Fantastisk hälsa

10 Episodes
Subscribe

By: F.H.

Vi kommer att leda dig genom en djungel av information till genvägarna mot en fantastik hälsa Vi som lagar podden är Kocken och Matentreprenören Johan Erkkilä, Svensk specialistläkare och Doktor inom Funktionell Medicin i USA Dr Cecilia Furst och Pt, Kostrådgivare och Elitidrottare Nils-Paul SKåra. Vi tar oss av områden som: Mat, Motion/Rörelse, Återhämtning, Genetik, Mental hälsa och mycket mer.

#180 Hjärnvågor - 10 min hälsotips
#180
Yesterday at 5:00 AM

Denna veckan utforskar vi hjärnvågor och deras påverkan på vårt välbefinnande. Cecilia förklara hur olika typer av hjärnvågor, från alfa till delta, påverkar allt från sömn till beslutsfattande. Missa inte chansen att lära dig mer om hur du kan förbättra din mentala hälsa genom kunskap om hjärnvågor.


#179 HÄLSA - Frågor & Svar
#179
04/12/2024

I denna veckas avsnitt tar Cecilia upp ett ämne som blivit allt mer vanligt bland hennes patienter – låg produktion av GABA. Detta är något som många av er lyssnare säkert kan känna igen er i, särskilt när det gäller de symptom som beskrivs. Cecilia delar med sig av värdefull information om vad du kan göra om du själv känner igen dig i det hon beskriver. Lyssna på hela avsnittet för att få insikter och praktiska tips som kan hjälpa dig att förstå och hantera dessa utmaningar bättre.


#178 Quercetin - 10 min hälsotips
#178
04/05/2024

Vi är tillbaka igen och denna veckan blir det en 10 minuters prat om quercetin, en flavonoid som visat sig vara en hjälp för många, särskilt nu när pollensäsongen startar. Cecilia belyser hur quercetin inte bara är en kraftfull antioxidant som finns i vardagliga livsmedel som lök, äpple och bär, utan också ett effektivt tillskott som kan ge märkbara hälsobefordrande effekter. Från att vara ett naturligt tillskott för att hantera allergisymtom till dess potential att minska inflammation och bidra till en hälsosammare åldrandeprocess, täcker Cecilia quercetinens många fördelar. Hon p...


#177 Ångest - mindre kända orsaker
#177
03/22/2024

I detta avsnitt tar vi oss an ett ämne som blir allt mer relevant i dagens samhälle – ångest. Med Cecilia som vår guide, utforskar vi de mindre kända orsakerna bakom denna komplexa känsla. Vi dyker djupt in i de ofta förbisedda faktorerna som inte bara kan utlösa ångest, utan också förvärra den. Genom att kasta ljus på dessa orsaker, hoppas vi kunna erbjuda dig som lyssnare nya perspektiv och verktyg för att hantera och minska ångest.


#176 Musik - 10 min hälsotips
#176
03/15/2024

Viste du att musik kan påverka din hälsa? Denna Veckans fokus ligger på en oväntad duo: Musik och hälsa! 🎶 Cecilia och Johan dyker in i hur melodier påverkar vårt välbefinnande. Från minskad stress till stärkt immunförsvar, musik är mer än bara underhållning – det är kraftfull medicin för själen!


#175 Gallan - Gallans viktighet för en bra hälsa
#175
03/08/2024

Vi har fått flera frågor som rör matsmältning och avgiftning, därför blir det naturligt att fokusera på Gallan. Gallans funktion är avgörande för vår matsmältning och avgiftning, men vad händer när gallflödet inte fungerar som det ska? Följ med oss denna vecka när vi utforskar gallans mysterier, dess påverkan på vår hälsa och hur vi kan stödja en sund gallfunktion genom kosten.


#174 Gurka - 10 min hälsotips
#174
03/01/2024

I vårt senaste korta avsnitt utforskar vi gurkans imponerande egenskaper. Lär dig mer om denna underskattade vardagsgrönsak med flera hälsofördelar. Viste du till exempel att fast gurkan mestadels består av vatten så innehåller den flera viktiga vitaminer och mineraler. Lyssna in och dela gärna hur du använder gurka i din matlagning.


#172 Topprepris: Lyssnarnas favoriter - Sömn & Sömnproblem
#173
02/23/2024

Denna vecka sätter vi strålkastarljuset på ett område som berör oss alla djupt – sömnen. Vårt djupdykande avsnitt om sömn är bland de mest lyssnade, och det är dags att ge det lite extra kärlek, för sömnens betydelse kan inte överskattas. Utforska med oss de mystiska sömncyklerna, upptäck vad som faktiskt händer i vår hjärna när vi sover, och lär dig strategier för att hantera sömnproblem mer effektivt.


#172 HÄLSA - Frågor & Svar
#175
02/16/2024

Vi har fått in flera frågor ang huden och hur kosten kan påverka eksem. Så denna veckan kan du höra Cecilia berätta mer om detta spännande område och vad du kan göra för att förbättra huden. Är du trött på att kämpa mot eksem utan att hitta en lösning? Det kan vara dags att utforska matens roll i hanteringen av dina hudproblem! Cecilia avslöjar hemligheterna bakom en klarare hud genom att dela insikter om hur kosten kan påverka eksem. Genom att förstå korsreaktioner och allergier kan du...


#171 Ashwagandha - 10 min hälsotips
#171
02/09/2024

Imorgon släpper vi veckas podcast-avsnitt där vi ser närmare på en av de mest omtalade örterna i världen för hälsa och välmående: Ashwagandha. Har du hört talas om denna uråldriga ört men undrar vad vetenskapen faktiskt säger? Då är detta avsnitt för dig! Under 10 minuter utforskar vi Ashwagandhas fascinerande värld, dess traditionella användningsområden och vad modern forskning kan berätta för oss om dess potentiella hälsofördelar.