Teorija Uspeha

40 Episodes
Subscribe

By: Matej Vozel

Teorija uspeha je podcast, kjer se z uspešnimi pogovarjamo o uspehu. Preko intervjujev razkrivamo kaj posameznikom predstavlja uspeh in se pogovarjamo o navadah in strategijah, ki so jim pomagale na njihovi poti do uspeha. Vsak drugi teden pa objavljam tudi krajše 5 minutne solo epizode, kjer z vami delim svoje monologe, nasvete oz. moje filozofiranje iz naslonjača.

54: 5 minut solo: Memento Mori
#54
11/25/2022

V 54. epizodi razmišljam o smrtnosti, omejenosti časa, ki nam je na voljo, o fokusu na tisto kar nam je pomembno, o filozofiji Memento mori.

====================

Omenjeno v epizodi:

Ryan HolidayMemento mori kovanecTihožitje z lobanjoMel Robbins TED talkMarcus AureliusSenecaRich Litvin


====================

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


53: Dobri nasveti
#53
11/10/2022

Tokratna epizoda je nekoliko drugačna. V epizodi so predstavljeni izseki nekaterih preteklih epizod v katerih gostje podcsta govorijo o dobrih nasvetih, ki so jih prejeli tekom svoje kariere oz. v določenem življenjskem obdubju.

=====================

Celotne epizode si lahko poslušaš na spodnjih povezavah:

24: intervju: "Uspeh ti kreirajo akcije" (Nina Dremelj)11: intervju: Urška Košir, Ko hobi postane profesionalna kariera27: intervju: Jasna Knez: "Just go for it!"33: intervju: Delaj kar te veseli, s pravimi ljudmi (Miha Lavtar)05: intervju: Helena Papež, Mindset za uspeh52: Intervju: Od sanj do cilja (Sara Isaković)
#52
10/14/2022

V 52. epizodi je z nami nekdanja profesionalna športnica, dobitnica srebrne olimpijske medalje v plavanju, performace psihologinja, avtorica knjige oz. programa Between two lanes – Mental training program for swimmers , avtorica psihološkega orodja za postavljanje ciljev Od sanj do cilja in nasploh super pozitivna oseba, ki je pripravljena nesebično deliti svoje bogato znanje in izkušnje, Sara Isaković. 

Glede na dejstvo, da je Sara pred nedavnim izdala psihološko orodje Od sanj do cilja, ki je v bistvu namizna igra, ki "igralca" vodi skozi proces postavljanja ciljev, je bila tudi rdeča nit najinega pogovora prav postavljanje ciljev. Po...


51: intervju: Tomaž Stritar - 10 lastnosti dobrih vodij
#51
10/07/2022

Gost 51. epizode je Tomaž Stritar. Tomaž je poslovni trener na področju razvoja veščin vodenja, zavzetosti pri delu ter oblikovanja visoko zmogljivih ekip. Je certificiran Gallup strengths coach in e2grow high performing team coach. Je kreator 4MINUTE LEADERSHIP SHOWa – video nasvetov za boljše vodenje. Je tudi startup mentor, TEDx govorec in soustanovitelj podjetja 4MINUTE. 

Kot je navada že v Tomaževem 4 minute leadership showu, tako tudi tokrat Tomaž sproščeno, strastno in nesebično predaja zanimive primere iz prakse skozi katere nam predstavi njegov izbor 10-ih lastnosti, ki naj bi jih imeli dobri vodje.  

Te zanima k...


50: 5 minut solo: Sodnik, ki me sabotira
#50
09/23/2022

V 50. epizodi se na kratko dotaknem teorije o samosabotaži, sicer pa razmišljam o enem saboterju in sicer o sodniku, o notranjemu glasu oz. lastnem prepričanju, ki sodi, obsoja, opozarja in preprečuje. 

============

Omenjeno v epizodi:

Notranji saboterjiEpizoda 46: intervju: Rok Mitić - BioenergijaRok MitićCoach finder (iskalnik coachev)

============

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


49: 5 minut solo: Idealen povprečen dan
#49
09/02/2022

Razkorak med željenim in dejanskim stanjem je pogosto glavni razlog našega nezadovoljstva. Vendar ali res gledamo na življenje s prave perspektive? Mogoče pa bi morali namesto, da s svojo realnostjo primerjamo svoj idealen dan, za primerjavo vzeti svoj idealen povprečen dan.

