Enneagrammet Next Level podcast

40 Episodes
Subscribe

By: Enneagramekspert Flemming Christensen

Enneagrammet er et fantastisk værktøj til selvindsigt. Hvis du gerne vil forbedre dine relationer og kommunikation og undersøge dit indre landskab, så lyt til Enneagrammet Next Level. Flemming Christensen dykker ned i de ni typer og gør Enneagrammet brugbart for dig.

Har det moderne menneske stadig tid til refleksion?
#140
Last Thursday at 8:11 AM

Er jeg for ambitiøs på andres vegne?
 
Tænk, hvis det moderne menneske slet ikke har rum til at have en praksis. Har moderne mennesker tid og rum til at stoppe op og fundere. Er jeg i gang med at udleve mit design? Er jeg tro overfor mig selv lige nu? Er jeg i gang med at skabe værdi for andre sammen med andre lige nu?

Flemming Christensen reflekterer i denne episode over, om det moderne menneske stadig har tid og lyst til at dykke med i selvudviklingen og den indre refleksion.  

Han e...


Spørgetime med Flemming #1: Typeforvekslinger
04/08/2021

Denne episode er en spørgetime fra Facebook, hvor medlemmerne af Enneagrammet Next Level - vi der bruger Enneagrammet har haft mulighed for at stille spørgsmål live og få svar fra Flemming Christensen. 

Du må spørge om alt, og i denne spørgetime handler det især om typeforvekslinger:

- Jeg er en introvert 7'er - hvordan hænger det sammen?
- Jeg farer rundt i en triade mellem 3,7 og 8 - hvordan finder jeg min type 
- Jeg ved ikke, om jeg er 7'er med 6'er-vinge eller omvendt - hvordan afklarer jeg...


Sådan udvikler du dine kernekompetencer
04/01/2021

Hvad er det for nogle evner, vi skal have for at øge vores odds for at komme i mål med det, vi gerne vil? Og for at udleve de drømme, der bor i vores hjerte?

Dagens emne er kernekompetencer. Hvad er det, vi har udviklet og trænet, som er en kernekompetence?

Kan man træne selvværd? Kan man træne at sætte grænser?

Dagens afsnit handler om dine kernekompetencer. 

Dyk dybere ned i Enneagrammet på vores nyeste grundkursus:

https://thinkaboutit.dk/typerne-i-enneagrammet/


Triggerne i de 9 punkter i Enneagrammet
03/25/2021

Denne episode er den sidste del af miniserien om Det Originale Enneagram. 

Optagelsen er fra et liveforedrag på Zoom, som er del 3 ud af 3 foredrag, der handler om, hvordan vi kan bruge hele Enneagrammet i vores udvikling.

For én ting er at kende Enneagrammet og vide, hvad det er. Noget helt andet er at arbejde med det og integrere det i sit liv. 

I Det Originale Enneagram arbejder vi med Enneagrammet som punkter i stedet for typer. Og i dag taler vi om triggerne i hver af de 9 punkter. 


Kontakt med alle tre centre giver gennembrud i din personlige udvikling
03/17/2021

Gurdjieff mente, at du skal være i kontakt med alle tre centre, hvis du vil have et gennembrud med din personlige udvikling.

Hvis du har balance i ét center - uanset hvilket center, og uanset hvor du hører til i Enneagrammet - så har du indsigt. Så er du ved at forstå, at der er noget på spil.

Har du kontakt til to centre - uanset hvilke to - så er du ved at være klar til at lave en forandring. Så kan du sætte noget i bevægelse.

Og har du ko...


Udforsk Enneagrammet som punkter - ikke typer
03/11/2021

Flemming Christensen tager os med tilbage til Enneagrammet på Gurdjieff og Ichazos tid, hvor de arbejdede med Enneagrammet ved at kigge på det som punkter – ikke typer. Ved at tilgå Enneagrammet som punkter, kan vi bruge hele Enneagrammet i vores udvikling, fremfor at fokusere på vores primære type.

Når vi arbejder med Enneagrammet som punkter i stedet for typer, så er hele Enneagrammet en del af dig, og hvert punkt kan være en åbning eller en invitation eller et læringsområde. Og ved at mestre alle typerne hos dig selv, vil du udvikle nye strategie...


Typernes modstand mod forandring - hvorfor du ikke vil forandre dig
03/04/2021

Hvordan mærker du forandringerne i dig? 

Vi har allesammen en modstand mod forandring.

Vi har en tanke eller grundlæggende idé i os, der vejer tungere end at foretage en forandring. Vi kan tale om et competing commitment - at der er noget, vi hellere vil end at foretage den her forandring.

Der bor et competing commitment i hver types univers, som vi kan lære af, når vi skal håndtere forandringer i livet. 

I ugens podcast gennemgår jeg de ni typers modstand mod forandring og grunden til, at vi ikke...


