YEK YEK JE

40 Episodes
Subscribe

By: YEK YEK JE Prods

YEK YEK JE is a Singapore based podcast. Which started as a bedroom session to cover various topics from life experience to current issues. A platform where we let others, to share their stories freely. The podcast has expanded its team to Malaysia & Indonesia. So do stay tuned for contents from various regions. If you have any stories you wanna share or you wanna be part of the podcast. Do message us on Instagram at @yekyek.je

Budak Klang level international!
Last Friday at 10:05 PM

Title - Budak Klang level international! 

Desc - memang susah nak dengar rapper yang spit padu macam ni zaman sekarang . Aku memang stim gila dengar flow dia . Nak tahu apa yang best sangat boleh dengar review aku dekat spotify.



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


2 Lagu Berhantu Fxtal!
Last Friday at 10:00 PM

Title - 2 lagu berhantu Fxtal ! 

Desc - hype teruk bila dapat tahu fxtal nak release lagu baru . So alang alang aku dah lewat nak review lagu dia dulu , aku buat 2 lagu terus ! Nak tahu kaw tak kaw dengar review aku .



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Jangan Acah Pandai!
Last Friday at 9:55 PM

Title: JANGAN ACAH PANDAI !


Description: Bila ada dalam satu konversasi atau pun situasi , kalau kita nak bercakap atau menyuarakan sesuatu pendapat tu tak salah. Malah , perkara sebegitu di haruskan mana lah tahu menjadi buah minda yang sangat berguna buat semua orang. Tapi , kalau dah rasa benda tu dapat tentangan MAJORITY dan kalau kau fikir balik rasa bodoh baik jangan cakap. Baik lah geng jom dengar episod kalini dengan penuh amarah ! Jangan lupa share guys !



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Pesanan Rabiul Akhir
Last Wednesday at 10:00 PM

Disaat ini kita berada dibulan rabiul akhir. Dimana PERJUANGAN dan KERINDUANNYA pada ikhwannya. Mengenang peristiwa perjuangan nabi membuat semua para pencinta malu akan kehebatan Nabi kita. Apakah kita mampu perjuangkan segalanya demi agama?



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Sponsor Lari
11/22/2021

Kami membincangkan mengenai opportunity, ianya datang dengan titikan peluh usahawan ataupun ada jawapan lain yang lebih mendalami yang kami perlu tahu?



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Kenapa Ganas Sangat ?
11/19/2021

Title - Kenapa Ganas Sangat ?

Decs - Band under Freshtown semua kaw kaw eh ?! Memang puas hati dengar lagu camni & tak sabar nak tengok depa perform live kat ipoh nanti .



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Depa Nak “Take” Apa ?
11/19/2021

Title - Depa Nak “Take” Apa ?

Desc - Gang dari Ipoh ni takleh buat main oooo . Lagu yang berkualiti camni memang puas dengar . Harap banyak lagi lagu dari depa ni .



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Wanita pertama Syahid
11/17/2021

Title : Wanita pertama Syahid

Sumayyah binti Khayyat merupakan wanita pertama yang syahid. Keluarga beliau diseksa bergitu dasyat sehingga nabi berpesan kepadanya "sabarlah wahai keluarga yassir bagimi syurga disana" nak tahu macam mana? Mari dengar



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Adakah Dia Serious
11/15/2021

Di episode kali ini, kami akan membahaskan issue yang di kirimkan pendengar melalui private message.



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Terbang Tinggi Dengan Homies!
11/12/2021

Title : terbang tinggi dengan homies !

Desc: aduh koyak pulak tengok video throwback waktu zaman sebelum covid . Memang pecah habis kalau perform sebelum covid . Lagu chill dengan video memori ni memang style . Dengar review aku kat spotify .



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Jay Ikut Resmi Padu
11/12/2021

Title : jay ikut resmi padu

Desc : lirik dengan beat yang sangat ngam . Aku tak rasa ada lagi rapper malaysia yang berani rap atas beat macam ni selain mamat ni . Nak tahu apa yang dope sangat boleh dengar review aku .



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Isteri Firaun islam?!
11/10/2021

Title : Isteri Firaun islam?!


Asiyah binti Mazaahim, adalah salah seorang isteri kepada Firaun yang menentang Nabi Musa A.S.. Dia bukanlah seorang wanita biasa, tidak pernah membiarkan dirinya ditentukan atau terhalang oleh perjalanan kehidupan yang menyakitkan. Sebaliknya, dia berani mempertahankan kepercayaan dalam dirinya, dan sanggup mati kerananya. Dia adalah seorang wanita Islam yang sejati. 

Atas sebab inilah Nabi Muhammad S.A.W. pernah menyebut tentang Asiyah sebagai wanita teragung sepanjang zaman. Pada suatu hari, Rasulullah berkata:


Banyak lelaki yang telah mencapai kesempurnaan tetapi tidak (ramai) daripada kalangan w...


