BRUZZ

10 Episodes
Subscribe

By: BRUZZ

Interviews en specials over de hoofdstad. Volg hier de podcasts van BRUZZ.

Gene Zever! met Ashley Morgan
Yesterday at 1:00 PM

Gene Zever is een podcast van BRUZZ waarin we een stem geven aan jonge Brusselaars met een visie. Axel en Marvin, presentatoren van de podcast, gaan op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers. Vandaag: muzikant en producer Ashley Morgan.

"Toen ik kind was, heeft mijn pa me gedwongen om naar de muziekschool te gaan, vooral omdat ik te veel aan het gamen was. Eerst voelde ik het niet, maar na een paar jaar begon ik muziek leuk te vinden. Zeker toen ik ook nog eens Jimi Hendrix ontdekte." 

H...


Gene Zever! met Eric Cyuzuzo
#4
03/25/2024

Gene Zever is een podcast van BRUZZ waarin we een stem geven aan jonge Brusselaars met een visie. Axel en Marvin, presentatoren van de podcast, gaan op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers. Vandaag: Eric Cyuzuzo, creatieve duizendpoot.

In een ver verleden volgde Cyuzuzo studies handelsingenieur, waarna hij in de modeindustrie belandde. Nu combineert hij zijn liefde voor cultuur en sociaal werk met een rol als muziekprogrammator bij Vaartkapoen en programmator voor Black History Month Belgium. Hij is ook een van de drijvende krachten achter het platform Som.m.me...


Gene Zever! met Bjorn Ghyselen (peterselie)
#3
03/11/2024

Gene Zever is een podcast van BRUZZ waarin we een stem geven aan jonge Brusselaars met een visie. Axel en Marvin, presentatoren van de podcast, gaan in deze nieuwe serie op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers. Vandaag spreken we met Bjorn Ghyselen, oprichter van het handtassenmerk peterselie.

Deze jonge creatieveling groeide op in West-Vlaanderen, maar verhuisde voor zijn studies naar Brussel. Ondertussen voelt Ghyselen zich al meer Brusselaar dan West-Vlaming. In deze aflevering van Gene Zever heeft hij het onder andere...


Gene Zever met Nicole Brock (rempart44)
#2
02/22/2024

Gene Zever is een podcast van BRUZZ waarin we een stem geven aan jonge Brusselaars met een visie. Axel en Marvin, presentatoren van de podcast en BRUZZ-medewerkers, gaan in deze nieuwe serie op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers. Vandaag spreken we met interieurarchitecte Nicole Brock.

Brock, oorspronkelijk afkomstig uit Limburg, is een jonge interieurarchitecte, meubelontwerpster en oprichtster van kunstenatelier rempart44, waar ze jonge Brusselse creatievelingen wil samenbrengen om ervaringen te delen en elkaars netwerk te verbreden.

In deze aflevering van Gene Zever heeft...


Gene Zever met Dushime: 'Ideale plek om muziek te luisteren? In de bergen of aan de zee'
#1
02/12/2024

In het tweede seizoen van Gene Zever praten Axel en Marvin met creatieve en ondernemende zielen uit de hoofdstad. In de eerste episode staat Andie Dushime centraal. Als zangeres, actrice en danseres heeft ze ondertussen al heel wat podiumervaring opgebouwd. En de komende maanden focus ik weer volop op mijn muziekcarrière”, vertelt ze.

Binnenkort kan Dushime haar aan het werk zien in Het Depot in Leuven en in de voorstelling Inzozi Zanjye op het Afropolitan Festival in Bozar. Op 22 maart stelt ze nieuwe muziek voor in de Botanique.


#55 ONGEHOORD Kurt Deswert over hoe Brussels is Sneeuwwitje?
02/05/2024

In Ongehoord blikken we terug op de beste momenten van de voorbije 24uur BRUZZ radio. In deze aflevering vertelt schrijver en historicus Kurt Deswert over het bekende sprookje Sneeuwwitje. Want uit onderzoek blijkt dat het verhaal gebaseerd is op een echte persoon en dat zij in Brussel zou zijn geweest en ligt begraven onder het Beursgebouw. 


A La Carte: Daniël Buyle
02/01/2024

"De meeste Vlaamse partijen hebben geen duidelijke visie over wat er met Brussel moet gebeuren," zegt Brusselkenner Daniël Buyle in À La Carte. "Zelfs de N-VA en het Vlaams Belang, die een verregaande staatshervorming willen, blijven over Brussel veeleer vaag. Dat kan de Vlamingen parten spelen."

De laatsten zouden nochtans gebruik kunnen maken van de lamentabele financiële situatie van het Brussels gewest en de 19 gemeenten. Toch wijst Buyle erop dat er bij de Franstalige politici geen 'sense of urgency' heerst. Die gaan er namelijk nog altijd van uit dat de federale overheid de Brusselse financiële putt...


RWDM-supporter Thomas Swaelens over wangedrag tijdens RWDM-Eupen
01/22/2024

Op woensdag 24 januari moet RWDM nog de resterende 5 minuten spelen tegen Eupen. De laatste minuten van de wedstrijd die zondag is stilgelegd door wangedrag van enkele RWDM supporters. Op het dat moment stond het 0-1 voor Eupen. De spelers van Eupen moeten woensdag dus weer 2u de bus op om nog 5 minuten te spelen. Bram praat met RWDM-supporter Thomas Swaelens.


A La Carte: David Leisterh
01/12/2024

Lijsttrekker David Leisterh van de MR wil komaf maken met het systeem waarbij een Brusselse gemeente beslissingen van het gewest kan blokkeren. Dat zegt hij in A La Carte. Leisterh is bij de verkiezingen kandidaat-minister-president. "Glasgow en Kopenhagen zijn steden waar Brussel zich aan moet spiegelen."

Leisterh is zelfs bereid om de fusie van enkele kleinere Brusselse gemeentes te overwegen en spreekt van een "herverdeling van de bevoegdheden." Anderzijds verdedigt hij de rol die de gemeenten bijvoorbeeld tijdens de covid-crisis gespeeld hebben.

Als hij na 9 juni Brussels minister-presdident wordt, wil hij zijn kabinet snel verhuizen...


Actrice Ahlaam Teghadouini blikt terug op 2023: 'Spreek nog steeds af met Roomies cast'
12/21/2023

Radiopresentator Bram Van de Velde maakt de hele week radio vanuit het Beursgebouw en nodigt elke middag een gast uit waarmee hij terugblikt op 2023. Donderdag was dat actrice en Brussel ambassadrice Ahlaam Teghadouini. "Het was een ontzettend druk jaar, in 2024 zou ik eigenlijk mijn vrienden wat meer willen zien."

Ze won dit jaar met de Brusselse reeks Roomies de juryprijs van de Kastaars, maar veroverde met de serie ook meerdere Ensors. "Ik kijk nog altijd met zoveel liefde op dat project terug. Ik spreek ook nog regelmatig met Kato en Flo (regisseurs De Boeck en...