אקורד פתיחה
.מרכז אקורד מתמחה בפסיכולוגיה חברתית לשינוי חברתי בכל פרק, מיה בנגל ופרופ׳ עירן הלפרין, מנתחים את המצב דרך מנעד הרגשות שמציפים אותנו בתקופה המורכבת הזאת. בין פחד וייאוש לתקווה ואופטימיות.
כיצד הצלחת המחנה הדמוקרטי ליברלי קשורה בשותפות פוליטית בין יהודים לערבים 5#
מיה בנגל | ראנה עבאס | רון גרליץ
#5 כיצד הצלחת המחנה הדמוקרטי ליברלי קשורה בשותפות פוליטית בין יהודים לערבים
מיה בנגל | ראנה עבאס | רון גרליץ
אמפתיה #4
מאז ה7 באוקטובר אנחנו רואים את משפחות החטופים ביסוריהן והלב נכמר. מאז השבת השחורה גבולות האמפתיה התרחבו, אבל שורטטו בצורה חדה חד משמעית יותר. אנחנו לא מסוגלים לחוש אמפתיה כלפיי הסבל בצד השני.
בפרק היום פרופ׳ עירן הלפרין ומיה בנגל משוחחים עם פרופ׳ ענת פרי, מומחית לאמפתיה, מהמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית על הקשר בין אמפתיה לחמלה, התשובה השגורה ״אין לי משאבים מנטליים״ בהקשר של צער כלפיי מה שקורה בצד השני, דמוניזציה ודה-הומניזציה.
פודקסט מבית מרכז אקורד באוניברסיטה העברית.
שנאה וקיטוב: למה קיטוב אידיאולוגי זה דבר חשוב? #3
בפרק השלישי של הפודקסט של מרכז אקורד פרופ׳ עירן הלפרין ומיה בנגל מארחים את ד״ר נעם גדרון מהאוניברסיטה העברית. ביחד הם מנסחים עבורנו את ההגדרה לשנאה ״אנשים מרגישים שנאה כלפיי אדם או קבוצה או אובייקט שהם חושבים שפוגע בהם כי ככה הוא״ וגם מדייקים את ההבדלים: למה קיטוב אידיאולוגי זה דבר חשוב?
תקווה #2
בפרק הקודם פרופ׳ עירן הלפרין ומיה בנגל ממרכז אקורד, שוחחו על הפחד. אם עדיין לא האזנתם, זה הזמן. בפרק השני התקווה היא הכוכבת. מהי תקווה? מה מעורר תקווה ומה היא מעוררת בנו?
פחד #1
פרופ׳ עירן הלפרין ומיה בנגל, מרכז אקורד באוניברסיטה העברית, מפרקים בפרק הראשון את הרגש העוצמתי ביותר שחווינו ב7.10. הפחד.