Laki Aku Kaki Porn
11/07/2021

Dengarkan luahan dari seseorang istri.



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


KISAH YANG JARANG KITA DENGAR
11/03/2021

Title : Kisah yang jarang kita dengar.

Description: Kisah ashabul ukhdud dalam surah Al Buruj. Siapakah Ashabul Ukhdud itu? Ashab al-ukhdud adalah suatu kaum yang lemah, namun mereka kuat/kokoh di atas agama mereka hingga mereka pun dibunuh oleh Raja mereka tersebut dan mereka meninggal dalam keadaan beriman; sungguh ini adalah kemenangan yang besar. Mari kita dengar sedikit tentang ashabul ukhdud



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


How To Handle A Break Up (feat. Alwee Ali)
10/31/2021

How To Handle A Break Up (Feat. Alwee Ali)

Macam mana nak handle break up? Kenapa nak kene break up? Dengarkan padangan Alwee dan Amie tentang isu ini. Cerita break up mereka. Break up clean ke tak clean ni? Listen to this episode now!



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


FORCEPARKBOIS Goes Mainstream!
10/29/2021

Title: FPB goes mainstream!

Desc : sheessh dari pagi sampai malam gang ! Siapa rasa dia sheessh gak boleh layan lagu ni & layan review aku kat spotify !



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Metal Made In Indonesia
10/29/2021

Title: Metal Made In Indonesia 

Desc : apa genre sebenar band ni ? Deathcore ? Death metal ? Black metal ? Nak tahu kena dengar sendiri lagu & ulasan aku tentang band kelahiran negara jiran kita ni !



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Kroni!
10/29/2021

Title: KRONI !

Description: Baiklah bercakap hal kroni ni dia ada banyak dimensi orang kata, ada yang baik dan ada yang buruknya. Tapi sebagai manusia yang di kurniakan akal dan fikiran secara percuma harus bijak memilih pilihan. Macam takda kena mengena tapi korang dengar lah kalini punya topik .



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


DIA PERGI JUMPA DAJJAL
10/27/2021

Title : Dia pergi jumpa Dajjal?

Description: Munculnya dajjal menaburkan fitnah sehingga kata nabi "Siapa yang mendengar keberadaan Dajjal, hendaknya dia menjauh darinya. Sungguh demi Allah! Ada seorang mendatanginya dalam keadaan dia mengira bahwasanya dia itu beriman. Namun, pada akhirnya dia malah menjadi pengikutnya disebabkan syubhat-syubhat yang dia (Dajjal) sampaikan." (HR Ahmad).



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


I Hate, I Accept
10/25/2021

Title: What s something that you used to hate but gradually grew to accept?

Relating to our personal experience, we discussed on things that everyone could relate in terms of having second thoughts on something or someone.



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Mari Amalkan Semula Budaya Membaca Dan Memahami!
10/22/2021

Title : MARI AMALKAN SEMULA BUDAYA MEMBACA DAN MEMAHAMI ! 

Description : Baiklah kawan kawan sekalian , budaya membaca ini adalah budaya yang sangat bagus. Tapi kalau baca sahaja tanpa tahu fakta dan baca straight sampai kubur pun tak guna kawan kawan. Mari dengar podcast kali ini tenetang memabaca



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


JB Bitdaun Mengganas!
10/21/2021

Title : JB bitdaun mengganas ! 

Desc : sumpah aku rindu nak tengok band ni perform dedepan sebab depa punya energy & showmanship tu power gila ! Tak puas setakat dengar Lagu depa ja ! Dengar ulasan aku kat spotify!



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Takda Tajuk? Apa Tajuk Dia?
10/21/2021

Title : takda tajuk ? Apa tajuk dia ?

Desc : fuh lama tak dengar lagu dari rapper power ni . Kalini dia mai dengan lagu 2 minit je tapi isi dia ambik masa 2 jam nak hadam ! Tak caya ? Dengar sendiri ulasan aku !



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


TANDA KEMUNCULAN IMAM MAHDI
10/20/2021

Tanda kemunculan Imam Mahdi

Description: Kemunculan mahdi akan mengempakkan dunia dimana dunia akan berkucar kacir. Apakah kita sudah bersedia? Bagaimana tanda Mahdi itu muncul?? Mari kita dengarkan episode kali ini



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Nightmare For Wealth?
10/18/2021

Title: Nightmare for wealth?

Syar and Din will be answering to two questions coming from a source online



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Kawan Makan Kawan
10/18/2021

Kawan Makan Kawan

Confirm ke kawan kau tu sahabat kau? Boleh percaya ke. Senyap senyap dia tikam kau kat belakang. Apa kau nak buat? Dengarkan confession ini.



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Kita Haru Keluar Dari Imaginasi
10/18/2021

Kita haru keluar dari imaginasi.

