Jom Sembang SG

40 Episodes
Subscribe

By: Jom Sembang SG

Nak datang ke masjid, bukan tak boleh, tapi tak sempat. Facebook videos bagus tapi boleh tengok bila di rumah sebab ada WIFI. Team Jom Sembang SG kini di Spotify juga! Pastikan ‘setting’ Spotify anda jadi anda boleh dengar podcast kami bila-bila masa sahaja, tanpa memerlukan data atau wifi! Dengan content Islami, bersama Ustaz Shahid dan Ustaz Fadhly. Dan diolahkan oleh Ustaz Irfan. Bereh!

Punca Cerai Ep 4
#30
Last Friday at 7:37 AM

Menurut kajian, ada 4 point yang boleh menyebabkan penceraian berlaku.

Dan 4 point tersebut dikongsikan dan dibincangkan dalam podcast ini.

Podcast ini ditaja khas oleh Agen Shahid.

Jika anda ingin jual beli rumah atau ada kemushkilan berkenaan jual beli rumah, hubungi Agen Shahid.

Sangat berpengalaman dan mudah untuk berbincang!☺️


Punca Cerai Ep 3
#29
11/26/2021

Menurut kajian, ada 4 point yang boleh menyebabkan penceraian berlaku.

Dan 4 point tersebut dikongsikan dan dibincangkan dalam podcast ini.

Podcast ini ditaja khas oleh Agen Shahid.

Jika anda ingin jual beli rumah atau ada kemushkilan berkenaan jual beli rumah, hubungi Agen Shahid.

Sangat berpengalaman dan mudah untuk berbincang!☺️


Punca Cerai Ep 2
#28
11/19/2021

Menurut kajian, ada 4 point yang boleh menyebabkan penceraian berlaku.

Dan 4 point tersebut dikongsikan dan dibincangkan dalam podcast ini.

Podcast ini ditaja khas oleh Agen Shahid.

Jika anda ingin jual beli rumah atau ada kemushkilan berkenaan jual beli rumah, hubungi Agen Shahid.

Sangat berpengalaman dan mudah untuk berbincang!☺️


Punca Cerai Ep 1
#27
11/12/2021

Menurut kajian, ada 4 point yang boleh menyebabkan penceraian berlaku. 

Dan 4 point tersebut dikongsikan dan dibincangkan dalam podcast ini. 


Podcast ini ditaja khas oleh Agen Shahid.

Jika anda ingin jual beli rumah atau ada kemushkilan berkenaan jual beli rumah, hubungi Agen Shahid.

Sangat berpengalaman dan mudah untuk berbincang!☺️


Mauliddurrasul Ep 2
#26
11/01/2021

Jadikan Nabi s.a.w. sebagai idola.

Jom kita bincang dengan masalah perbincangan yang tak pernah settle dari dulu lagi. Berkenaan sambutan Maulid.


Maulidurrasul Ep 1
#25
10/21/2021

Jadikan Nabi s.a.w. sebagai idola.

Jom kita bincang dengan masalah perbincangan yang tak pernah settle dari dulu lagi. Berkenaan sambutan Maulid.


Petua VS Ugama
#24
10/15/2021

Ada juga petua yang melanggar syariat??

Hmm.. jom dengarkan apa kata ustaz bertiga ni.

Podcast ini ditaja khas oleh 3hrive.sg 


Petua Orang Lama Boleh Pakai Ke?
#23
10/08/2021

Ada banyak petua, tapi dari Quran atau Hadith mereka ambil? Atau rekaan semata-mata? Jom kita kupaskan!


Podcast kali ini ditaja khas oleh 3hrive.sg, kedai kebab yang menjadi idaman ramai! 


Bile you all beli kebab, tambah dengan extra toast for the bread, and extra mayo! Padu meletooop! Thoerbaek~~~~


Mertua vs Menantu Ep 2
09/30/2021

Ramai yang mempunyai masalah bersama dengan mertua. Kita ambil kisah dari Cerita Aku Sg. 

Apakah huraian yang dibincangkan dari sudut asatizah?


Podcast kali ini ditaja khas oleh 3hrive.sg. 


Ingin mencuba kebab yang berisi dengan rasa istimewa, lungsuri Instagram mereka.


Mertua vs Menantu Ep 1
#21
09/27/2021

Ramai yang mempunyai masalah bersama dengan mertua. Kita ambil kisah dari Cerita Aku Sg. 

Apakah huraian yang dibincangkan dari sudut asatizah?


Podcast kali ini ditaja khas oleh 3hrive.sg. Ingin mencuba kebab yang berisi dengan rasa istimewa, lungsuri Instagram mereka.


Mental Health Issue Dari Kurang Tido?
#20
09/09/2021

Was-was juga boleh dikatakan sebagai penyakit kepada sebahagian orang. Apabila kurang tidur juga boleh menyebabkan stress? Betul atau tidak? 


