksomhed. I denne episode afklarer vi de forsk...


#197. Relationer & Manualer. Når andre gør tingene forkert.
11/01/2023

Lad os tale om relationer og hvad de betyder for vores trivsel. Forbindelserne til andre mennesker, der kan gøre os både ovenud glade og fuldstændig vanvittige. Har du nogensinde undret dig over, hvorfor din nærmeste relationer ikke opfører sig som du forventer? Så er du ikke alene!

I denne episode 197 af Overskudslivets podcast tager vi fat på det ultimative spørgsmål: “Hvordan takler vi det, når vores nærmeste ikke spiller efter vores regler?”

Spørgsmålet er vigtigt! Fordi det er forfærdeligt anstrengende, at gå rundt og forsøge at kontr...