Kind Talks Με Την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση
Πώς θα ήταν η ζωή μας αν όλοι μας δίναμε λίγο περισσότερη σημασία στα σημαντικά πράγματα γύρω μας; Αν δείχναμε λίγο περισσότερη κατανόηση; Λίγο περισσότερη καλοσύνη; Λίγο περισσότερη αγάπη; Σε αυτά τα podcasts η Εριέττα συνομιλεί με ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που προσπαθούν καθημερινά – με τον δικό τους τρόπο ο καθένας – να κάνουν τον κόσμο που ζούμε λίγο καλύτερο. Κοιτώντας πάντα το αύριο με αισιοδοξία, ο σκοπός αυτών των ηχογραφήσεων είναι να ακουστούν θέματα για τα οποία δεν έχουμε συνηθίσει να μιλάμε ανοιχτά και ιστορίες με τις οποίες ταυτιζόμαστε.
Αντιμετωπίζοντας την έμφυλη βία

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση φιλοξενεί τη Νατάσα Κεφαλληνού από το Κέντρο Διοτίμα σε μια ουσιαστική συζήτηση για την έμφυλη βία, τον σεξισμό και τις βαθιά ριζωμένες κοινωνικές ανισότητες που βιώνουν οι γυναίκες καθημερινά. Μέσα από το έργο και την εμπειρία της οργάνωσης, αναδεικνύονται οι δομικές αιτίες της βίας, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα θύματα στην αναζήτηση υποστήριξης, αλλά και τα εργαλεία ενδυνάμωσης και διεκδίκησης. Μια συζήτηση που ρίχνει φως σε όσα συχνά μένουν στο σκοτάδι και που μας καλεί να πάρουμε θέση.
Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης

Σε αυτό το επεισόδιο, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση φιλοξενεί την Έμυ Παπαγιαννοπούλου από τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης. Μιλάνε για τη σκληρή πραγματικότητα των αδέσποτων, τις διαρκείς προσπάθειες των εθελοντών και το τι μπορούμε όλοι να κάνουμε για να στηρίξουμε τα ζώα που μας χρειάζονται. Επιπλέον αναφέρονται στις υιοθεσίες, στο καταφύγιο της Ηλιούπολης αλλά και στην ικανότητα των Δήμων να λειτουργήσουν και να συντηρήσουν αποτελεσματικά τα δημοτικά καταφύγια.
Η παιδική προστασία στην πράξη

Σε αυτό το podcast η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και η πρόεδρος του ΕΚΚΑ Βάννα Μαρκετάκη, μιλούν για το σημαντικό ρόλο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του δημόσιου φορέα που συντονίζει και παρέχει άμεση ψυχοκοινωνική υποστήριξη, στέγαση, προστασία παιδιών και ευάλωτων ομάδων. Εστιάζουν στην παιδική προστασία, αναδοχή/υιοθεσία, σε παρεμβάσεις σε ατομικό, οικογενειακό και κοινοτικό επίπεδο καθώς και στην εκπαίδευση επαγγελματιών και εθελοντών. Είναι οργανισμός που στέκεται δίπλα σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη, μέσα από μαρτυρίες, ανάλυση κοινωνικών ζητημάτων και προτάσεις με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Εστιάζοντας στην προωρότητα

Η προωρότητα δεν είναι απλώς ένας ιατρικός όρος. Είναι μια εμπειρία που κάνει την αγωνία και την απίστευτη δύναμη να συνυπάρχουν. Σε αυτή τη συζήτηση, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και η Λέλα Βαβουράκη μιλούν για τις προκλήσεις, τις ανάγκες, αλλά και τη σημασία της υποστήριξης και τις φροντίδας - όχι μόνο για τα πρόωρα βρέφη, αλλά και για τις οικογένειές τους.
Εκεί που η γέννα συναντά τον σεβασμό

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση συνομιλεί με τον Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Διευθυντή της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου, για το πολυδιάστατο έργο που επιτελείται στην Πανεπιστημιακή Κλινική. Από τις σύγχρονες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μέχρι τη φροντίδα ευάλωτων πληθυσμών, η συζήτηση αναδεικνύει την ανάγκη για μια ιατρική πρακτική με επίκεντρο τον άνθρωπο, την πρόοδο και την αξιοπρέπεια.
Ο κόσμος της βιωματικής προσχολικής αγωγής

