Voltooid leven

4 Episodes
Subscribe

By: The Podcast Planet

Sterven. We doen het ooit allemaal. En toch spreken we er bijna nooit over. Waarom is het zo moeilijk om de dood onder ogen te komen? En waarom is het nog moeilijker om te begrijpen dat de dood ook een wens kan zijn? Deze vierdelige podcast buigt zich over de verschillende partijen in het debat over voltooid leven. Voltooid leven is een podcast van The Podcast Planet in opdracht van de belangenvereniging Recht op Waardig Sterven (RWS), met muziek van Brecht Mertens.

Aflevering 1
Yesterday at 7:19 PM

De eerste aflevering werpt een licht op vier mensen die hun leven als voltooid beschouwen. Waarom nemen zij genoegen met het leven? Hoe geven zij hun doodswens vorm? En wat houdt hen tegen?


Aflevering 2
Yesterday at 7:19 PM

De tweede aflevering buigt zich over het juridisch en het ethisch kader. Wat maakt deze problematiek zo moeilijk? Wie doen zij - die willen sterven - kwaad met hun wens?


Aflevering 3
Yesterday at 7:19 PM

In de derde aflevering horen we de naasten, zij die achterblijven. Hebben de mensen met een doodswens het recht om te sterven volgens hun directe omgeving of is hun keuze egoïstisch? De meningen zijn verdeeld.


Aflevering 4
Yesterday at 7:19 PM

In de vierde en laatste aflevering laten Jan, Hans en Lin ons voor een laatste keer in hun hart kijken. Ook volgens verpleegkundige Greet moeten we als samenleving de dood meer en sneller onder ogen durven komen.