============

Omenjeno v epizodi:

Rich Litvin

============

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


48: 5 minut solo: McConaughey & Hormozi lekcije
#48
08/19/2022

Delim nekaj razmišljan, ki sta jih na Time To Thrive delila Alex Homozi in Mathew McCounaghey.  

============

Omenjeno v epizodi:

Alex Homozi Mathew McCounagheyWarren Buffett

============

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


47: 5 minut solo: Upanje ni dovolj!
#47
07/22/2022

V 47. epizodi 🎙 razmišljam o uspehu in kaj je potrebno, da ga dosežemo. Zgolj upanje 🤞običajno ne prinaša želenih rezultatov. Potrebna so dejanja in potreben je pogum.

Vabljen/a k poslušanju 🎧! 

============

Omenjeno v epizodi:

Aidea podcast #20 - Kako znižati svojo samozavest? (Anton Majhen)Rich RollRyan HolidayTeorija Uspeha: epizoda 27: Jasna Knez: "Just go for it!"Master coaching with Ajit: How to change your mindset & suceed as a coach with Dr. Neeta Bhushan 

============

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


46: intervju: Rok Mitić - Bioenergija
#46
07/01/2022

V 46. epizodi si lahko poslušaaš prvi pogovor, ki se je snemal v živo. Tokratni gost podcasta je bioterapevt Rok Mitić. Rok z nami deli bogate izkušnje, ki jih že 18 let nabira kot bioterapevt. 

Pogovarjava o naslednjih tematikah:

o bioenergiji in bioterapiji,o Zdenku Domančiču,o zdravem načinu življenja,o dojemanju "konvencionalnih" in "alternativih" metodah zdravljenja,uspehu,Rokovih rutinah,mentalni higieni,...in drugih zanimivih tematikah.

Rok nam na preprost način predstavi kaj je bionergija, kako poteka zdravljenje z bioenergijo, predstavi nam pomembosti delovanja na človeku "prijazni" frekvenci. Predstavi nam tudi mnoge enostav...


45: 5 minut solo: Sprejemanje sprememb
#45
06/17/2022

Povod za 45. epizodo so bile počitnice na katere smo odpotovali z električnim vozilom ID.4. V epizodi razmišljam o tem kako sami sebe omejujemo in si preprečujemo spremembe oz. preprečujemo poskus nečesa drugačnega.

Omenjeno v epizodi:

Carol DweckVW ID.4

============

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


44: 5 minut solo: Impostorjev sindrom
#44
05/27/2022

V 44. epizodi razmišljam o impostorjevem sindromu, o strahu in o sprejemanju le-tega.

Omenjeno v epizodi:

Petra Škarja (ep. 39)Amy Cuddy (TED talk)Seth Godin (intervju)Brene Brown

============

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


43: 5 minut solo: Odvrzi svoje "vreče peska"
#43
05/06/2022

V 43. epizodi razmišljam o metafori balona, katerega namen je, da leti, vendar mu to preprečujejo uteži oz. kako lahko situacijo prenesemo na življenje in doseganje ciljev.

============

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


42: intervju: Nina Pozderec: "Verjamem v ljudi!"
#42
04/22/2022

V 42. epizodi je z nami Nina Pozderec. Po izobrazbi psihologinja, sicer pa certificirana strokovnjakinja za napredne oblike dela, scrum master, facilitatorka delavnic, certificirana izvajalka design sprintov in pa del epike korporativnih upornikov z razlogom, podjetja Switch to eleven. 

Poleg debate o uspehu, rutinah in ostalih pogostih temah tega podcasta, se z Nino podrobneje dotakneva naslednjih tematik:

Kako do bolj učinkovitih sestankov,transparentnost pri postavljanju plač,samovodeni teami,psihološka varnost na delovnem mestu,avtonomija zaposlenih.

Nina ni le strokovnjakinja na svojem področju, ampak tudi strastno predaja svoje znanje in verjame, da so delovna mesta...


41: 5 minut solo: Begginers mind, growth mindset, ego in napredek
#41
04/08/2022

V 41. epizodi razmišljam o tem kako smo lahko pogosto sami sebi velika ovira  pri lastnem napredku. Najboljši performerji imajo ob sebi trenerje, učitelje, coache in so pripravljeni sprejemati nova znanja in nove perspektive, vendar to lahko  storijo le tako, da niso preobremenjen z nekim obstoječim znanjem, izkušnjami in predsodki.