Podcast kali ini ditaja oleh Little Muslim Readers. 


Sebagai mak ayah, pastinya kita akan melakukan yang terbaik buat anak-anak kita. Dapatkan Islamic education product di www.littlemuslimreaders.com


Apa Itu Anxiety? Ada Kaitan Dengan Gangguan Ke?
#19
09/03/2021

Tak dijanjikan siapa yang akan terlepas dari kesakitan. Tetapi setiap sakit akan ada kesembuhan dari Allah s.w.t. 

Perlu mencari jalan yang betul dan sesuai dengan apa yang kita lalui. 


Podcast ini ditaja oleh Little Muslim Readers. 

Hati risau ? Anak tak faham ugama? Dapatkan produk pendidikan Islam kanak-kanak di Little Muslim Readers. Hubungi sekarang! ☺️


Betul Ke Depression Ni Ada?
#18
08/27/2021

Setiap penyakit ada obatnya. Tetapi kita perlu tahu siapakah orang yang perlu kita jumpa untuk penyakit yang ada. Diterangan berkenaan deperession dalam podcast ini, yang mana kita tahu ramai yang "misuse" dengan kata depression sehinggakan menjadi perkara lain.


Bersama tetamu undangan kami Ustaz Fauzi Ramli.


Podcast kali ini ditaja khas oleh Little Muslim Readers.


Setiap orang inginkan yang terbaik untuk anak-anak mereka, lebih-lebih dalam ugama.

dapatkan produk pendidikan islam untuk kanak-kanak di www.littlemuslimreades.com.


Betul Ke Depression Ni Ade?
#18
08/27/2021

Setiap penyakit ada obatnya. Tetapi kita perlu tahu siapakah orang yang perlu kita jumpa untuk penyakit yang ada. Diterangan berkenaan deperession dalam podcast ini, yang mana kita tahu ramai yang "misuse" dengan kata "depression" sehinggakan menjadi perkara lain.


Podcast kali ini ditaja khas oleh Little Muslim Readers.


Setiap orang inginkan yang terbaik untuk anak-anak mereka, lebih-lebih dalam ugama.

Dapatkan produk pendidikan islam untuk kanak-kanak di www.littlemuslimreades.com.


Ust Fad Tak Give-up Dalam Bisnes, Ust Shahid Habis Duit Dalam Bisnes.
#17
08/20/2021

Dalam bisnes pasti akan ada pasang surutnya. Jangan mengeluh dan jangan putus asa. Tak berjaya bukan makna kita gagal, tapi Allah nak bagi yang lebih baik. 


Podcast kali ini ditaja khas oleh Jom Sembang Sg.


Anda yang ingin mendapatkan khidmat pembersihan kubur atau dapur-dapur kubur, hubungi langsung di talian 88912949 atau layari www.jomsembang.sg


Ust Syakir Kerja Security
#16
08/13/2021

Semua orang akan ada waktu susah. Jom kita dengarkan ape kisah Ust Syakir!


Abg Mus Kongsi Gelap Ep 2
#15
07/23/2021

Tidak ada kebaikan yang datang dari melakukan kejahatan. Setiap kejahatan akan dibalas oleh Allah swt. Belum terlambat untuk bertaubat selagi hayat dikandung badan. 

Podcast ini ditaja khas oleh Centong.sg.


Abang Mus Kongsi Gelap
#14
07/15/2021

Ramai hang terjebak dengan kesalahan yang mengaitkan dengan undang-undang negara. Tidak asing dengan penyalah gunaan dadah dan gangsterism. Abg Mus (bukan nama sebenar) kongsi cerita. 


Podcast ini dibawakan khas oleh Centong.sg.


Makanan yang korang perlu cuba adalah humus! Apa tu humus?? Layari Instagram & Fb mereka! ☺️


Jurumandi Jenazah Wanita Kurang Di Singapura!
#13
07/02/2021

Setiap dari syarikat atau industri pasti akan ada politik yang berlaku. Adakah ianya berlaku dalam syarikat yang menguruskan jenazah? 

Atau… memang takde? 


Korang da cuba nasi ayam bakar dari centong.sg?

Kalau belum, korang boleh hubungi mereka melalui Fb atau Instagram mereka di Centong.Sg


Main PUBG Depan Jenazah
#12
06/28/2021

Ramai yang leka, atau lalai sewaktu menziarahi jenazah. Apa yang perlu kita lakukan? Adakah tubuh jenazah perlu diurut atau sebaliknya? 

Podcast kali ini ditaja khas oleh Centong.sg. 

Korang dah pernah makan nasi ayam bakar yang popular?!! Dapatkan di centong.sg

Hubungi pengurusan jenazah al-khayrat jika berlaku kematian dalam keluarga atau kenalan, 94262626.


Jangan Tekan Perut Jenazah!
#11
06/25/2021

Panik! Panik apabila mempunyai kematian dalam kelurga yang tersayang. Sembang santai berkenaan pengurusan jenazah ep 1/3. 


