Plateprat

23 Episodes
Subscribe

By: Norgips

Plateprat er podcasten for deg som ønsker å lære mer om gipsplater og bakgrunnen for utsagnet "gips er ikke bare gips". Bli med Norgipserne Anette og Knut mens de deler tanker og innspill sammen med en rekke håndverkere, GipsFluensere og andre Norgipsere.

22. Ultraboard: Den nye standardplaten - med Alexandre Chappel og Snekkerpappen
#22
05/25/2023

I episode 22 av Plateprat har Anette og Knut besøk av en upåklagelig duo: YouTuberen, snekkeren og industridesigneren Alexandre Chappel og Marius Skålvoll, også kjent som Snekkerpappaen! Både Alex og Snekkerpappaen har god erfaring med Norgips sin Ultraboard gipsplate - den skrufaste giåsplaten som gir deg en mer solid vegg og som er mye kjappere å montere enn standardplaten. "En no-brainer" kan man kanskje si. Kanskje til og med Ultraboard burde bli den nye standardplaten? 

Følg Alex på YouTube: https://www.youtube.com/@achappel

Følg Snekkerpappen på Instagram: https://www.instagram.com/s...


Alexandre Chappel: Renovering på Grünerløkka og suksess på YouTube
#21
05/04/2023

I denne episoden har Anette og Knut fått besøk av YouTuber, industridesigner og snekker Alexandre Chappel!

Med en enorm lidenskap for å lage ting, endte Alexandre opp med å kjøpe en leilighet på Grünerløkka midt i Oslo sentrum sammen med kjæresten sin for så å totalrenovere den og samtidig lage en YouTube-serie av prosjektet. Prosjektet slo veldig godt an, og i dag jobber Alexandre med YouTube på fulltid med over 370 000 abonnenter på kanalen sin.

Lær mer om reisen til Alexandre og få med deg noen gode oppussingstips i denne spennende episoden av Plateprat! <...


Snekker Ivarsen og Little Fjord House: Smarte valg i et moderne hjem
#20
04/14/2023

Anette og Knut sparker i gang sesong 2 av Plateprat med en spennende samtale med Øystein Ivarsen, også kjent som Snekker Ivarsen, og Krysta Alexa Singh som eier The Little Fjord House, en idyllisk bolig langs fjorden i Bergen.

I denne episoden går vi i dybden på hvilke valg som har blitt gjort underveis i renoveringen av Little Fjord House, som tidligere var kjent som "presenning-huset" fordi det ble solgt med presenning på. Her er både tak, vegger og vinduer byttet ut med en rekke spennende kvalitetsprodukter, og det er kanskje ingen overraskelse av Norgips er sterkt...


Velkommen til sesong 2 av Plateprat!
#19
03/31/2023

Etter en aldri så liten pause kommer Plateprat endelig tilbake!

Anette og Knut, og til og med podcastprodusenten Tom André, gleder seg vanvittig mye til å dele alle de spennende episodene som denne sesongen har å by på! Det blir mange nye og spennende stemmer i studio, og gjensyn med stemmer vi kjenner. Skal vi tro Anette ligger det også noen overraskelser på lur i denne episoden. Kanskje kommer kongen? Vi får nesten bare vente og høre!

Mens vi venter på at episodene i sesong 2 begynner å strømme ut i feeden vår, kan vi friste med 18...


Byggmester Hitland - 50 år med gode samarbeid og spennende prosjekter
#18
01/23/2023

I dag har Knut og Anette fått besøk av ingen ringere enn André Hitland fra Byggmester Hitland! Han deler sine erfaringer fra et selskap med 50 års erfaring fra byggebransjen. Med et sterkt fokus på gode samarbeid og rekruttering til bransjen har selskapet opplevd sterk vekst i den siste tiden. Hør dagens episode av Plateprat for å lære mer!

Les mer om det Byggmester Hitland jobber med på deres nettside: https://www.byggmesterhitland.no/

Lyst til å vite mer?

Besøk Norgips.no for å lære mer om våre gipsplater eller besøk Rom for l...


