Goed met Geld Podcast

10 Episodes
Subscribe

By: Goed met Geld Podcast

Goed met Geld is dé podcast voor millenials die meer uit hun geld willen halen! Wij zijn Bas en Arjan en we podcasten over geldzaken en financiële onafhankelijkheid. Als twee echte millenials doen we dat luchtig en met humor, en mikken we dus ook bewust op onze generatiegenoten. Maar niet getreurd! Als jij geen millenial bent dan ben je nog steeds van harte welkom om te luisteren, en om ook Goed met Geld te worden!

232: Voorlopig de laatste
#232
01/26/2024

Aan al het goeds, komt een eind. Bas en Arjan zijn goed op weg naar een waardevolle toekomst. Doel van deze podcast is het bereiken van Nederlanders en hen helpen goed met geld te worden. Maar na precies 5 jaar gaan we een pauze zetten op het maken van nieuwe afleveringen. Er zit veel kennis verborgen in de  200+ afleveringen die we samen hebben gemaakt. Dat zal gewoon beschikbaar blijven, maar kijkende naar onze meest schaarse resource, onze tijd, hebben we ervoor gekozen om voorlopig geen nieuwe afleveringen op te nemen. Deze uit de hand gelopen hobby, kost veel tijd, maar l...


231: Nieuwe pensioenregels
#231
01/12/2024

In 2023 is de nieuwe pensioenwet ingegaan. Dikke kans dat je er niet zoveel van hebt meegekregen, maar er zijn best wat dingen veranderd. Zo is er bijvoorbeeld veel meer ruimte gekomen om extra geld in te leggen voor je pensioen. Dat kan heel aantrekkelijk zijn, zeker wanneer je al zoveel vermogen hebt opgebouwd dat je vermogensrendementsheffing moet betalen. In deze aflevering hoor je welke afwegingen Arjan en Bas maken om wel of niet extra in te leggen voor hun pensioen. Mooie inzichten waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw pensioen dit jaar optimaal gevuld wordt.

De shownotes...


230: Studielening gebruiken voor een huis
#230
12/29/2023

De meeste mensen gebruiken hun studiefinanciering voor het bekostigen van hun leven tijdens hun studie. Maar Nick niet... Hij heeft er samen met zijn vriendin een appartement van gekocht. Dit geweldige verhaal moet je echt horen. De stalen discipline die hij heeft opgebracht om niet aan die enorme spaarpot van meer dan 60 duizend euro te komen en Ome DUO daarmee effectief om te toveren tot een hypotheek verstrekker. Klinkt heel aanlokkelijk, dus zeker het luisteren waard als je net aan je studie begint!

De shownotes zijn te vinden op https://goedmetgeldpodcast.nl/230


229: Liquiditeit in privé en in een bedrijf
#229
12/15/2023

Als het goed met je baan of bedrijf gaat komt er geld binnen als water. Tenminste dat gunnen wij onze luisteraars allemaal. Helaas loopt het vaak ook weer bijna net zo snel weg. Of in sommige gevallen zelfs sneller. Daarom is het goed om de juiste hoeveelheid cash geld achter de hand te hebben. Of in ieder geval, geld waar je direct over kunt beschikken, dus bijvoorbeeld op een betaalrekening of op een spaarrekening waar je het gemakkelijk vanaf kunt halen. Deze aflevering staan we stil bij liquiditeit. De eb en flow van je beschikbare geld. Zowel in de...


228: Consumentisme
#228
12/01/2023

Arjan heeft een documentaire gekeken die toch behoorlijk wat impact op hem had. In deze aflevering staan we stil bij wat er gebeurt met je retourzending. Het is niet mis hoeveel verspilling erbij komt kijken. Misschien niet wat direct een onderwerp voor onze podcast. Maar uiteindelijk is het makkelijkste besparen wanneer je zaken niet koopt. De grapjassen gaan deze aflevering helemaal los met té slechte dad jokes.

Dus deze aflevering is zeker het beluisteren waard. De shownotes zijn te vinden op https://goedmetgeldpodcast.nl/228


227: Verhuurstrategie, aflossen, belasting en toekomst
#227
11/17/2023

Trouwe luisteraars weten dat één van de huur appartementen in één van de grote steden van Bas is. En waar overal op TikTok, YouTube en Instagram geadverteerd wordt dat je alleen maar rijk kunt worden door in vastgoed te investeren. Is het lang niet zo makkelijk als dat ze daar doen lijken. Deze aflevering duiken we in de verhuurstrategie van Bas. Welke overwegingen neemt hij mee en welke impact hebben de aankomende wijzigingen op het belastingstelsel en de huurregulering? Die knagen allemaal aan de cashflow van je verhuurde woning. Zeker de moeite waard als je een neiging hebt richting vast...


226: Het opleveren van je verkochte huis
#226
11/03/2023

Aan alle mooie dingen komt een eind. En dit is de laatste aflevering van zeven uit de (ver)huis reeks van Arjan. Hij heeft ons meegenomen hoe hij zijn huis verkocht heeft, hypotheek regelen, notaris bezoekje en het klussen en verhuizen. In deze aflevering de allerlaatste stap, het opleveren van je huis. Toch een emotioneel moment, want je hebt er toch een heel aantal jaar je thuis van gemaakt. Benieuwd of het bij Arjan tot tranen heeft geleid? Luister dan deze aflevering.

De shownotes zijn te vinden op https://goedmetgeldpodcast.nl/226


225: Stoppen met crowdfunding
#225
10/20/2023

Wie aan Arjan's portfolio denkt, denkt al snel aan crowdfunding. Maar Arjan trekt na 11 jaar de stekker eruit. Hij gaat stoppen met crowdfunding. De wijze lessen die hij heeft geleerd, heeft hij eerder al in deze podcast gedeeld. Maar het rendement blijft achter én het kost hem toch meer tijd dan hij er aan wil besteden. Dus er gaat afgebouwd worden. In deze aflevering hoor je zijn overwegingen en onthult hij zijn nieuwe focus voor het geld van die beleggingen. Zeker de moeite waard om te beluisteren.

De shownotes zijn te vinden op https://goedmetgeldpodcast.nl/225


224: Dividend voor ondernemers
#224
10/06/2023

Nou luisteraars, dit is hem hoor. Dé aflevering waarbij we continue moesten aangeven dat je toch echt met je eigen financiële adviseur en accounts moet praten. Want deze aflevering hebben we het over vanuit je BV dividend naar jezelf uit betalen. Als je dacht dat dat makkelijker was dan salaris betalen of dat je altijd goedkoper uit bent qua belastingen, dan is dit een hele goede aflevering om er met je aandacht bij te zijn. Bart geeft zijn ervaringen prijs en daar kun jij dan weer mooi van leren.

De shownotes zijn te vinden op https://go...


223: Transactiekosten switchen broker
#223
09/22/2023

Kosten zijn de enige zekerheid die je hebt bij beleggen. En kosten hebben een behoorlijke impact op het eindresultaat. Daarom is het goed om zorgvuldig je broker uit te kiezen, bij wie je start om te gaan beleggen voor de lange termijn. Switchen van brokers is niet gemakkelijk en brengt best wel wat risico's en kosten met zich mee. In deze aflevering duiken we in twee luisteraarsvragen die we hebben ontvangen. Ben jij niet tevreden over je broker, dan is deze aflevering zeker de moeite waard.

 

De shownotes zijn te vinden op https://goedmetgeldpodcast.nl/223