Podcast ini ditaja khas oleh Centong.sg. Korang dah rasa nasi ayam bakar yang mantul meletop??!! Jangan tunggu lagi! 

Dapat di instagram atau Fb mereka di Centong.Sg


Minyak Pengasih Wujud Ke?
#10
06/17/2021

Adakah kewujudan minyak pengasih ini benar? Dan jika ianya wujud, adakah ianya “menjadi”?

Podcast ini ditaja oleh Centong.sg, find our more at their facebook & intagram.


Gangguan Jin Dalam Rumahtangga
#9
06/11/2021

Rumahtangga tak bahagia dan berakhir dengan penceraian, ini selalu dikaitkan dengan ada ganggguan jin atau sihir. Betul atau tidak? Dengarkan…

Podcast ini dibawakan khas oleh Centong.SG.


Polling Yang Viral !?!
#8
06/04/2021

Setiap perihal yang berlaku perlukan pendengaran dan penghayatan yang teliti. Bukan mencari pesalah tetapi adalah untuk memahami kondisi masalah tersebut


Soalan Raya ???
#7
05/28/2021

Soalan yang selalu ada sempena perjumpaan hari raya ☺️


Edisi Hari Raya
#6
05/21/2021

Sambutan Raya Di Luar Negara


Edisi Ramadan
#5
05/08/2021

Orang yang paling rugi adalah orang yang sempat bertemu Ramadhan, kemudian Ramadhan berlalu namun dosanya tidak diampunkan. Beristighfar dan bertaubatlah walaupun satu minit kerana kita masih ada sisa Ramadhan. Mungkin satu istighfar itu menjadi sebab semua dosamu yang lampau diampunkan.


Suami Ketagih Video Lucah
#4
04/08/2021

Menjadi kebiasaan sehingga tidak dapat melepaskan sebahagian suami atau isteri yang terjebak dalam tontonan aksi lucah. Podcast dibawakan khas oleh Cetong.SG. “ nak rasa lauk tradisional melayu?” Jangan lupa follow di FB & IG mereka. 😍


Masalah Hantaran!
#3
03/31/2021

Bergaduh dan bermasam muka disebabkan hantaran. Ada yang sampi tidak bertegur sapa bagai tak pernah kenal walaupun sedarah. Podcast kali ini tajaan dari Centong.Sg “lauk tradisional yang dicari ramai”


Jangan Ambil Tunangan Orang !
#2
03/21/2021

Podcast kali ini kami membincangkan tentang pertunangan.. Ade yang tunang 2 tahun, ade yang tunang 6 bulan.. dan kisah² yang menarik! Dengarkan episod kali ini !


Buka buku baru!
#1
03/14/2021

Alhamdulillah, diatas permintaan ramai kini kami kembali dengan siri baru! Bersama Ustaz Syakir Pasuni.. Dengan topik-topik yang lebih menarik! Jom dengarkan!


Episode 9: Bahasa Melayu Kolot
11/11/2019

Bebual bahasa melayu rase macam tk cool!

Anak-anak kat rumah tak boleh cakap bahasa ibunda, asbab tak bercampur dengan nenek/datuk. Betul ke?


Episode 8: "Anak aku tak pandai"
11/04/2019

Anak aku fail exam, gelap masa depan! Anak aku masuk madrasah dah besar confirm jadi ustaz..


Episode 7: "DENGKI. DENDAM. SIHIR"
10/30/2019

Bangun dari tido badan bengkak? Suka duduk sorang diri? Badan gatal bila dengar ayat Al-Quran...

Jom dengarkan!


Episode 6: Faraid pemusnah keluarga
10/21/2019

Dekat dalam bilik mandi jenazah anak-anak dah sebuk tanya pasal bahagian faraid...


Episode 5: Allah masih tutup aib kita
09/29/2019

Die bunuh anak sendiri? habis muka mak bapak die orang viralkan... Ingat bro, beza die dengan kita is aib kita Allah masih jaga...


Episode 4: MUIS tak bantu orang susah
09/25/2019

Kalau kita tgk tgh viral pasal layanan staff SDO terhadap pemohon zakat ni, mcm kata-kata seperti suro jual epok-epok la, jangan hantar anak ke madrasah kalau tk mampu, wajarkah remarks macam ni? 


Episode 3: Makhluk berbulu di dalam penjara
09/16/2019

Makhluk berbulu ni bila datang akan bau busuk, dan dia akan singgah ke semua bilik!


Episode 2: Madu tiga atau kayu tiga?
09/09/2019

Ini bukan kisah lelaki lari tidak berbaju tetapi cerita suami/istri tersilap langkah. Jom dengarkan!


Episode 1: Kejadian misteri di asrama
#1
09/02/2019

"Mak bapak tak boleh handle anak, hantar kat pesantren" "Kene rotan 10 kali!"