ESG Corner

4 Episodes
Subscribe

By: Veisz Ákos

ESG, zöldfinanszírozás, greenwashing, CSRD, EU Taxonómia és még sorolhatnánk. Mostanában sokat halljuk ezeket a kifejezéseket, néha el is veszünk bennünk. Podcast sorozatunkban szakértőkkel beszélgetünk a fenntarthatóságról, zöld pénzügyekről, etikus vállalatirányításról. A fenntartható működés a megértéssel kezdődik. Tarts velünk!

Végh Richárd: A BÉT szerepe az ESG szemléletformálásban
#4
11/25/2022

Az ESG Corner negyedik epizódjában Végh Richárdot a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatóját kérdezte Veisz Ákos, a BDO Magyarország ügyvezető partnere és Reizinger Zsófia junior ESG tanácsadó. Ebben az epizódban arra keressük a választ, hogy milyen előnyei vannak, ha egy kibocsátó az ESG céloknak megfelelően működik, miért fontos a BÉT számára az ESG, valamint, hogy milyen befektetési trendek látszódnak Magyarországon.


Dr. Botos Barbara klímanagykövet: Élő bejelentkezés az ENSZ COP27 klímakonferenciáról
#3
11/11/2022

Az ESG Corner harmadik epizódja egy rendhagyó interjú Dr. Botos Barbarával, utazó klímanagykövettel, aki a 2022 novemberi ENSZ éghlatváltozási konferencián, a COP27-en vesz részt, és Egyiptomból adott interjút nekünk. A beszélgetésben a COP27 várható eredményeiről, éghajlat-finanszírozásról, a veszteségek és károk kompenzálásáról is szó volt. Dr. Botos Barbarát Reizinger Zsófia, a BDO Magyarország junior ESG tanácsadója kérdezte.


Gyura Gábor: Hogyan kapcsolódnak a pénzügyi piacok a fenntarthatósághoz?
#2
10/21/2022

Az ESG Corner második epizódjának középpontjába a zöld pénzügyek kerültek, szó esik a bankszabályozásról, kockázatkezelésről és a net-zero banking hazai lehetőségeiről. Gyura Gábort, az ENSZ Környezetvédelmi Programjának pénzügyi tanácsadóját kérdezte Veisz Ákos, a BDO Magyarország ügyvezető partnere és Reizinger Zsófia junior ESG tanácsadó.


Mi az ESG? Mi elmondjuk!
#1
09/28/2022

Elindult az ESG Corner sorozat, ahol szakértőkkel beszélgetünk fenntarthatóságról, zőld pénzügyekről és etikus vállalatirányításról. Első epizódunkban Veisz Ákos, a BDO Magyarország ESG üzletágának ügyvezető partnere és Reizinger Zsófia, junior ESG tanácsadó beszélgetnek az ESG alapfogalmakról.