Ide hallgass!

10 Episodes
Subscribe

By: Mesterházy Bogi

Az "Ide hallgass!" mindenféle témakört felölel, nem kell félni az egyoldalúságtól. A mikrofon mögött egy 19 éves egyetemista lány ül tele energiával, aki csak arra vár, hogy véleményét, tapasztalatait megoszthassa a nagyvilággal.

Az első félmaratonom teljesítése
Last Sunday at 10:00 AM

Az én első lefutott félmaratonomról mesélek Nektek, kitérve az étkezésre, az edzések rendszerességére és a lelki összetettségére is a távnak.

Instagram: https://www.instagram.com/bblogger_hu/

Felvétel időpontja: 2020. április 16.


Francia nyelvtanulás
Last Sunday at 10:00 AM

A franciát a legszebb nyelvek közé sorolják, szerepel a világnyelvek listáján is. Ebből az epizódból megtudhatjátok, hogy nekem kezdőként milyen élményeket sikerült szereznem vele. Az eddig tanult nyelvtani "érdekességekről", illetve a szókincsbeli tudásomról is szó esik a 9 perc során.
 
Instagram: https://www.instagram.com/bblogger_hu/

Felvétel időpontja: 2020. április 25.


Hogyan válasszunk nyelvet
Last Sunday at 10:00 AM

Észrevehettétek az eddig általam feltöltött anyagokat böngészve, hogy összességében elég gyakran vetem fel a nyelvtanulást, mint téma, legyen szó egy nyelvvizsgáról, egy adott nyelvvel szerzett tapasztalatokról és tanácsokról vagy éppen németül hallgathattátok meg az álláspontomat a távoktatással kapcsolatban. Egyik nap elgondolkodtam azon, hogy a legtöbb tartalom magáról a tanulási folyamatról szól, arról, hogy mi alapján 
 került az emlegetett nyelv kiválasztásra, egy szó sem esik. Éppen ezért összeállítottam egy "kérdéssort/pro-contr...


Továbbtanulás
Last Sunday at 10:00 AM

Ahogy halad az idő, egyre idősebbek leszünk, úgy gondolom, hogy nem is olyan meglepő, hogy esetlegesen sokakban felmerült a kérdés; merre tovább, melyik egyetem melyik szakát válasszam. Tulajdonképpen én most a saját történetemet fogom megosztani Veletek, mindezt igyekszem olyan formában megtenni, hogy ne csak az érintett korosztály számára lehessen izgalmas és legfőképpen tanulságos.
 
Az emlegetett tesztet itt érhetitek el: https://self-assessment.univie.ac.at/osa.php?id=36

Instagram: https://www.instagram.com/bblogger_hu/
YouTube: https://www.youtube.com/wat...


Angol nyelvtanulás
Last Sunday at 9:00 AM

Ígerem nektek, hogy nem a megszokott és már-már „sablonos” nyelvtanulós hanganyag lesz, ezt nem érzem ebben az esetben relevánsnak, ugyanis az egyik legelterjedtebb világnyelvek közé tartozik az angol. Elmesélem a saját tapasztalataimat, élményeimet, az általam nehezen vett akadályokat. A részletekbe ezúttal nem megyek bele nagyon mélyen a nyelvtant illetően, igyekszem ezt kevésbé részletezni a már említett érvek miatt.

Instagram: https://www.instagram.com/bblogger_hu/

Felvétel időpontja: 2020. július 9.


#3 Austrian Adventures - egyetemi felvételi
03/15/2023

Úgy gondolom, hogy az előző részek tartalmából egyértelműen leszűrhető, hogy mindennapjaimat Ausztriában töltöm, ám az közel sem magától értetődő; ott is folytatom egyetemi tanulmányaimat. Ebben a részben a felvételi eljárás során szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek; mikor kell jelentkezni, milyen elvárásokkal kell szembenézni, milyen papírok szükségesek hozzá és hogy általánosságban milyen kérdésekkel érdemes számolni egy felvételi elbeszélgetés során. Rövid kitekintés keretében elmesélem, hogy én milyen tematika alapján ír...


Német - emelt szintű érettségi, C1 nyelvvizsga - tippek és tapasztalatok
03/15/2023

Őszintén szólva, nagyon régóta terveztem egy újabb podcast részt felvenni, viszont minden energiámat szerettem volna az érettségire való felkészülésre szánni. 
 
 A felsőfokú nyelvvizsgát már régen, egész pontosan a 2020-as karanténidőszak letelte után tettem le a tervezettnél korábban; augusztus helyett júniusban, emlékeim szerint 80 % körüli eredménnyel. Már akkor tudtam, hogy a későbbiekben szeretnék beszámolni tapasztalataimról, élményeimről, ezért hangfelvételeken rögzítettem, hogy mit éltem át, sokkal könnyebb volt most ezáltal minde...


I'm back!
03/15/2023


#1 Austrian Adventures - lakáskeresés Ausztriában
03/15/2023

Nagyon régóta gondolkodom azon, hogy egyáltalán elindítsam-e ezt a sorozatot, hiszen viszonylag sok ehhez kapcsolódó tartalom található meg a neten ha az ember egy kicsit rászánja az időt a keresgélésre. Mégis úgy gondolom, hogy minden egyes történetből, mások jó, illetve rossz tapasztalataiból is tanulhat az ember. A már létező forrásokat figyelembe véve igyekeztem úgy megfogalmazni, összeállítani ezeknek a részeknek a tartalmát, hogy képes legyen mindenkinek új információval szolgálni.

 

Rövid tartalom vázlatosan: <...


#2 Austrian Adventures - munkavállalás Ausztriában
03/15/2023

A sorozat előző részében elmeséltem, hogy milyen tapasztalatokat sikerült gyűjtenem a lakáskereséssel kapcsolatban, illetve hogy mire célszerű figyelni, ha valaki az „igazi” nyomában van. Ám ahhoz, hogy az albérlet árát ki tudjuk fizetni, dolgoznunk kell. 

Az összes tervben lévő, illetve már feltöltött epizód közül talán ezt érzem a leglényegesebbnek, legtanulságosabbnak, és mindenki számára a legrelevánsabbnak. Megtárgyaljuk, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznünk, mint nem osztrák munkavállaló, beavatlak Titeket abba, hogy hogyan zajlik egy...