Studio Scaleup

11 Episodes
Subscribe

By: MT/Sprout

Studio Scaleup is de wekelijkse nieuwsshow van MT/Sprout over de belangrijke gebeurtenissen rondom startups, scaleups en de incidentele f*ckups. Gehost door Remy Gieling en Philip Bueters.

Eindelijk winst voor Catawiki, Takeaway koopt Grubhub en ambtenaar eist bitcoinverbod
#11
Last Friday at 2:31 PM

In deze aflevering:

Maakt veilingsite Catawiki éindelijk winst Heeft Jitse Groen in Amerika de overname van Grubhub in the pocket Gaan we wederom voor groen met de Dutch Weed Burger én wil een ambtenaar bij het Centraal Plan Bureau de Bitcoin verbieden - wait wut?

Shownotes:

Elon Musk presenteert nieuwe Tesla Model S (video) Redactie van MT/Sprout bezoekt diverse startup-hubs, deel één: Rotterdam


WeTransfer aast op IPO, miljoenen voor cryptofonds Maven 11 en Sywert-gate ontrafeld
#10
06/04/2021

In deze aflevering:

WeTransfer mikt op één miljard euro met een IPO later dit jaar - mogelijk al komende maand Hans Brouwer, onder meer bekend van de ADAM Toren, verkoopt zijn reclamedeuntjesbedrijf Massive Music. Adyen-jongens stappen in AI-startup Sentinal voor ca. 5 miljoen Cryptofonds Maven 11 heeft al 40 miljoen aan toezeggingen, maar heeft honger naar meer NL-Invest die nauwelijks investeert Nieuwe regels voor zzp’ers en andere flexwerkers  En het zinkende VOC-schip rondom Sywert "om niet" van Lienden is al voldoende behandeld in diverse media, daarom zoomen we in op zijn comanen Bernd Damme en Camille van Gestel. 

Shownotes:

Als...


Vliegende auto's, dubieuze crypto-bedrijven en bijna-miljardair Adriaan Mol moet Het Parool kopen
#9
05/28/2021


Zweden kopen Red je Pakketje en unicornconcept voor e-commerce start in Nederland
#8
05/21/2021

Links naar bronnen in deze aflevering: 

Waarom Sam Rohn Red je Pakketje verkoopt aan het Zweedse Instabox Dwarfs koopt met 22 miljoen groeikapitaal webshops Bol.com en Amazon op Hoe Kalo Bagijn met salarisstroken de leenmarkt wil veroveren Bob Ultee claimt een miljardenoperatie te hebben opgetuigd


Elon Musk laat Bitcoin vallen en Nederland spil in belastingtrucs van Uber
#7
05/14/2021

Links naar artikelen, video's en podcasts in deze aflevering: 

De Pivot-aflevering met Kara Swisher en Scott Galloway. De opening van Elon Musk bij SNL Elon Musk legt uit wat Dogecoin is bij SNL De tweet van Musk over bitcoin Studocu-oprichter Marnix Boer vertelt over de fuding-ronde Artikel over Studocu bij MT/Sprout Rutger Bregman over belastingontwijking De nieuwe plannen van Uber-ceo Dara Khosrowshahi over de superapp De tweet van de week van Jitse Groen Het interview van ESPN met Azerion-oprichter Atilla Aytekin Ondernemer en onder de 25? Meld je nu nog aan voor de 25 onder de 25 van 2021.


Het jaarboek van Coolblue en faillissement wegens "fraude" voor startup van Spinnin' Records-oprichter Eelko van Kooten
#6
05/07/2021

In deze aflevering van Studio Scaleup bespreken Remy Gieling en Philip Bueters het jaarverslag van Coolblue, de aanstaande scheiding van Bill en Melinda Gates, spreekt Sprout-redacteur Maarten Keswiel met Orderchamp-oprichter Joost Brugmans, de fittie tussen Facebook en Signal én de faillissementsaanvraag van Eelko van Kooten (ex-Spinnin' Records) van zijn nieuwe startup Ledo - beschuldigt websitebouwer van "fraude".


Het regent miljoenen voor Messagebird, Azerion en Endeit & Spotify-oprichter wil Arsenal kopen
#5
04/30/2021


Afl. 04 - Bloomon gaat voor Brexit en de twitterfittie van Jitse Groen
#4
04/23/2021


Afl. 03 - Crypto gaat naar de beurs en verdeelde meningen over Dragons Den
#3
04/16/2021


Afl. 02 - Michiel Muller gaat studenten spekken en Tony's Chocolonely in zee met Brewdog
#2
04/09/2021


Afl. 01 - De mega-funding van Otrium en de beursmalaise rondom Deliveroo
#1
04/02/2021