Hemmeligheten om hvordan Kaya Markhus får Byggmester Markhus til å gå i samlet takt.
#17
12/29/2022

I dagens Plateprat har Kaya Markhus inntatt studioet og invitert med seg Knut og Anette for å slå av en prat! Kaya snakker om sin bakgrunn, spennende prosjekter hos Byggmester Markhus, og ikke minst hvordan det er å være ung, kvinnelig leder i en tidvis gammeldags bransje. Etter at Kaya overtok som daglig leder i selskapet fikk hun til og med sin aller første "hater". Og, som vi skal høre i episoden, et sikrere tegn på at man har lykkes skal man lete lenge etter!

Hvis du er nysgjerrig på hvordan Kaya går frem for å få et av N...


HOLON Arkitektur: Hvorfor skal man ikke kunne klatre på taket på en barnehage?
#16
12/05/2022

I dagens Plateprat har Knut og Anette fått besøk av arkitekt og daglig leder i HOLON Arkitektur, Pål Reksten! Med en felles lidenskap for å skape bygg og rom gir skikkelig "godfølelse" ligger alt til rette for en svært inspirerende Plateprat. Bli bedre kjent med Pål og hvordan HOLON jobber utenfor boksen for å skape "arkitektur som elsker mennesker".

Les mer om HOLON sine spennende prosjekter på holon.no

Lyst til å vite mer?

Besøk Norgips.no for å lære mer om våre gipsplater eller besøk Rom for livet for i...


Hakkespetten Rune - Møbelsnekker eller gamer?
#15
11/17/2022

I denne episoden har Knut og Anette fått besøk av Hakkespetten selv, Rune Strandenes! Rune er en superhyggelig og lidenskapelig møbelsnekker under artistnavnet Hakkespetten Design, og er kanskje mest kjent fra TV-serien Tid for Hjem. Vi kan vel alle være enige at han er spot on i den rollen! 

Bli bedre kjent med Rune og hans lidenskap til faget i denne episoden av Plateprat!

Sjekk ut Hakkespetten Design sin hjemmeside: https://hakkespettendesign.no/

Lyst til å vite mer?

Besøk Norgips.no for å lære mer om våre gipspla...


Bygger'n: Tanker om fremtidens bransje med Øyvind Eidem og Markus Berget
#14
10/27/2022

I dagens episode av Plateprat har Anette og Knut fått besøk av kjededirektør Øyvind Eidem og markedsdirektør Markus Berget fra Bygger'n Proff! Dette er en gjeng som har tenkt mye på hvordan byggebransjen ser ut i dag og hvordan de kan bidra til å forbedre den.

Bygger'n er innstilt på å utfordre bransjen og effektivisere gjennom samarbeid og investering i den kommende generasjon fagarbeidere. Med over 150 år i bransjen, hva vil Bygger'n gjøre for å forberede seg for de neste 150?

Besøk Bygger'n sin hjemmeside for å lære mer om deres arbeid!

https://www.b...


#Superkrefter med arkitekt Siri Dalheim
#13
10/06/2022

I denne episoden har Anette og Knut fått med seg arkitekt og daglig leder i Artec, Siri Dalheim! Vi lærer mer om hennes arbeidshverdag som arkitekt, hvordan man Artec frem for å vinne store designkonkurranser og ikke minst hvordan de ulike aktørene i byggebransjen må jobbe sammen for å gjøre bransjen mer bærekraftig.

Lær mer om Siris #superkrefter og resten av #laget hos Artec på deres nettside:

https://artec.no/


Lyst til å vite mer?

Besøk Norgips.no for å lære mer om våre gipsplater e...


Velger du riktig gipsplate?
#12
09/15/2022

Å investere i bolig er den desidert dyreste investeringen vi gjør. Og når vi i Skandinavia attpåtil bruker 90% av tiden vår innendørs, er det ikke da verdt å gi litt ekstra for å sørge for at rommene våre skal tåle tidens tann? Det er lett å tenke at det blir mye dyrere å få vegger som er skrufaste og sikrer bedre lydforhold, men hvor mye dyrere er det egentlig? 