============

Omenjeno v epizodi:

Epizoda 27: Jasna Knez: "Just go for it!"Sami BugayRyan Holiday (knjiga Ego is the Enemy)MetallicaKirk Hammet

============

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


40: 5 minut solo: Rezultat = odločitev + cena odločitve
#40
03/25/2022

V 40. epizodi🎙 razmišljam o nasvetu, ki sem ga prejel pred kratkim in sicer, da je za vsako sprejeto odločitev potrebno plačati ceno🏷. Višina "cene" je odvisna od "teže" naše odločitve, ampak v vsakem primeru se običajno premalo zavedamo dejstva, da je potrebno za vsako sprejeto odločitev plačati določeno ceno. 

🎯=odločitev+cena odločitve

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


39: intervju: "Bodi, kar si; delaj, kar te veseli!" (Petra Škarja)
#39
03/18/2022

V 39.🎙🎙 epizodi je z nami Petra Škarja. Pisateljica, podjetnica, ljubiteljica narave in knjig, ki je najbolj ponosna, da lahko v življenju dela to kar jo resnično veseli in lahko bi rekli, da je resnično zvesta svojemu življenjskemu vodilu "Bodi, kar si; delaj, kar te veseli".

Pogovarjava se o pisanju in izdajanju knjig v Sloveniji, o njeni izkušnji prehojene poti Camino, predvsem pa Petra z nami odprto in nesebično deli svoje pogled na življenje, kot to zna le ona.

Sedaj pa te vabim, da pograbiš 🎧 in pritisneš ▶️!

============

Omenjeno v epizodi:

Založba 5...


38: intervju: "Če želiš biti v nečem res dober, moraš biti tudi res strasten!" (Luka Vunduk)
#38
02/25/2022

V 38. epizodi je z nami Luka Vunduk, fotograf 📷, kreativni direktor, oblikovalec, podjetnik, glasbenik 🎸, skratka kreativec v vseh pogledih. Luka je oseba, ki je svojo strast do fotografije pripeljal do kariere fotografa oz. lahko bi rekli, da fotografija ni njegovo delo, ampak njegovo življenje. Pogovarjava se o kreativnosti, fotografiji, o dejstvu, da je strast do tega kar počneš, prava pot do uspeha, o življnjskih ciklih, njegovih ekspedicijah in drugih zanimivih temah.

Sedaj pa te vabim, da pograbiš 🎧 in pritisneš ▶️!

=============

V kolikor te zanima pokrajinska fotografija in bi si želel(a) dodatnega znanja na tem področju,  te va...


37: 5 minut solo: Naj bo na pol poln kozarec!
#37
02/18/2022

V 37. epizodi razmišljam o pogledu na življenje, o tem kako te lahko negativizem ali pozitivizem definira in o tem kako imamo vedno izbiro glede lastnega pogleda na situacijo v kateri se nahajamo.

Omenjeno v epizodi:

Ryan HolidayDaily StoicMarcus Aurelius

===================================

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


36: 5 minut solo: Vrednote
#36
01/21/2022

Glede na to, da je bilo v prejšnji epizodi govora o postavljanju ciljev, se bo tokratna epizoda lahko dobro navezala na predhodno in sicer tematika tokratne epizode so vrednote. Razmišljam o tem kaj so vrednote, kako vrednote vplivajo na naše odločitve oz. naše življenje in zakaj si je dobro postaviti svoj seznam vrednot. 

Omenjeno v epizodi:

14. epizoda: Jan Kovačič: Uporabna psihologijaSimon Sinek (video: How should a company share it's values?)TEDxMünchen: Why values matter (Jan Stassen) 


Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


35: Postavljanje ciljev 🎯
#35
01/07/2022

Začetek leta je običajno čas za pregled realizacije ciljev preteklega leta in postavljanje novih ciljev. V 35. epizodi podcasta Teorija Uspeha je izbranih nekaj izsekov pogovorov iz preteklih epizod, kjer smo se nekoliko bolj pogljobljeno pogovarjli o postavljanju ciljev.

V epizodi lahko slišite kaj so  o postavljanju ciljev povedali Uroš Kozina, Nina Dremelj, Jan Kovačič in dr. Martina Zorc.

Verjamem, da bo podana vsebina pripomogla k kvalitetnejšemu postavljanju vaših ciljev 🎯.


