Overskudslivets podcast

10 Episodes
Subscribe

By: Malene Dollerup

Malene Dollerup fra Overskudslivet afslører alle de mentale udfordringer, indlærte mønstre og samfundsskabte problematikker, der spænder ben for os, når vi ønsker sundhed og vægttab. Forstå hvorfor det er så svært, at gøre det rigtige og få viden om hvordan du ændrer dine udfordringer, så du kan skabe overskud i din hverdag, få mere energi og nå din naturlige vægt uden kamp. Malene er uddannet lifecoach med speciale i følelsesspisning og mentale udfordringer omkring vægttab.

Ep210. Spiser du på følelser? Lær at stoppe følelsesspisning
06/05/2024

Følelsesspisning. Hvornår, hvordan og hvorfor!

 

Hvornår er det egentlig følelsesspisning (også kaldet følelsesmæssig spisning) ? Spiser du på følelser? Og hvornår er det et problem? I denne episode af Overskudslivets podcast kan du blive klogere på følelsesspisning og teste om du spiser på følelser.

Du får også teknikker (starthjælp) til at adskille mad og følelser. Så du får nemmere ved at stoppe følelsesspisning og føle dig i kontrol omkring mad, vægt og sundhed.

Det er tid til at bruge livet p...


#209. Margit får hjælp af “The work” til at håndtere svære vilkår
05/21/2024

Find Accept med The work-coaching

Hjælp, livet er svært. Min mand er sygemeldt og har det rigtig skidt og dårligt psykisk. Min datter kæmper. Jeg er i forvejen lav på ressourcer. Når livet giver en mavepuster, kan det være svær at få luft. Det er nemt at føle sig magteløs og ende i en nedadgående tankespiral, hvilket er det sidste vi har brug for.

I denne episode af Overskudslivets Podcast lytter det med til en coaching, der demonstrere for dig, hvordan vi kan få flere ressourcer og...


208. Skab overskud ved at acceptere det som er
04/30/2024

Få adgang til dit overskud, ved at acceptere dine vilkår (og det som er).

 

En af de måske vigtigste ting du kan lære i dit liv er accept af dine vilkår. Hvis du nogensinde har været så frustreret eller utilfreds over en situation i dit liv, at det har taget al din energi og fokus, så hæng på!

Denne episode af Overskudslivets podcast vil guide dig igennem, hvordan du får mere overskud og finder ressourcer til at tackle alle livets udfordrende vilkår, ved at tage finde ind til...


#207. Holdbart vægttab starter (altid) indefra
04/18/2024

Vægttab bliver lettere og mere bæredygtigt ved at starte indefra

 

Hvorfor er det så svært at sige nej tak og tage sunde valg, uden at føle sig snydt? Hvordan gør vi det nemmere og mere naturligt at tage de valg, der skal til for at spise på en måde, så vi kan få et holdbart vægttab? Det handler om at starte indefra.

I denne episode af Overskudslivets podcast får den indsigt i hvordan indre arbejde er nøglen til et lettere og bæredygtigt vægttab.
Hel...


#206. Adskil mad og følelser
04/03/2024

Derfor vil du adskille mad og følelser

 

Spiser du mere end du bryder dig om at indrømme? Eller spiser du på en måde, så det har konsekvenser for vægten? Bruger du store mængder energi på at holde dig til de sunde fødevare og sige nej til de usunde?

Så er der 100% sikker følelser i spil.

Sandheden er at vores følelser altid styrer vores handlinger. Derfor spiller følelser selvfølgelig en stor rolle i vores forhold til mad, hvad enten vi vil det eller ej.

<...


#205. Maria spiser for meget (coaching)
03/20/2024

Det kan gå så godt med at følge en kostplan, men når du bagefter skal stå på egne ben, så går det galt igen? Har du svært ved at nyde din mad og spiser du for meget?

Måske kender du også det med at se sig selv i spejlet, og være kritisk overfor dig selv, fordi du endnu engang havde brudt aftalen med dig selv om at spise mindre?

Så er du ikke alene! Det var sådan Maria havde det, da vi startede coaching-sessionen, som du kan lytte med til i epis...


#204. 7 gode vaner i et vægttabsperspektiv med Nina Kenney
03/05/2024

De 7 gode vaner i et vægttabsperspektiv med Nina Kenney

 

Har du ind i mellem svært ved at forstå, hvorfor det skal være så svært at få ting til at ske? Elsker du at blive inspireret og få nye perspektiver på dit liv? I så fald, vil du bliv begejstret for denne episode 204 af Overskudslivets Podcast, hvor jeg taler med Nina Kenney om Franklin Coveys “7 gode vaner” ud fra et vægttabs- og sundhedsperspektiv.

Derfor vil du lytte til Nina

 

Vi er så heldige, at Ni...


#203. Sådan slap Sus fri af sit snacke problem
02/21/2024

Har du nogensinde oplevet, at efter en periode hvor alting kørte på skinner med din kost og de sunde valg, så ender du med en følelse af at være tilbage til start? Dit snacke problem er tilbage…Hvis du nikker her, så vil du blive glad for at lytte med til denne episode 203 af Overskudslivets podcast!

Her handler det om, at vi se ind bag hvorfor snacke problemet er genopstået, og finde en løsning på det egentlige problem.

Du får lov at være fluen på væggen, når jeg coacher Su...


#202. Fyr din indre kritiker
02/07/2024

Sådan slår du op med din indre kritiker

 

For meget taletid til din indre kritiker kan være ødelæggende for vores drømme og mål.

Men hvordan spotter vi den indre kritiker? Og hvordan stopper vi når den indre kritiker tromler afsted?

I denne episode af Overskudslivets podcast lære, hvordan du spotter din indre kritiker. Han kan nemlig være ret snedig og komme i mange forklædninger.

Du vil også lære, hvordan du får skovlen under din indre kritiker og sætter en mere f...


#201. Hvis du respekterede dig selv..
01/24/2024

En episode om at blive bedre til selvrespekt

Hvad er en ting du ville gøre anderledes i dit liv, hvis du 100% respekterede dig selv?

Det spørgsmål har jeg stillet både mine klienter og mig selv en del her på det sidste.
Episode 201 af OverskudsLivets podcast handler om selvrespekt og i løbet af episode vil vi samme reflektere over spørgsmålet.

Uanset om
du er fuldt bevidst om, at du sætter dig selv til sidst og er dårlig til at stå op for dig selv og sæt...