Mesele Ekonomi

10 Episodes
Subscribe

By: Mesele Ekonomi

Mesele Ekonomi, 2018 yılından beri yayın hayatına devam eden bir dijital medya platformu. Amacımız, ekonomik ve güncel gelişmelere ilişkin arka plan bilgilerini, bilgi odaklı analizleri ve uzman yorumlarını ilgi duyan herkese en basit anlatımıyla ulaştırmak. Mesele Ekonomi tarafından hazırlanan tüm söyleşilere ve görüntülü içeriklere şu adreslerden ulaşabilirsiniz: Youtube: https://www.youtube.com/c/MeseleEkonomi/ Twitter: http://www.twitter.com/MeseleEkonomi İletişim: info@meseleekonomi.com

Konuta yatırım yapılmaz! Trump kaosuna hazır olun & FETÖ tehdidi bitti | Atilla Yeşilada
Last Tuesday at 2:19 PM

Atilla Yeşilada ile son günlerde gündeme oturan bebekleri katledilmesini ve FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ölümünü konuştuk. Ayrıca konut sektörünü de değerlendiren Yeşilada, yatırım döneminin kapandığını söyledi. Son olarak, yaklaşan ABD seçimlerinde Trump senaryolarını ve altındaki seyri yorumladı.


Vergi isyanı! Vatandaş da Mehmet Şimşek de şikayetçi & Vergi sistemi nasıl çalışır? | Ozan Gündoğdu
Last Sunday at 5:42 PM

Gazeteci Ozan Gündoğdu, son haftalarda gündemden düşmeyen vergi tartışmalarını farklı yönleriyle ele aldı.


Mehmet Şimşek savaşı kaybediyor & Türkiye'nin tek kuruş parası yok | Atilla Yeşilada
Last Friday at 6:28 AM

Atilla Yeşilada ile tartışılan vergi düzenlemelerini, Mehmet Şimşek ve Cevdet Akçay'ın açıklamalarını, ekonomideki gidişatı, Daron Acemoğlu'nun Nobel Ekonomi Ödülü'nü ve ABD seçimlerindeki son durumu konuştuk.


Kredi kartına vergi & Borsa tepetaklak | Daron Acemoğlu | Semih Sakalı & Emrah Lafçı
10/16/2024

Emrah Lafçı ve Semih Sakallı, canlı yayında ekonomi gündeminin öne çıkan başlıklarını sizlerin soru ve görüşleriyle birlikte değerlendiriyor. Bu hafta kredi kartı limitlerine getirilen vergiyi, Akademisyen Daron Acemoğlu'nun Nobel Ödülü'nü, borsadaki önlenemez düşüşü ve ABD seçimlerindeki son durumu konuşuyoruz. Soru ve yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu bölümümüzde söz ettiğimiz Midas Podcast'in 'Yatırımda sık yapılan hatalar' başlıklı podcast bölümüne dinleyicilerimiz aşağıdaki linkten ulaşabilirler:

https://open.spotify.com/episode/3gA7c5pYyp2Sm1dwNqMDX


Ekonomideki bozuk düzen (kadına) şiddeti körüklüyor! | Ozan Gündoğdu
10/14/2024

Gazeteci Ozan Gündoğdu, Türkiye'de her geçen gün artan kadına şiddetin ekonomik sebeplerini anlattı. Buna ilave olarak, konunun politik ve kültürel nedenlerinden de bahsetti. Türkiye'de topyekun bir şiddet sorunu olduğunu söyledi.


Enflasyonda servet transferi etkisi var! & Tek suçlu dolar değil | Gizem Öztok Altınsaç
10/13/2024

TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç ile ekonomide çözülen ve çözülemeyen sorunları, geçmişin ağır yükünü ve 2025'e dair ihtimalleri konuştuk.


Sanayide sert daralma! & Google bölünecek mi? Siyasette tüm hesaplar sil baştan | Güldem Atabay
10/12/2024

Perspektif'in bu bölümünde ekonomist Güldem Atabay son dönemde iktidar kanadından DEM Parti'ye verilen ılımlı mesajların olası yansımalarını, sanayi verilerinin verdiği mesajları, Google'ın parçalanmasına yönelik olarak ABD'de atılan ilk adımları ve ABD seçimlerine 3 hafta kala Trump-Harris yarışındaki son durumu konuştuk.


Mükemmel fırtına yaklaşıyor! & Mehmet Şimşek'in başarı şansı kaldı mı? | Atilla Yeşilada
10/09/2024

Atilla Yeşilada ile dünya ekonomisinde yaklaşan mükemmel fırtınayı, artan şiddetin siyasi ve ekonomik nedenlerini, Mehmet Şimşek'in başarı şansını ve bireysel emeklilik sistemini konuştuk.

2013 - 2023 dönemi her bir yıl kapanışı üzerinden Bireysel Emeklilik Sisteminde yer alan tüm emeklilik yatırım fonlarına ait Emeklilik Gözetim Merkezi verileri esas alınarak yapılan ağırlıklı ortalama getiri hesabıdır. Emeklilik şirketlerinin fon getirisi karşılaştırmalı verilerine https://emeklilik.egm.org.tr/egm-endeksleri adresinden ulaşabilirsiniz. Fon performanslarına ilişkin raporlara https://www.kap.org.tr/tr/YatirimF...


Maaşlar ne kadar artacak? & Türkiye neden bir Vietnam olamıyor? | Emrah Lafçı & Semih Sakallı
10/08/2024

Semih Sakallı ve Emrah Lafçı, Ekonomik Bakış'ın bu haftaki bölümünde ücret zamlarının ne kadar olacağını, tekstilcilerin Mısır'a taşınmasını ve artan jeopolitik risklerin piyasalara etkilerini konuşacak. Ayrıca Prof. Dr. Güven Sak'ın yazısından yola çıkarak "Vietnam'da olan Türkiye'de neden olmuyor?" sorusunu da tartışacaklar. Programda yer vereceğimiz yazıların linklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Bu bölümümüzde söz ettiğimiz Midas Podcast'in 'evli bir çift olarak nasıl para yönetilir' başlıklı podcast bölümüne dinleyicilerimiz aşağıdak...


Enflasyonda ortodoks reçete neden çalışmıyor? | Nebati vs. Şimşek | Ozan Gündoğdu
10/07/2024

Gazeteci Ozan Gündoğdu, Türkiye'nin enflasyon sorununu neden çözemediğini anlattı. Mehmet Şimşek ile Nureddin Nebati dönemlerinin ortodoks ile heterodoks politikaları üzerinden yorumlayan Gündoğdu, halihazırda uygulanan reçetenin neden çalışmadığını anlattı.