34: Definicija Uspeha 2021
#34
12/24/2021

34. epizoda predstavlja delček vseh pogovornih epizod podcasta Teorija Uspeha, predstavlja odgovore na vprašanje, ki je bilo skupno vsem sogovornikom: "Kakšna je tvoja definicija uspeha in zakaj?".

Vabim te k poslušanju 14 odgovorov oz. 14 zgodb gostov podcasta.

Povezave do posameznih epizod  ⬇️:

Uroš KozinaHelena PapežMartina ZorcMiha HrovatUrška KoširJan KovačičManca KorelcMatej ŠpeharNina DremeljJasna KnezUrška AjdišekJaka KladnikAleksandra PinteričMiha Lavtar


33: intervju: Delaj kar te veseli, s pravimi ljudmi (Miha Lavtar)
#33
12/17/2021

V 33. epizodi 🎙🎙 se mi je v pogovoru pridružil Miha Lavtar, podjetnik, vodja, govorec, človek, ki kljub svojim dosežkom ostaja preprost in ki zna nesebično deliti svoje bogato znanje in izkušnje.  V napovedniku vsake podcast epizode povem, da se bomo pogovarjali z uspešnimi o uspehu, z osebami, ki so teorijo uspeha uspešno preizkusili v praksi in Miha definitivno “walks the talk”, svoje podjetje je ustanovil pri 19ih letih in ga popeljal od ideje do uveljavljenega podjetja s 70 zaposlenimi.

Pogovarjava se o:

postavljanju vizije Optiweba,pomembnosti poslovnih prostorov,delu od doma oz. hibridnem delu in...


32: Intervju: Prižiganje lučk z Aleksandro Pinterič
#32
12/10/2021

V 32. epizodi 🎙🎙 se pogovarjam z avtorico otroških knjig in coachinjo Aleksandro Pinterič, ki je v minulem letu izdala tudi knjigo z naslovom Mami, nekdo v moji glavi pravi..., ki je  namenja staršem  in govori o tem kako otroka učiti svojih notranje moči – obvladovati svoje notranji svet misli in čustev.


Pogovarjava se o njeni karierni poti, o pisanju otroških knjig 📚 in o sporočilnosti otroških knjig, o prisotnosti staršev, o "jazbecih" in drugih zanimivih tematikah. Aleksandra deli z nami svoje bogate izkušnje iz področja mentoriranja staršev in dela z otroci .

O...


31: 5 minut solo: "Papir je bolj potrpežljiv kot ljudje"
#31
12/03/2021

31. epizoda je nastala pod vplivom citata Anne Frank: "Papir je bolj potrpežljiv kot ljudje". V epizodi razmišljam o "prelivanju" čustev na papir in učinku le-tega dejanja na  boljše počutje.

Omenjeno v epizodi:

Anne FrankAbraham LincolnTim Ferriss


30: intervju: S korporativnim uporništvom do boljšega delovnega okolja (Jaka Kladnik)
#30
11/19/2021

V 30. epizodi je z nami Jaka Kladnik. Jaka je digitalni marketing ekspert z 20-letnimi izkušnjami, Scrum Master, business model designer, Corporate rebel, strokovnjak na področju naprednih oz. progresivnih organizacij. Leta 2015 je spoznal, da marketing ni strateška funkcija v podjetjih, temveč se ga dojema kot napredno tajništvo, takrat mu je pot prekrižala agilnost. Od leta 2015 aktivno dela na nadgradnji svojega znanja, ki posameznikom, ekipam in organizacijam omogoča drugačen, bolj agilen in transparenten pristop k delu.

 Pogovarjava se o tem kako spremeniti organizacije na način, da bi se zaposleni počutili dobro, o pr...


29: 5 minut solo: Stiske na delovnem mestu
#29
11/05/2021

V 29. epizodi razmišljam o doživljanju stisk na delovnem mestu, o tem kako se držimo nauka "Bodi vesel, da imaš službo!", pa čeprav je to služba, ki nam ne ustreza. Večini populacije pet dni v tednu služba predstavlja tretjino dneva in prav bi bilo, da je to del dneva, ki ni namenjen temu, da čakamo, da mine, temveč bi moral biti namenjen ustvarjanju, druženju, skratka moral bi imeti dodano vrednost za nas in istočasno bi morali  mi predstavljati dodano vrednost pri doseganju rezultatov delodajalca. Pa je res tako?

Omenjeno v epizodi:

...


