Tune the Hipo

10 Episodes
Subscribe

By: Leticia Vandemeersche

Tune the Hipo is dé wekelijkse podcast voor alle High Potentials die hun professionele pad willen versterken en hun talenten willen benutten. Of je nu junior bent, senior of iets ertussen of je bent op zoek naar werk, in deze podcast deel ik alle tips en tricks op een positieve en inspirerende manier. Een Hipo (in je team) is namelijk als een extra kracht: eenmaal je het kent en weet te benutten, kan je niet meer zonder.Of je nu zelf een Hipo bent of met High Potentials werkt, in Tune the Hipo behandel ik diverse onderwerpen zoals neurodiversiteit, inclusie, p...

Valérie Lucq - Jong leiderschap met daadkracht en verbinding - 15
#15
06/27/2024

Op jonge leeftijd stond Valérie Lucq al aan het roer van een dynamisch en ambitieus bedrijf. In deze inspirerende aflevering vertelt ze hoe belangrijk het is om mensen te hebben die in je geloven en hoe leidinggeven veel meer is dan alleen aansturen—het is mentorschap.

Ontdek Valérie’s twee gouden kenmerken die haar leiderschapsstijl definiëren: daadkracht en verbinding. Mis deze kans niet om te leren van een van de meest gedreven en empathische leiders van nu!


Interview met Nabila Farhat - Young ICT Lady of the Year 2023 - 14
#14
06/19/2024

In deze aflevering verwelkom ik Nabila Farhat aan de microfoon. Als Young ICT Lady of the Year 2023 en medewerker bij Capgemini deelt ze haar inspirerende verhaal. We bespreken haar onstuitbare drang om te groeien, hoe ze werk en gezin combineert, de rol en impact van het winnen van een prestigieuze award en wat het betekent om een High Potential te zijn. Mis dit boeiende gesprek niet! Beste belangrijk: het gesprek is in het Engels. 


De toekomst van talentbeheer: High Potentials herzien - 13
#13
06/13/2024

In deze aflevering verkennen we waarom de klassieke definitie van High Potentials niet voldoende is om al het talent in je team te behouden. We duiken in de nuances die vaak over het hoofd worden gezien en bespreken wanneer de traditionele benadering ertoe leidt dat waardevolle medewerkers je bedrijf verlaten.Ontdek hoe je door een vernieuwde kijk op High Potentials je team kunt versterken en laten floreren.


Hoogbegaafd en werkzoekend: Wendy's weg naar betekenisvol werk - Interview Wendy Kok - 12
#12
06/06/2024

Ben je hoogbegaafd en op zoek naar werk? Dat is geen eenvoudige opgave, vooral niet als je taken moet uitvoeren waarin je je talenten niet volledig kunt benutten. Dit kan een flinke impact hebben op je zelfbeeld, zeker als je voortdurend wordt beoordeeld.

In deze podcast deelt Wendy Kok haar persoonlijke verhaal en legt ze uit hoe je kijk op de situatie bepaalt wat je met je talenten doet. Een waardevol inzicht voor zowel werkgevers als werkzoekenden.


Van verwarring naar inzicht: Hoogbegaafdheid in vier Fases - #11
#11
05/30/2024

Veel volwassenen erkennen niet graag dat ze hoogbegaafd zijn; het voelt te elitair, onmogelijk of onnodig. Toch blijft er een knagend gevoel van anders zijn. In deze podcast ontdek je de vier fases van hoogbegaafdheid, van onzekerheid en ontkenning tot omarming en plezier.


Drie keer exit voor de Hipo tijdens rekrutering en selectie - 10
#10
05/23/2024

Er zijn tijdens het rekruteringproces - en dus in het begin van de aanwervingsfase - 3 cruciale momenten waarop een Hipo er zelf voor kiest om het gesprek niet verder te zetten. In deze aflevering ontdek je ze alledrie.


Drie soorten Hipo's: winners, underdogs and overinflated egos - 09
#9
05/16/2024

Ze worden ook de Lionels, de Sarah's en de Peters genoemd. Elk team kent ze wel: de hipo die het schitterend doet, degene die helemaal niet opvalt en dan die ene die denkt een hipo te zijn, maar eigenlijk al boven eigen niveau werkt. In deze podcast komen ze alledrie gefileerd aan bod. Veel luisterplezier!


Welk profiel zoekt het bedrijf eigenlijk? - 08
#8
12/04/2023

Sommige bedrijven zoeken ondernemers, voor anderen maakt het niet zoveel uit zolang je maar het gepaste diploma hebt. In deze podcast krijg je een inkijk in 3 gesprekken met bedrijven.


100 uren voorbereiden voor een afwijzing: dat is balen! - 07
#7
11/20/2023

Een gesprek helemaal perfect voorbereiden kan uren kosten. Je wil controle en niets aan het toeval overlaten. Een kort verhaal over hoe maximale voorbereiding niet gelijk staat aan maximaal rendement. 


Kernwaarden: even belangrijk als je skills - 06
#6
11/13/2023

Het eerste waar men naar kijkt op je CV zijn je diploma's en je skills. Maar jij kan het juiste bedrijf of het juiste team kiezen door rekening te houden met je eigen kernwaarden. Matchen die met je omgeving, dan is er veel kans op succes. In alle andere gevallen wordt het een stuk lastiger. In deze aflevering hoor je hoe Leticia haar kernwaarden invult en op welke manier ze die koppelt aan haar 'juiste' medewerkers. 


Download mijn gratis kernwaarden oefening