Nikola Kotalová - Dělej co miluješ

10 Episodes
Subscribe

By: Nikola Kotalová

Podcasty jsou zaměřeny na hosty, kteří dělají co milují, vkládají do toho všechny své snahy a doslova žijí svým posláním. Ačkoliv neměli svou cestu třeba úplně ideální. Ať už zůstali u svého prvního oboru, do kterého se zamilovali na první dobrou, nebo se v polovině života rozhodli zabývat něčím úplně jiným, jejich společnými vlastnostmi jsou houževnatost, vytrvalost, odhodlání a otevřená mysl. A jak uslyšíte také neutuchající optimismus a pozitivní naladění, ikdyby okolo trakaře padaly.

Mužský prostor #4 - Muži a rozchody - Nikola Kotalová & Adéla Klingelová
#4
06/09/2023

Vítejte u čtvrtého dílu podcastu Mužský prostor!

Tentokrát máme téma MUŽI A ROZCHODY.

Natáčení probíhalo vzdáleně s mojí podcastovou polovičkou Mgr. Adélou Klingelovou (Liga otevřených mužů) a dvěma hosty – lektory Mgr. Petrem Sucháčkem (34) a Mgr. Petrem Holíkem (31). Pánové jsou tvůrci a spoluautory Nenásilného podcastu.

Najdete zde:

– https://www.nenasilnypodcast.cz/

– @nenasilnypodcast…

– https://www.instagram.com/nenasilnypo…

S našimi dvěma mužskými hosty se setkáváme již podruhé, kdy v díle př...


Mužský prostor #3 - Muži a nenásilná komunikace - Nikola Kotalová & Adéla Klingelová
#3
04/13/2023

Vítejte u třetího dílu podcastu Mužský prostor!

Tentokrát máme téma MUŽI A NENÁSILNÁ KOMUNIKACE

Natáčení probíhalo vzdáleně s mojí podcastovou polovičkou Mgr. Adélou Klingelovou (Liga otevřených mužů) a dvěma hosty – lektory Petrem Sucháčkem (34) a Petrem Holíkem (31). Pánové jsou tvůrci a autory Nenásilného podcastu, nenasilnypodcast.cz. Tedy koho fundovanějšího jsme na toto téma vůbec mohly oslovit než zrovna Petra & Petra?

S našimi dvěma mužskými hosty se setkáte opět dvakrát, v díle násl...


Vánoční přání Dělej co miluješ a PF 2023
#2
12/23/2022

Krásný den!

Společně s mými dvěma podcastovými partnerkami Adélou Klingelovou za Mužský prostor a Lenkou Vaňkovou za Dost dobrý mámy a také s hosty podcastů Dělej co miluješ a Tisíc tváří psychologa, vám přejeme krásné pohodové Vánoce a šťastný vstup do roku 2023!

Natočili jsme společně krátké video, kde vám přejeme každý sám za sebe to, co považujeme aktuálně za důležité. Držíme nám všem moc pěsti do celého nového roku 2023, ať je aspoň o fousek le...


#20 Promítání dokumentu SVOBODNÉ DĚTI v Plzni
#20
12/22/2022

Vítejte u krátkého reportu z promítání dokumentu SVOBODNÉ DĚTI v Plzni!

Za podcast Dělej co miluješ vás moc zdravíme a chceme vám říct, co se dělo. Ve dnech 30. října a 6. prosince jsme zrealizovali promítání dokumentu Svobodné Děti Zdeňky Šíp Staňkové a režiséra Jana Minaříka u nás v Plzni. První projekce se odehrála v rodinném centru Uzlík na Klatovské, druhé setkání proběhlo v prostorách střediska volného času Radovánek pro rodiče dětí a zaměstnance komunitní školy Koven...


Dělej co miluješ #19 - Moje představy o podnikání byly naivní - Veronika Čížková
#19
11/25/2022

Vítejte u 19. epizody podcastu Dělej co miluješ!

Zde se setkáme s mladou nadějnou studentkou a podnikatelkou z Ústí, Bc. Veronikou Čížkovou, která je zakladatelkou projektu Psychomat.