28: intervju: Depresija (Urška Ajdišek)
#28
10/22/2021

Gostja 28. epizode 🎙🎙 je Urška Ajdišek, psihoterapevtka in jungovska analitičarka. Pogovarjava se o tesnobi in depresiji, o duševnih težavah in stiskah s katerimi se kot družba trenutno soočamo in o rešvanju le-teh.

============================

Potek epizode:

Kdo je Urška Ajdišek in kakšna je njena misijaDuševne stiske v “covid obdobju”O antidepresivihVloga partnerja/prijatelja/staršev pri soočanju z depresijoPraktični usmeritve za osebe, ki se soočajo z depresijoO uspehuO vračanju na pot do željenih ciijevNasvet sebi pri 20ih

=============================

Omenjeno v epizodi:

Oddaja Dobro J...


27: intervju: Jasna Knez: "Just go for it!"
#27
10/08/2021

V 27. epizodi 🎙  si lahko posluašte pogovor z Jasno Knez, profesionalno certificirano, licencirano in individualno akreditirano vodstveno, sistemsko in timsko coachinjo, ki uspešno vodi podjetje oz. brand Povej na Glas. Pogovarjava se o coachingu, soočaju s strahovi, vodenju, uspehu, obvladovanju fokusa in drugih zanimivih tematikah. 

Vabim te k poslušanju sproščenega pogovora v katerem nam Jasna postreže z mnogo uporabnimi informacijiami…tako da pripravi pisalo in beležko in pritisni gumb za predvajanje 📝 + 🎧 + ▶️.

Omenjeno v epizodi:

ICF SlovenijaJungian coachingVodstveni arhetipiCarl Gustav JungSami Bugay (knjiga: Better leaders, better teams)Marcia Reynolds: Coach the person, not the...


26: 5 minut solo: "Nehajmo že prebirat in poslušat te self-help vsebine!"
#26
09/24/2021

K vsebini 26. epizode me je spodbudila Marie Forleo z njenim citatom "Don't confuse getting inspired with getting things done. Create before you consume." V epizodi razmišljam o tem kako prepogosto namenjamo čas konzumiranju uporabnih vsebin, ki pa jih nato premalokrat dejasnko uporabimo v praksi.

Omenjeno v epizodi:

Marie ForleoEverything is Figureoutable (Marie Forleo)Rich Roll
25: 5 minut solo: Ohranjanje umirjenosti v času "poplave" negativnih novic
#25
09/17/2021

V 25. epizodi razmišljam o tem kako ohraniti mirnost v času, ko smo zelo izpostavljeni negativnim novicam in dogodkom. 

Omenjeno v epizodi:

Ryan HolidayPortal Daily stoic Knjiga Daily Stoic

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


24: intervju: "Uspeh ti kreirajo akcije" (Nina Dremelj)
#24
09/10/2021

V 24. epizodi je z nami predsednica Poslovnih angelov Slovenije, izkušena podjetnica, Nina Dremelj. Pogovarjava se o zgodnjih investicijah v podjetja, Poslovnih angelih, podjetništvu, uspehu in drugih zanimivih tematikah.  

======================================= 

Potek pogovora: 

Uvod Nina se predstavi Predstavitev Poslovnih angelov Ključno vlogo v startupih imajo ljudje Kako investirati cca. 10.000 EUR v startup podjetje Crowdfunding Definicija uspeha Ninin vir inspiracije Nina o mentorstvu Najboljši nasvet, ki ga je Nina prejela Domači trg vs. tuji trg Konzervativnost vs. sprejemanje tveganja Ideje vs. realizacija idej O postavljanju ciljev Investicija za 100 EUR Nasvet sebi pri 20ih Preverjanje idej Nasvet...


23: 5 minut solo: Živeti "na polno"
#23
09/03/2021

V 23. epizodi razmišljam o življenju. O tem kako ga znamo živeti, kaj si znamo oz. upamo privoščiti in kaj nas zadržuje, da si želenega ne privoščimo.

Omenjeno v epizodi:

Tony Robbins6  human needs (Tony Robbins)Mel Robbins5 second rule (Mel Robbins)


Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


22: intervju: Matej Špehar - Pripovedovalec zgodb, človek idej in oseba za volanom Beer Bullija
#22
08/28/2021

V 22. epizodi se pogovarjam z Matejem Špeharjem. Nekateri se ga spomnite kot radijskega voditelja in prejemnika viktorja za naj radijsko osebnost, drugi se ga mogoče spomnite kot facebook ambasadorja in strokovnjaka na področju socialnih medijev, tretji ste mogoče gledali njegov TED talk, veliko pa nas je spremljalo Youtube »serijo« Vrnitev odpisanega« in ga prepozna kot founderja Beer Bullija, ličnega VW kombija iz katerega se da točit pivo. 