Gennemgang af typernes unikke gaver 2/2
#134
02/25/2021

Her gennemgår Flemming Christensen de forskellige typer og deres gaver.

Du kan fortsætte samtalen her:

https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet


De menneskelige kvaliteter: Typernes unikke gaver! 1/2
#133
02/18/2021

Hvad er de menneskelige kvaliteter, der er repræsenteret ved Enneagrammet? 

Det dykker Flemming Christensen ned i her.

Se også:

https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet 


Type 9 i dig! Dette er en invitation til at opdage din evne til at forhale, mens livet løber forbi.
#132
02/09/2021

Flemming kigger på Type 9, der har en unik evne til at forhale eller trække tiden ud. Vi rummer alle disse menneskelige kvaliteter, der handler om at have det rart og godt så længe som muligt. Dagens REFLEKSION handler om at opdage din evne til at undgå ubehag og dermed også undgå livet mens det foregår.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/756213565027220/


Type 8 i dig! Hvad ville der ske, hvis du fjerner det som tildækker dit hjerte?
#131
02/08/2021

Flemming kigger på Type 8, og muligheden for at mærke livet og kraften i tilværelsen uden at skulle skubbe og mase. Det er en invitation til at opdage, hvad hjertet kan, når det slippes fri.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/755518975096679/


Type 7 i dig! Dagens REFLEKSION handler om, hvorvidt man kan være for positiv og optimistisk.
#130
02/07/2021

Flemming kigger på Type 7, hvor dagens REFLEKSION undersøger om det positive kan overskygge virkeligheden, så vi ikke opnår den glæde i livet, som vi ønsker os.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/755510818430828/


Type 6 i dig! I dag handler invitation om at gå en sti (din sti) som ingen andre har betrådt før dig.
#129
02/06/2021

Flemming kigger på Type 6, der handler om at finde vished før handling. Derfor handler invitationen om at betræde stier, der endnu ikke er betrådt, om at anvende din kropslige og emotionelle intelligens fremfor din rationelle samt om det at finde sin vej (din vej).

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/753600661955177/


Type 5 i dig! Dette er en invitation til at opdage, når du sidder fast i at forstå sandheden, fremfor at være i relation med dig selv eller dem omkring dig.
#128
02/05/2021

Flemming kigger på Type 5, og idag handler det om at opdage de gange, hvor du sidder fast i dit behov for at enten finde sandheden eller overbevise andre om, at du har fundet den.

Det er en undersøgelse af din fastlåshed overfor dine egne idéer i forhold til lysten til at være i relation med andre.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/753600661955177/


Type 4 i dig! Dagens refleksion handler om, hvorvidt du sidder fast i dine følelser.
#127
02/04/2021

Flemming kigger på Type 4, og den måde vi alle kan sidde fast i vores følelser. Det kan være et ønske om at opleve noget eller slippe for at komme til at opleve noget. Det kan være en oplevelse i fortiden eller fremtiden og ønsket kan få dig til at snuble ud af nuet og forsvinde i dine fantasier.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/753049142010329/


Type 3 i dig! Være med til at undersøge dine motiver for dine handlinger. Hvorfor gør du som du gør?
#126
02/03/2021

Flemming kigger på Type 3, og hvordan vi kan være drevet af et indre eller ydre motiv. Invitationen handler om at opdage, hvorfor du gør som du gør, og om du handler i overensstemmelse med dine værdier og principper.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/752391328742777/


Type 2 i dig! Du inviteres hermed til at undersøge, hvad det er du forventer i modydelse når du hjælper andre.
#125
02/02/2021

Flemming kigger på Type 2, og hvordan strategierne fra Type 2 automatisk får os til at træde til, når andre har brug for os - samtidig med at vi ofte forventer at modtage noget tilbage for hjælpen.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/750097192305524/


Type 1 i dig! En mere avanceret vinkel på Type 1 refleksioner, der handler om din accept.
#124
02/01/2021

Flemming kigger på Type 1 i os alle sammen, og inviterer til at genfinde din smidighed, blødhed, nysgerrighed og kropslige smil og glæde.

Det er en helt ny række invitationer til refleksioner med typerne, der går en smule tættere på og en smule dybere end de tidligere refleksioner.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/750094095639167/


Refleksionsdag nummer to! Hvordan reflekterer du?
#123
01/29/2021

Flemming inviterer idag til at gøre status over din egen måde at reflektere på.

Hvordan får du stoppet op og skabe nærvær i kroppen, hjertet og hovedet?

Hvordan møder du dig selv neutralt og hvordan vender du dig mod dig selv?

