Vrouwmens

10 Episodes
Subscribe

By: Ziazan Image Professionals

Jij bent een vrouw! Altijd al geweest maar lange tijd niet zichtbaar voor anderen. Omdat je met het verkeerde lichaam bent geboren. Nu komt jouw echte gender tevoorschijn. Maar het is nogal wat om jezelf eigen te voelen in je nieuwe voorkomen. Als trans vrouw is vrouwzijn je niet met de paplepel ingegoten. En zaken waar cis vrouwen jaren voor hebben gekregen om te ontdekken, moet jij je in korte tijd eigen maken. Ik ben Marielle Veerbeek, transformatiecoach voor transgender vrouwen. Al jaren help ik vrouwen met hun sociale transitie. Want jezelf krachtig als vrouw presenteren is te leren. In...

Mode verandert, stijl blijft
Yesterday at 8:30 AM

In deze podcast verken ik het verschil tussen mode en persoonlijke stijl. Waar mode draait om snel veranderende trends, is persoonlijke stijl een stabieler en authentieker middel van zelfexpressie. Mode bepaalt niet maar vult stijl aan. 


Je eigen stijl vinden zonder gedoe of hoge kosten
10/16/2024

Luister hoe je zonder veel geld of tijd (twee dingen die je als trans vrouw vaak niet hebt) te verspillen jouw persoonlijke stijl kunt ontdekken. Ook als je nog geen vrouwenkleding hebt of wilt kopen!


Interview met logopediste Jomie deel 3
10/09/2024

Je stem verandert niet vanzelf mee als je in transitie gaat. Maar met de juiste oefeningen kun je werken aan een meer vrouwelijke klank. Vandaag in deel 3 heeft logopediste Jomie handige oefeningen die je thuis kunt doen en vertelt ze wat je beter kunt laten.


Interview met logopediste Jomie deel 2
10/02/2024

Je stem verandert niet vanzelf mee als je in transitie gaat. Maar met de juiste oefeningen kun je werken aan een meer vrouwelijke klank. Logopediste Jomie vertelt hierover. Deze week deel 2: wat kun je bereiken en wat zijn de verschillen tussen een mannen- en vrouwenstem?


Interview met logopediste Jomie deel 1
09/25/2024

Je stem verandert niet vanzelf mee als je in transitie gaat. Maar met de juiste oefeningen kun je werken aan een meer vrouwelijke klank. Hoe kan een logopediste je hierbij ondersteunen? Deze week deel 1: Logopediste Jomie deelt haar visie en aanpak.


Vind de juiste BH voor jou
09/18/2024

Wil je alles weten over BH-maten en welke BH perfect bij jou past? In deze aflevering ontdek je hoe je je maat opmeet, welke soorten BH’s er zijn en welke het beste werken met inleggers.


Kledingfabels
09/11/2024

Over kleding bestaan heel wat misverstanden.  Bijvoorbeeld dat je geen horizontale strepen mag dragen omdat ze je dikker zouden maken. Soms klopt dat, maar vaker is het onzin. In deze aflevering ontkracht ik een aantal van deze hardnekkige fabels. 


Zonder overbodige bagage je vakantiekoffer inpakken
09/04/2024

Je gaat op vakantie en kunt niet je hele garderobe meenemen. Wat neem je mee en wat laat je thuis? Tips om je vakantiekoffer slim in te pakken. 


Online goedkope kleding kopen, aanrader of niet?
08/28/2024

Kleding van internetwinkels zoals Shein, AliExpress en Temu is spotgoedkoop. Maar krijg je wat je denkt te bestellen? En is het de moeite waard om je geld hieraan uit te geven of zijn er betere alternatieven?


Happy op Hoge Hakken
08/21/2024

Hoge hakken stralen vrouwelijkheid uit. Althans, als je erop kunt lopen. Want zodra het meer op wankelen lijkt, is het effect minder charmant. In deze podcast deel ik dé truc om zelfverzekerd met hoge hakken te stappen.