Doodskast

6 Episodes
Subscribe

By: Darko Groenhagen & Farida Lemouchi

In deze podcast gaan Farida Lemouchi en Darko Groenhagen samen in gesprek over de eindigheid van het leven. Dat doen ze meestal met z'n tweeën, maar er kan zo nu en dan ook een gast aanschuiven. Het onderwerp 'de dood' wordt vaak gemeden, maar met behulp van deze podcast hopen de hosts juist om ook dit, voor iedereen, onvermijdelijke te bespreken.

S01e06 - Om de dooie dood niet
#6
Last Saturday at 9:00 AM

Farida maakt zich druk over de reacties op een dodelijk ongeluk waarbij drie jonge jongens waren betrokken en dit leidt tot een gesprek over risicovolle beslissingen die je soms maakt in je leven. Dat mensen tegenwoordig niet echt meer iets voor de eeuwigheid maken, en toch steeds meer willen. Wat heeft hebzucht eigenlijk voor zin, als je bedenkt dat je sterfelijk bent? Waarom moet je überhaupt iets als je weet dat het ooit eindigt?


S01e05 - Al sla je me dood
#5
01/01/2022

In deze aflevering vragen Darko en Farida zich af waar je heen gaat als dood gaat en of het daar wellicht rooskleurig is. Of je kunt uitkijken naar de dood? En ze praten over de keuze van zelfdoding en hoe je ermee omgaat als je weet dat je binnenkort zult sterven.


S01e04 - De één z'n dood is de ander z'n podcast
#4
12/18/2021

Darko en Farida praten luchtig over de dood en alle thema's die daarbij horen. In deze vierde aflevering vragen ze zich af hoe je eigenlijk van iets kunt houden waarvan je weet dat het eindig is en wat daarvan de consequenties zijn. Ben je naïef als je niet altijd aan de dood denkt?


S01e03 - Kermis in de hel
#3
11/29/2021

Darko en Farida praten luchtig over de dood en alle thema's die daarbij horen. In deze derde aflevering vragen ze zich wie ze zijn, aan de hand van hoe ze wensen te sterven. Ze bespreken hoe ze dit in hun omgeving hebben ondervonden bij vrienden en familie en hoe makkelijk het is om alles te kunnen loslaten.


S01e02 - Mijn glas gaat ras
#2
11/29/2021

Darko en Farida praten luchtig over de dood en alle thema's die daarbij horen. In deze tweede aflevering vragen ze zich af hoe dicht ze zelf ooit bij de dood zijn geweest. Haalt Farida een herinnering op van een ongeluk, die ze had in haar Eendje en vertelt Darko hoe hij, tot twee keer toe, oog in oog stond met een Uzi. En ze praten ook over het behalen van de 50ste leeftijd en wat dat met ze doet.


S01e01 - Het begin van het einde
#1
09/30/2021

Darko en Farida praten luchtig over de dood en alle thema's die daarbij horen. In deze eerste aflevering vragen ze zich af hoe ze de hemel voor zich zien. Praat Farida over de anti-kerkelijke opvoeding die ze heeft gehad en vertelt Darko hoe de basis van meditatie en boeddhisme in zijn leven is gelegd, via anekdotes uit hun jeugd.