I denne episoden snakker Anette og Norgips-Knut med Norgipseren Thomas Mila om hvor viktig det er å velge rett gipsplate til rett rom, og om å tenke kvalitet tidlig i...


Akustikk: Enkle grep for en mer behagelig atmosfære
#11
09/01/2022

Husker du hvordan det var å besøke besteforeldre i gamle dager? Når tunge gardiner, vegg-til-vegg tepper og fløyelsmøbler var trendy før det ble retro? Alt dette er materialer som demper romklangen i et rom og gjør den akustiske opplevelsen mye mer behagelig. I dag er trendene noe annerledes, med slette vegger og minimalistisk innredning. Hvilke grep kan man da gjøre for å sørge for at man for eksempel kan ha middagsselskap uten å føle at man må heve stemmen for å bli hørt?

Bli med når Anette og NorgipsKnut snakker med Norgipser og...


Gipsfluenser @Mittkontrasthjem deler tips, triks og erfaringer fra sine prosjekter
#10
08/15/2022

Vi får besøk av GipsFluenseren vår Marthe Markman, også kjent som instagrammeren Mittkontrasthjem. Hvem er Marthe? Hun setter oss inn i formålet med kontoen sin, hvilke Norgips prosjekter hun har jobbet med og ikke minst hvilke produkter hun «elsker» mer enn andre.

Her er det mange gode tips og triks å plukke med seg!

Lyst til å vite mer?

Besøk Norgips.no for å lære mer om våre gipsplater eller besøk Rom for livet for inspirasjon i ditt neste prosjekt!

Følg gjerne vår helt egen GipsFluense...


Hvorfor velge stål i byggeprosess?
#9
07/28/2022

Produktsjef Kjersti Støa kommer på besøk og vi snakker om hvorfor man bør velge stål kontra tre, trendene innenfor byggebransjen og ikke minst hvilke «skjulte» stål-duppedingser Norgips har på hylla som alle trenger å vite om.

Lyst til å vite mer?

Besøk Norgips.no for å lære mer om våre gipsplater eller besøk Rom for livet for inspirasjon i ditt neste prosjekt!

Følg gjerne vår helt egen GipsFluenser @norgips.knut og @norgips_norge på Instagram og Facebook for å få med deg nyheter, tips og triks og prosjekter vi arbe


God sommer!
#8
07/21/2022

Og "gips!" så var det plutselig sommer!

Vi tar en liten «fot i bakken» og ønsker alle våre lyttere en god sommer!

Lyst til å vite mer?

Besøk Norgips.no for å lære mer om våre gipsplater eller besøk Rom for livet for inspirasjon i ditt neste prosjekt!

Følg gjerne vår helt egen GipsFluenser @norgips.knut og @norgips_norge på Instagram og Facebook for å få med deg nyheter, tips og triks og prosjekter vi arbeider med.


Norgips og det grønne skiftet - tonn for tonn
#7
07/14/2022

Norgips og det grønne skiftet – vi må også gjøre noe rundt bærekraft og miljø! Hva har vi gjort? Hva vil vi gjøre? Vi tar «tempen» på dette trendy temaet og vår kjære kollega Jan Sæterdal kommer på besøk. Gipseren Jan har en lidenskap innenfor temaet og har mye «juicy» informasjon på hjertet!

Lyst til å vite mer?

Besøk Norgips.no for å lære mer om våre gipsplater eller besøk Rom for livet for inspirasjon i ditt neste prosjekt!

Følg gjerne vår helt egen GipsFluenser @norg...


Vest Norsk Bygg om å sikre god kvalitet i din drømmebolig
#6
06/30/2022

Yngve Jacobsen og Christel Pedersen fra Norgeshus-Vest Norsk Bygg og Norgips deler tankene om hvordan vi kan sikre god bokvalitet i din bolig. Hvordan skape en drømmebolig og de optimale løsningene for deg og familien! Hvilke anbefalinger informerer vi om? Hva er trendene? Og vi får selvfølgelig presentert noen suksesshistorier.