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/750013408980569/


Type 9 i dig! Har du haft med vitalkraften i dag?
#122
01/28/2021

Flemming kigger på Type 9 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/744545806193996/


Type 8 i dig! Hvordan er det at overlade magten og kontrollen til andre?
#121
01/27/2021

Flemming kigger på Type 8 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/744545429527367/


Type 7 i dig! Har du opdaget alle stjernestunderne i dit liv i dag?
#120
01/26/2021

Flemming kigger på Type 7 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/744542832860960/


Type 6 i dig! Hvordan betræder du stier, som ingen har betrådt før?
#119
01/25/2021

Flemming kigger på Type 6 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/744542536194323/


Type 5 i dig! Opdag det at være mere i relation med dem du holder af - end dine principper og sandheder.
#118
01/24/2021

Flemming kigger på Type 5 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/744542269527683/


Type 4 i dig! HVordan er det for dig at tage konsekvensen af dine værdier og principper?
#117
01/23/2021

Flemming kigger på Type 4 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/744541502861093/

 


Type 3 i dig! Hvornår har du idag inviteret til at andre må hjælpe dig?
#116
01/22/2021

Flemming kigger på Type 3 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/744537709528139/

 


Type 2 i dig! Standse op og skabe et møde med dig selv.
#115
01/21/2021

Flemming kigger på Type 2 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/744537709528139/

 


Type 1 i dig! Noget om at smile lidt af dig selv og dine mange regler.
#114
01/20/2021

Flemming kigger på type 1 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook


Status dag ! Hvordan holder du dig vågen, nysgerrig og reflekterende?
#113
01/19/2021

Denne episode er en invitation til at reflektere over den måde, som du reflekterer på.

Hvordan skaber du det bedste fundament i din hverdag til at holde dig vågen, nysgerrig og bevidst på? Hvad er din metode til at være reflekterende hver dag? Og har du en særlig måde, som du anvender der kan forklare dig, at der ikke er grund til at være reflekterende hver ene dag ,-)

Del dine refleksioner her: https://www.facebook.com/groups/viderbrugerenneagrammet/permalink/742617363053507/


Type 9 i dig! Det at træde ind i konflikten for at løse konflikten.
#112
01/18/2021

Flemming kigger på type 9 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook

Klik her for at lyt på din iPhone


Type 7 i dig! Hvordan viser du ubetinget kærlighed - også overfor dig selv?
#111
01/17/2021

Flemming kigger på type 8 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook

Klik her for at lyt på din iPhone


Type 7 i dig! Grib dig selv i at lytte ekstra efter.
01/16/2021

Flemming kigger på type 7 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook

Klik her for at lyt på din iPhone


Type 6 i dig! Overlad ansvaret til andre for en stund.
01/15/2021

Flemming kigger på type 6 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook

Klik her for at lyt på din iPhone


Type 5 i dig! Kæmp en sag, der er væsentlig - selvom den ikke er din.
01/14/2021

Flemming kigger på type 5 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook

Klik her for at lyt på din iPhone


Type 4 i dig! Undersøg din pligtopfyldende rolle og overbevisning
01/13/2021

Flemming kigger på type 4 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook

Klik her for at lyt på din iPhone


Type 3 i dig! Undersøg din din evne til at genskabe balancen og nærværet
01/12/2021

Flemming kigger på type 3 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook

Klik her for at lyt på din iPhone


Type 2 i dig: Øv dig i at være tydelig og udtrykke dine behov
01/11/2021

Flemming kigger på type 2 i dig. Vi har alle typer i os. 

Denne øvelse handler om at opdage, hvor ofte du rækker ud og gør dig synlig og beder om hjælp eller ro.

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at deltage i refleksionerne på Facebook

Klik her for...


Type 1 i dig! Undersøg din pligtopfyldende rolle og overbevisning
01/10/2021

Flemming kigger på type 1 i os. Hvad er det, vi kan opdage og undersøge og give slip på?

Start din dag med denne episode, der hjælper dig til at stille ind på din daglige REFLEKSION.

Lyt med og del dine hverdags-refleksioner i gruppen på Facebook, hvor vi sammen støtter og inspirerer hinanden i at træne nærværet og selvindsigten.

Klik her for at dele dine oplevelse eller tanker på Facebook

Klik her for at lyt på din iPhone


Hvorfor er forandring og udvikling så svær?
01/07/2021

Flemming Christensen dykker her ned i, hvorfor det kan være svært at forandre sig og udvikle sine kompetencer, og hvad vi kan fokusere på.

God lytning her hvor vi har taget hul på et nyt år og måske har fået øje på noget, vi gerne vil forandre fx i vores arbejdsliv.

Webinar: introduktion til Enneagrammet


Type 3 eller type 8? Typernes forvekslinger 4/4
12/17/2020

Er du i tvivl, om du relaterer til type 3 eller type 8, så kan du lytte til denne episode og måske blive mere afklaret.

Dette er den sidste episode om typerne og deres forvekslinger.

 

THINK ABOUT ITS Enneagram kurser 

Enneagram Facebook-gruppe