Para Konuşur

10 Episodes
Subscribe

By: Socrates Dergi, Ahmet Kürşat Öçalan, Ahmet Orhon

Ahmet Kürşat Öçalan ve Ahmet Orhon, spor ekonomisine dair merak edilen ne varsa Socrates Stüdyoları'nda konuşuyor. Paranın spor ile olan ilişkisinin doğumundan günümüze kadar gösterdiği gelişimi Para Konuşur'da mercek altına alıyoruz.

Para Konuşur #17 | Espor (Konuklar: Sinan Dursunoğlu & Efe Kethüda)
#17
05/07/2023

Para Konuşur'un 17. bölümünde Ahmet Kürşat Öçalan ve Ahmet Orhon, Espor dünyasından önde gelen isimleri konuk ediyor. Programın ilk bölümünde FUT Esports’un kurucularından Sinan Dursunoğlu ile Espor kulüplerinin kuruluşu, gelirleri ve sürdürülebilirliği üzerine değerli bilgiler alan ikili, programın ikinci bölümünde Flank Esports’un kurucusu Efe Kethüda ile Espor yayıncılığında gelinen noktayı değerlendiriyor.


Para Konuşur #16 | Futbolun Doğuşu ve Gelişimi
#16
04/30/2023

Para Konuşur'un 16. bölümünde Ahmet Kürşat Öçalan ve Ahmet Orhon, futbolun doğuşu ve gelişimi üzerine sohbet ediyor. Aztek medeniyeti, futbolun tarihsel ilerleyişi, Sanayi Devrimi sonrasında hız kazanan kolonyal faaliyetler ve Türkiye'de futbolun gelişimi bu bölümün konuları arasında yer alıyor.


Para Konuşur #15 | Basketbolun Doğuşu ve Gelişimi
#15
04/23/2023

Para Konuşur'un 15. bölümünde Ahmet Kürşat Öçalan ve Ahmet Orhon, basketbolun doğuşu ve gelişimi üzerine sohbet ediyor. Basketbolun ortaya çıkışında YMCA’in etkisi, Birleşik Krallık’ta basketbolun ilgi görmemesinin nedenleri, Çin’de basketbolun yeri, Litvanya’da basketbolun gelişimi ve Türkiye’de basketbolun doğuşu bu bölümün konuları arasında yer alıyor.


Para Konuşur #14 | Spor Ekonomisi ve Kadın Sporcular
#14
04/16/2023

Para Konuşur'un 14. bölümünde Ahmet Kürşat Öçalan ve Ahmet Orhon spor ekonomisi, kadın sporcular ve cinsiyet eşitsizliği üzerine sohbet ediyor.


Para Konuşur #13 | Veri Analizi ve Spora Etkisi
#13
04/02/2023

Para Konuşur'un 13. bölümünde Ahmet Kürşat Öçalan ve Ahmet Orhon, veri biliminin spor endüstrisi üzerindeki etkisini konuşuyor.


Para Konuşur #12 | Spor ve Sosyal Medya
#12
03/26/2023

Para Konuşur'un 12. bölümünde Ahmet Kürşat Öçalan ve Ahmet Orhon, sosyal medya ve Netflix’in spora ve spor ekonomisine etkilerini konuşuyor.


Para Konuşur #11 | Euroleague Ekonomisi
#11
03/19/2023

Para Konuşur'un 11. bölümünde Ahmet Kürşat Öçalan ve Ahmet Orhon, Avrupa basketbolunun zirvesini temsil eden Euroleague'in ekonomisini değerlendiriyor. Euroleague katılım ücretleri ve ödülleri, ligde yer alan takımları yaşatan sponsorluklar, NBA ve Amerikan sporları ile olan devasa uçurum, takımlara yansıyan ve yansımayan yayın gelirleri, Euroleague'in daha ufak bütçeli takımların devamlılığını zorlaştıran yapısı, sosyal medya görünürlüğü ve maç günlerindeki etkinliklerin kısıtlılığı, Avrupa basketbolundan NBA'e geçişte transfer ücretinin bulunmaması, sokak basketbolu kültürü ve tesisleşme v...


Para Konuşur #10 | NBA Ekonomisi (Konuk: Kaan Kural)
#10
03/12/2023

Para Konuşur'un 10. bölümünde Ahmet Kürşat Öcalan ve Ahmet Orhon’un konuğu Kaan Kural. NBA ekonomisinin mercek altına alındığı programda NBA’deki takımların gelir kaynakları, takım değerlerinin yıllar içindeki değişimi, takımların bulunduğu şehirlerin bu değerlemelere etkisi ve eğlence odaklı spor yaklaşımının ekonomik sonuçları derinlemesine irdeleniyor.


Para Konuşur #9 | Formula 1 Ekonomisi
#9
03/03/2023

Para Konuşur'un 9. bölümünde Ahmet Kürşat Öcalan ve Ahmet Orhon, direksiyonu Formula 1'e kırıyor ve dünyanın en pahalı sporlarından birisi olan F1'in ekonomisini değerlendiriyor. Pilotları, takımları, yarış direktörleri, pistleri, fabrikaları, sponsorları, kuralları ve kısıtlamalarıyla F1 sirki mercek altında. Ayrıca İstanbul-Formula 1 ilişkisi de bölümde konuştuklarımız arasında yer alıyor. 


Para Konuşur #8 | Avrupa Süper Ligi (Konuk: Erman Yaşar)
#8
02/04/2023

Para Konuşur'un 8. bölümünde Ahmet Kürşat Öçalan ve Ahmet Orhon'un konuğu Erman Yaşar. Üçlü; Florentino Perez'in Avrupa Süper Ligi fikrinin çıkış noktasını, büyük takımların birbirlerine karşı oynama fikrinin futbolseverler için ve ekonomik anlamda beraberinde getirdiği artı ve eksileri, yerel liglerin Avrupa Süper Ligi projesi gerçekleşirse nasıl etkilenebileceğini, büyük spor organizasyonlarının ulaştığı devasa kitleleri ve buna bağlı olarak dönen parayı, bugün Türkiye'de yapılan transferlerin ekonomik açıdan sürdürülebilirliğini, futbolda taraftarın etkisini ve gücünü ve de Avrup...