Pogovarjava se o Beer Bulliju, Karavani Okusov, idejah, pripovedovanu zgodb in mnogih drugih zanimivih tematikah.


Potek epizode:

UvodPredstavitev Beer Bulli-jaPr...


21: intervju: Manca Korelc: Med tednom LinkedIn, čez vikend jezera
#21
08/20/2021

V 21. epizodi se pogovarjam z energično podjetnico, LinkedIn strokovnjakinjo in raziskovalko jezer, Manco Korelc. Pogovarjava se o njeni podjetniški poti, LinkedInu, o uporabi socialnih omrežji, jezerih, njeni knjigi The Slovenia Lakes in drugih zanimivih tematikah. Spregovoriva tudi o  strahovih, spoznavanju sebe in smisla svojega dela, idejah in njihovi realizaciji. Manca nam predstavi razloge in namen uporabe LinkedIna in spodbuja, da premagamo strahove pred izpostavljanjem na socialnih omrežjih, saj nam lahko le-ta, ob pravilni uporabi, prinesejo veliko koristi. In kot pravi »Samo začeti je treba«.

Vabljeni k poslušanju!   

Potek epizode: 

Uvod <...


20: 5 minut solo: Pogojna sreča oz. kot pravijo "Ko bom enkrat v pokoju, takrat bom pa res užival!"
#20
08/13/2021

V 20. epizodi razmišljam o tem kako si vse prepogosto ustvarjamo neko odloženo življenje namesto, da bi si zagotovili maksimalno kvaliteto življenja v danem trenutku. 

Omenjeno v epizodi:

Tim FerrissTim Ferriss: The 4-Hour Work WeekRamit SethiRyan HolidayMemento Mori Medallion

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


19: 5 minut solo: "Pa zakaj se mora to vedno dogajati ravno meni?!"
#19
08/06/2021

V 19. epizodi razmišljam o tem kako se (pre)pogosto postavljamo v vlogo žrtve in s tem zaviramo lasten potencial. Navezujem se na Robina Sharmo, ki pravi, da smo lahko ali žrtve ali voditelji, ne moremo pa biti oboje hkrati in se ob tem navežem na njegovo razlago lastnosti žrtve in lastnisti voditelja.

Omenjeno v epizodi:

Robin SharmaMiha HrovatUroš Kozina

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


18: 5 minut solo: Želiš spremembo? Obrni stran/list!
#18
07/30/2021

V epizodi razmišljam o spremembah oz. kako smo od česarkoli oddaljeni le eno odločitev.

Omenjeno v epizodi:

Matthew McConaughey Knjiga: Matthew McConaughey: Greenlights Mel RobbinsMel Robbins TED talkChase Jarvis

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


17: 5 minut solo: Javno nastopanje, samozavest in "power posing"
#17
07/23/2021

V 17. epizodi se dotaknem nekaj uporabnih nasvetov za bolj samozavesten javni nastop oz. za krepitev samozavesti na splošno.

Omenjeno v epizodi:

Andreja JernejčičCreativeLiveVanessa Van Edwards

Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


16: 5 minut solo: Od rutine do veščine
#16
07/16/2021

V 16. epizodi predstavim dve uporabni metodi grajenja oz. izpopolnjevanja veščin.

Omenjeno v epizodi:

Chase JarvisJames Altucher


Teorijo Uspeha lahko spremljaš tudi na:

YoutubeInstagramFacebook


15: 5 minut solo: O nastajanju Teorije Uspeha
#15
07/09/2021

V 15. epizodi na kratko povzamem nastajanje podcasta Teorija Uspeha in razmišljam o tem kako podcast kot format pridobiva na pomenu tudi v Sloveniji in v slovenščini.

Omenjeno v epizodi:

Podcast Zakulisje (Alen Faljić)AIDEA podcast (Klemen Selakovič)Lovim ravnotežje (Nina Gaspari)Podkasti Radia Slovenija


Teorijio Uspeha lahko spremljaš:

YoutubeInstagramFacebook