So , baru baru ni aku ada tengok satu documentary dan movie dari luar pasal gangsterism ni. Jadi , kat malaysia ni mostly movie semua tak menunjukkan REALITY sebenarny apa yang kita peroleh kalau kita libatkan diri dalam benda jenayah macam ni. So meh dengar kali ni punya topic agak panjang sikit dari sebelum ni , lets go !



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Boyfriend Aku Clingy, Aku Rimas!
10/18/2021

Boyfriend Aku Clingy, Aku Rimas!

Sekali lagi aku akan spill the tea untuk korang. Kisah dari Suzy. Pasal boyfriend dia yang agak obses/clingy! Selamat Mendengar.



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Aku Da Bosan Dengan Hidup
10/18/2021

Aku Da Bosan Dengan Hidup

Apa purpose kau dalam hidup? Hidup ini satu routine. Kau rasa kau da buat semua benda ke? Dengarkan luahan brother ni!



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Family Aku Pengotor
10/18/2021

Family Aku Pengotor

Korang ni jenis ok ke berkawan dengan orang pengotor? Confession kali ini, kisah dari Nurul tentang family dia yang pengotor. Selamat mendengar!



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Mulut Kawan Aku Busuk
10/18/2021

Mulut Kawan Aku Busuk (feat. @shhrddn)

Luahan seorang gadis yang ada kawan mulut bau bangkai. Korang ada pengalaman tak? Tak kan la dia tak tahu mulut dia busok? Apa punca?! Selamat Mendengar.



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


This Episode Is Cancelled!
10/18/2021

This Episode Is Cancelled

Perbualan ni hanya hiburan semata mata. Korang pernah tak tengok video yang korang rasa bersalah nak ketawa, tapi ketawa jugak! Situasi paling busted. Membahan kan orang. Jenis yang tak boleh tahan ketawa. Listen to this episode now!




Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Kalau Kita Main Squid Game
10/18/2021

Kalau Kita Main Squid Game

Squid Game cerita yang paling hype di masa kini. Imagine eh kalau budak budak ni main Squid Game. Apakah strategy mereka? Nak main game apa kalau dapat 20 guli? Din nak main batu seramban. Akid ada tactical strategy. Sanggup ke bunuh mak sendiri? Final game yang paling rabak. Sanggup makan TONSIL satu baldi sebab duit. Sahabat tak sahabat, family tak family. Im in it for the money! Listen to this episode now.



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

SUNGAI FURAT SURUT?!
10/13/2021

Sungai Furat Surut?!

Episode kali ini kita bincangkan tentang sungai Furat (Euphrates river) yang dikisahkan oleh Baginda Nabi "Tidak terjadi hari kiamat itu sehingga Sungai Furat menjadi surut airnya sehingga ternampak sebuah gunung daripada emas. Ramai orang berperang untuk merebutkannya. Maka terbunuh sembilan puluh sembilan daripada seratus orang yang berperang. Dan masing-masing yang terlibat berkata ‘mudah-mudahan akulah orang yang terselamat itu" -HR Muslim 5152.



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


STR dah tak melodic ?!
10/07/2021

STR dah tak melodic ?!

Desc - bila satu band melodic hardcore bergabung dengan satu manusia yang sangat style macam jabit ni memang meletup scene dibuatnya ! Tak percaya dengar review aku !



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


Rapping Sambil Tangan Bergari ?!
10/07/2021

Rapping Sambil Tangan Bergari ?!

2 talented Rapper beraksi dalam satu lagi pergh memang mengancam la ! Ada mesej baik yang depa nak cakap ! Dengar ulasan aku dekat spotify okay ?!



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


APAKAH DIA DAJJAL?!
10/06/2021

Ibnu Shayyad namanya. Dia adalah anak lelaki yang lahir dari bangsa Yahudi mengundang kontroversi dekat Madinah. Tandanya sama seakan Dajjal. 

Budak ini pelik dan misteri. Nak tahu? Jom dengar jom.



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


WHAT IF COVID-19 ENDS NOW / WORKING UNDER QUARANTINE ZONE
10/04/2021

In this segment of What If, Syar and Din exchanged opinions on what would happen if Covid-19 ends effectively immediately.

We also invited a guest who has worked for a company under MOH to operate a Quarantine facility.



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


TAK INGAT ORANG
10/01/2021

Hidup ni kita tak boleh la ada rasa selfish , tak kisah lah perasaan tu kat kawan ke family atau pun stranger sebab mengundang maki dan hidup kita di caci setiap hari . Okay lets go !!!



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy


TALIBAN IS BACK!
09/30/2021

Taliban Is Back ! 

fuh hype weh bila aku dapat tahu depa release lagu dengan semua ahli ! Nak dengar kaw tak kaw boleh dengar review aku .



Support this podcast at — https://redcircle.com/yek-yek-je/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy