Na Káve s Mišel

10 Episodes
NKsM | Nechajme sa Bohom používať, ale nie ľuďmi zneužívať, časť druhá: Odborníčka na toxické vzťahy hovorí o hraniciach aj o boľavom detstve
#2
03/09/2024

Do tejto epizódy podcastu prijala pozvanie Bronislava Švrčková, psychoterapeutka, koučka aj autorka knihy. Porozprávala, prečo je dôležité mať hranice, ktorí ľudia sú náchylní, aby sa nechali zneužívať a spolu s Mišel sa dotkli aj témy detstva, z ktorého si občas odnášame ťažké bremená.


NKsM | Nechajme sa Bohom používať, ale nie ľuďmi využívať, časť prvá: Zneužívanie začína tam, kde ide o jedného, a nie o dvoch
#1
01/26/2024

Začíname úplne novú sériu vyučovaní. Budeme hovoriť o využívaní, že to nie je len fyzické alebo ťažké psychické týranie, ale potýkame sa s ním častejšie, než by sme si mysleli.

V prvej časti si niečo povieme o hraniciach aj o tom, kto ich vymyslel.


NKsM | Tri oriešky pre ne(realistu)
#10
12/24/2023

Vianoce sú sviatky pokoja aj radosti, to sa o nich aspoň hovorí najčastejšie. Ale je to aj obdobie želaní, obzvlášť si niečo želáme, keď sa blíži nový rok a my očakávame, že bude lepší. Žiaľ, sú aj želania, ktoré sa nám nesplnia a Mišel vám prezradí, ktoré sú to. Nebojte sa, nádej chýbať nebude!


NKsM | Štyri znaky naozaj múdreho človeka
#9
11/01/2023

Múdrosť potrebujeme, aby sme sa správne rozhodovali, aby sme dobre narábali s časom a aby sme budovali naozaj plnohodnotné vzťahy. Posaďte sa a vychutnajte si kávu s Mišel, v tejto epizóde vám porozpráva o štyroch veciach, ktoré múdry človek robí.


NKsM | Od traumy k uzdraveniu: Neuveriteľný príbeh ženy, ktorá našla šťastie aj po bolesti a nesprávnych rozhodnutiach
#8
08/02/2023

V tomto príbehu je všetko. Bolesť, incest, zlomené srdce a aj nádej. Vypočujte si rozhovor so ženou, ktorá sa spolu s Mišel zamýšľa nad tým, či je možné aj po traumatickej minulosti žiť radostný a zmysluplný život.


NKsM | Spoľahni sa na to, čo vieš, nie na to, čo cítiš
#7
07/02/2023

Keď nám je zle, naozaj veľmi zle, emócie na nás útočia z každej strany. Nahovárajú nám, že lepšie nebude. Že to trvá príliš dlho. Je jasné, že potom dôvodov na radosť je menej a menej, len prežívame, a nie žijeme. Vtedy je však najlepšie spoľahnúť sa na to, čo vieme. A čo vieme, to vám povie Mišel


NKsM | Ulička zvaná vyčerpanie
#6
05/26/2023

Je rozdiel medzi normálnou únavou a vyčerpaním, lebo zatiaľ čo únavu budeme pociťovať vždy, pocity vyčerpania sú nebezpečné. Mišel sa v najnovšej epizóde podelí o postrehy, čo s tým robiť a ako to zvládať. Veď prečo by sme na to mali byť sami, keď Boh chce byť s nami?


NKsM | Kým čakáme, upracme si topánky
#5
03/22/2023

Život je taká veľká čakáreň na sny. Kým sme malí, čakáme, kedy vyrastieme, a keď sme starší, našich túžob pribúda. Čakanie nás ale nemusí až tak bolieť, stačí len...


NKsM | Odpustiť môžem, ale zabudnúť nie
#4
03/08/2023

Každý je ranený a každý aj zraňuje. Prečo máme toľko rán a čo to vlastne znamená odpustenie? Mišel sa aj s hosťom porozprávala na tému, ktorá sa týka nás všetkých.


NKsM | Tri veci, ktoré nielen nemusíme, ale by sme ich ani nemali robiť
#3
01/28/2023

Koľko vecí v živote musíme urobiť, bez ohľadu na to, či sa nám chce alebo nie? Zrejme by sa nedali ani zrátať. Mišel vám ale v najnovšej epizóde prezradí tri dôležité veci, ktoré nemusíme nikdy!