Lyst til å vite mer?

Besøk Norgips.no for å lære mer om våre gipsplater eller besøk Rom for livet for inspirasjon i ditt neste prosjekt!

Følg gjerne vår helt egen GipsFluenser @norgips.knut og @norgips_norg...


Norgips og Maxbo snakker prosjektsalg og oppsalg
#5
06/16/2022

Vi er skikkelig heldige som har fått besøk av salgssjef Christer Iversen fra Maxbo Proff Bergen!

I dagens episode av Plateprat fra Norgips snakker vi om prosjektsalg, oppsalg og om å få være med å komme med de beste løsningene i våre kunders prosjekter.

Lyst til å vite mer?

Besøk Norgips.no for å lære mer om våre gipsplater eller besøk Rom for livet for inspirasjon i ditt neste prosjekt!

Følg gjerne vår helt egen GipsFluenser @norgips.knut og @norgips_norge på Instagram og Facebook for å få...


Norgips og Geitanger Bygg - Hvordan kan vi sikre rett kvalitet til rett sted hos våre kunder?
#4
06/03/2022

Salgssjef Frode Johannesen fra Geitanger Bygg, en skikkelig jovial hurragutt, er med som gjest. Frode forteller om hvorfor man tar seg ekstra tid til kundene og vil at kunden skal forlate butikken med god informasjon om hva som er rett produkt til rett sted og behov. Og det er nettopp dette dagens episode handler om: rett kvalitet til rett sted!

Lyst til å vite mer?

Besøk Norgips.no for å lære mer om våre gipsplater eller besøk Rom for livet for inspirasjon i ditt neste prosjekt!

Følg gjerne vår helt ege...


Nail it Indoor - Innovativt montasjesystem
#3
05/03/2022

Denne episoden er viet til det innovative og lynraske systemet – Nail It Indoor. Eirik Fretland fra Byggmester Nædval og Kjetil Berger Enoksen fra Veidekke kommer på besøk, for å fortelle hvordan @norgips.knut fikk overtalt dem til å teste ut systemet, og hvilken fremgangsmåte de har valgt i prosjektet til for å få den ultimate testen av Nail It Indoor.

Sjekk gjerne hva Byggmester Nævdal og Veidekke arbeider med på deres nettsider!

Lyst til å vite mer?

Besøk Norgips.no for å lære mer om våre gipsplater eller besøk Rom for livet for insp...


Ultra Board - med Øystein Ivarsen
#2
05/03/2022

I denne episoden har vi snakket om den banebrytende og innovative gipsplaten Ultra Board. Vi får også besøk av vår GipsFluenser Øystein Ivarsen, også kjent som @snekkerivarsen, som skal presentere sine egne erfaringer med platen og Ikke minst hvilken konklusjon han gir gipsplaten.

Følg gjerne @snekkerivarsen på Instagram for mer tips og triks!

Lyst til å vite mer?

Besøk Norgips.no for å lære mer om våre gipsplater eller besøk Rom for livet for inspirasjon i ditt neste prosjekt!

Følg gjerne vår helt egen GipsFluense...


Norgips og konseptet Rom for livet
#1
05/03/2022

Velkommen til første episode av podcasten Plateprat! I denne episoden vil du bli bedre kjent med Norgipserne Anette og Knut og hva som ligger bak konseptet "rom for livet". Du vil også få et inntrykk av hva man kan forvente av kommende episoder og en påminnelse om at "gips er ikke bare gips".

Lyst til å vite mer?

Besøk Norgips.no for å lære mer om våre gipsplater eller besøk Rom for livet for inspirasjon i ditt neste prosjekt!

Følg gjerne vår helt egen GipsFluenser @norgips.knut og @norgips...


Velkommen til Plateprat!
05/02/2022

Dette er podcasten for deg som ønsker å lære mer om gipsplater og om hvordan du kan skape det beste rommet allerede i planleggingsfasen. Gips er nemlig ikke bare gips!