Tento projekt se postupně vyvinul do podoby časopisu o psychice a sebepoznání, který vycházel každý měsíc. Hlavními cíly této činnosti bylo poskytování pomoci, destigmatizace a vzdělávání.

Veronice se postupně podařilo vybudovat poměrně širokou komunitu čtenářů, odběratelů a také aktivních přispěvatelů do časopisu. Přispěvatelům byl poskytnut i prostor, kde mohly sdílet své aut...


Dělej co miluješ #18 - Cesta zpátky k sobě - Lucie Königová
#18
11/04/2022

Vítejte u 18. epizody podcastu Dělej co miluješ!

Zde se opět setkáme s Lucií Königovou, se kterou jste se seznámili u mě na YT kanále už více než před rokem. Přesně v 8. epizodě podcastu jsme představovali zejména její bestseller (NE)gramotný rodič. Její druhý autorský počin Cesta zpátky k sobě směřuje k podobnému úspěchu.

Lucie je lektorka koučinku, zakladatelka Life Academy a Školy celostního koučinku, průvodkyně na cestě osobního růstu, mentorka a transformační koučka. Ale je také milující mámou, manž...


Tisíc tváří psychologa #9 - Poradenský psycholog - Marek Kolařík
#9
10/14/2022

Vítejte u 9. dílu edukačního podcastového cyklu Tisíc tváří psychologa, kde se zaměříme na profesi Poradenského psychologa!

Hostem je poradenský psycholog PhDr. Marek Kolařík, PhD., jehož profesní působení je ale velmi rozsáhlé a pestré. Kromě poradenské psychologie se Marek věnuje také psychoterapii. Jeho hlavní pracovní úvazek je na Katedře psychologie v Olomouci, kde vede sebezkušenostní výcviky, vyučuje partnerské, manželské a rodinné poradenství. Má vlastní praxi a lektoruje akreditované kurzy v oblasti sociálních služeb, zdravotnictví i školství.

Zajímá vás kdo vlastně ten poradenský psycholog j...


Mužský prostor #2 - Muži a vztek - Nikola Kotalová & Adéla Klingelová
#2
09/27/2022

Vítejte u druhého dílu podcastu Mužský prostor!

Tentokrát máme téma MUŽI A VZTEK!

Natáčení probíhalo vzdáleně s mojí podcastovou polovičkou Mgr. Adélou Klingelovou (Liga otevřených mužů) a dvěma hosty – terapeuty Patrikem (33) a Pavlem (43, Liga otevřených mužů).

S našimi dvěma mužskými hosty jste se setkali už v pilotním díle. Opět šli do tématu a všech otázek s otevřenou myslí, autenticky a bez cenzury. Moc si vážíme jejich účasti i toho, že nás pustili...


Dělej co miluješ #17 - Člověk v tísni - Tereza Kurovská, Tereza Skovajsová
#17
09/09/2022

Vítejte u 17. dílu podcastu Dělej co miluješ!

Po letním offline režimu otevřeme září setkáním s Terezou Kurovskou a Terezou Skovajsovou za organizaci Člověk v tísni.

V podcastu se dozvíte něco o obou Terezkách, o tom jak to v životě měly než se dostaly k Člověku v tísni, proč si vybrali práci zrovna tady a co jim to všechno dává. Probereme spolu události roku 2022. Dozvíme se o tom, jak Člověk v tísni pečuje o své zaměstnance a vytváří tak...


Dost dobrý mámy #2 - Dost dobrá máma - Nikola Kotalová & Lenka Vaňková
#2
07/08/2022

Vítejte u pokračování pilotního dílu. Tentokrát s názvem DOST DOBRÁ MÁMA!

Od dost dobrého rodiče se přesouváme hlouběji, směrem k mateřské roli. Společně s mojí kolegyní Mgr. Lenkou Vaňkovou se pokoušíme vám předat co jsme se dozvěděly z knih, článků a jiných zdrojů.

Samy jsme si dlouho kladly otázku, kdo je vlastně ta DOST DOBRÁ MÁMA? Nepleteme si ji někdy s dokonalou mámou? Kdo vytváří představu o dost dobré mámě ve společnosti? Proč si my...