Beetweters

10 Episodes
Subscribe

By: Sven en Luck

Sven en Luck graven diep om alles over gezonde voeding te ontdekken.

#90 Zout met Dr. Combes
#90
Last Saturday at 6:30 AM

Luc en Sven hebben het over de impact van zout op de gezondheid, met name in relatie tot hoge bloeddruk. Ze nodigen Dr. Matthieu Combes, een cardioloog uit Oostende, uit om zijn inzichten te delen. Dr. Combes benadrukt het belang van het beperken van zoutinname, vooral vanwege de verborgen zoutbronnen in bewerkte voedingsmiddelen. 


#89 Nieuws juni 2024
#91
06/08/2024

Sven en Luck nemen enkele opvallende nieuwsfeiten van de afgelopen maand door. 


#88 Jicht met dr. Bohy
#89
06/01/2024

Sven en Luck zijn opnieuw te gast bij dokter Bart Bohy. Ze praten over gewrichtspijnen en onder andere over jicht. 


#87 Frank Duboccage
#88
05/25/2024

De ideale sportvoeding. Sven en Luck praten met weerman Frank, een voormalig wielrenner en nu marathonloper, zijn uitdagingen met sportvoeding. Sven geeft advies over koolhydraatinname, hydratatie en maaltijdtiming voor optimale prestaties. Samen bespreken ze het belang van koolhydraten, de Scandinavische dieetmethode, en de impact van stress op eetgewoonten. Sven benadrukt dat een evenwichtige vochtconsumptie cruciaal is en geeft praktische tips voor Frank's marathontraining en -voorbereiding. 


#86 Gewrichtsontstekingen met dr. Bohy
#87
05/18/2024

Sven en Luck bespreken samen met Dokter Bart Bohy gewrichtspijnen, ontstekingen en artritis. Ze verkennen de oorzaken en soorten artritis, alsook de rol van stress en dieet bij ontstekingen. Dokter Bohy benadrukt het belang van buiten zijn, natuurlijk licht en een natuurlijke omgeving voor genezing. De heren gaan op zoek naar de beste tips voor het verminderen van gewrichtspijnen en praten over de meest effectieve strategieën voor het beheersen van ontstekingen. 


Beetweters biedt bij het begin van deze aflevering een korting van 3 X €20 bij foodbag.be met de code: BEETFOOD


#85 mental coach Rudy Heylen
#86
05/10/2024

Sven en Luck praten met mental coach Rudy Heylen over de relatie tussen mentale coaching en voeding in sportprestaties. Ze benadrukken het belang van specifieke voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren, vitamine B en magnesium. Rudy deelt zijn ervaringen met cholesterol en het effect van eieren op zijn gezondheid, terwijl Sven de rol van antioxidanten en mineralen zoals jodium, zink en ijzer in hersengezondheid toelicht. Ze waarschuwen voor de impact van geraffineerde suikers en benadrukken het belang van een gebalanceerd dieet voor cognitieve functies en mentaal welzijn.


#84 FINALE De Grootste Verliezer & Functionele Dyspepsie
#85
05/04/2024

We weten eindelijk wie de Grootste Verliezer is! Een verslag van het evenement rond de weging. En Thomas Demolder komt weer langs met een beknopte analyse over zijn onderzoek naar functionele dyspepsie. 


#83 Pieter Loridon over Matcha en Intermittent Fasting
#84
04/27/2024

Een extra lange aflevering met Pieter Loridon! Hoe beïnvloeden matcha en intermittent fasting zijn gezondheid en welzijn? Pieter deelt zijn wonderlijke ervaring met het vasten en hoe hij geniet van af en toe een frietje of een pizza, terwijl hij toch een evenwichtige benadering van voeding behoudt. Pieter benadrukt het belang van zelfdiscipline en persoonlijke verantwoordelijkheid bij het maken van levensstijlveranderingen. Laat je onderdompelen door Pieters ervaringen met mensen die worstelen met suikerverslaving en emotioneel eten. 


#82 EXTRA: De grootste verliezer Deel 7
#83
04/20/2024

De finish van de weddenschap is in zicht! Luck is de laatste in de rij. 


#81 Thomas Demolder op bezoek
#82
04/13/2024

Een jonge - pas afgestuurde - collega van Sven komt langs. Dat is het ideale moment om bij Thomas Demolder te polsen in welke mate de opleiding als diëtist al dan niet is geëvolueerd.