Σε αυτό το επεισόδιο η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και η Μικαέλα Γκούνα συζητούν για τη φιλοσοφία μιας εκπαίδευσης που σέβεται τη φύση, προάγει την αειφορία και καλλιεργεί την κοινωνική συνείδηση από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής των παιδιών. Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον, η φροντίδα των ζώων, η ανακύκλωση και η ενεργή συμμετοχή σε δράσεις για το κοινό καλό μπορούν να διαμορφώσουν τους ελεύθερους, ευαίσθητους και υπεύθυνους πολίτες του αύριο. Μια διαφορετική ματιά στη νηπιακή εκπαίδευση, όπου το βίωμα και η πράξη γίνονται τα βασικά εργαλεία μάθησης.
Παιδιά, οθόνες και όρια

Καλεσμένος της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση, είναι ο Νίκος Βασιλάκος και μιλούν για τη σχέση των παιδιών με τις οθόνες, που γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Πόση ώρα είναι αρκετή; Πότε η ψυχαγωγία μετατρέπεται σε εξάρτηση; Ποιος είναι ο ρόλος του γονιού στην οριοθέτηση χωρίς ενοχές και φωνές και τί εναλλακτικές μπορούμε να βρούμε; Σε αυτό το επεισόδιο αναζητούμε τρόπους να χτίσουμε μια πιο υγιή σχέση των παιδιών με την τεχνολογία και όχι μόνο, με ενσυναίσθηση, κατανόηση και συνέπεια.
Μιλώντας για την κακοποίηση και το περιγεννητικό πένθος

Σε αυτό το επεισόδιο, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και η Μαρία Παπαλαμπροπούλου μιλούν για δύο δύσκολα θέματα που συχνά αποσιωπώνται. Την κακοποίηση και το περιγεννητικό πένθος. Δύο τραύματα που δεν αφήνουν πάντα εμφανή σημάδια, αλλά επηρεάζουν βαθιά τον ψυχισμό μας, τις σχέσεις και την καθημερινότητα. Μιλούν για την ανάγκη του καθενός να εκφράζει την αλήθεια του, για τη δύναμη που χρειάζεται για να ξεπεράσεις τέτοιες καταστάσεις και για το δικαίωμα στη φροντίδα, χωρίς ντροπή.
Όταν η ζωή βιάζεται να έρθει

Πόσο συχνή είναι η προωρότητα; Που οφείλεται; Πως ένας γιατρός κερδίζει την εμπιστοσύνη των γονιών; Υπάρχει σήμερα επαρκής στήριξη για τους γονείς που αποχωρούν από τα μαιευτήρια χωρίς τα μωρά τους; Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση συζητά με τον Γεώργιο Μαυρογεώργο, Παιδίατρο - Νεογνολόγο, Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο ΜΕΝΝ ΜΗΤΕΡΑ, για το θέμα της προωρότητας και για το τί πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς με πρόωρα μωρά.
Λέων

Σε αυτό το επεισόδιο, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της από τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της. Μιλά για την προωρότητα, τις δυσκολίες, αλλά και τις μικρές και μεγάλες νίκες που τη συνόδευσαν. Συζητά για το δικαίωμα κάθε γυναίκας να ζήσει τον τοκετό της όπως εκείνη τον επιθυμεί, χωρίς φόβο, χωρίς επιβολές, με σεβασμό στις ανάγκες και τις επιλογές της. Ένα επεισόδιο γεμάτο ειλικρίνεια, ενημέρωση και ενδυνάμωση.
Παιδιά, επικοινωνία και χαρισματικότητα

Πόση ελευθερία δίνουμε στα παιδιά μας; Ακούμε τις ανάγκες τους; Καταλαβαίνουμε τί είναι αυτό που θέλουν να μας πουν; Σε αυτό το επεισόδιο, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και η ψυχοπαιδαγωγός Δανάη Δεληγεώργη μιλάνε για τη σημασία της ακρόασης, της εμπιστοσύνης και της ισορροπίας ανάμεσα στην καθοδήγηση και την αυτονομία. Επίσης συζητούν για τους χαρισματικούς ανθρώπους, πώς τους αναγνωρίζουμε και πώς αυτοί εκφράζονται ανάλογα το περιβάλλον.
Ένα μέλλον που περιλαμβάνει την μητρότητα

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και ο Διευθυντής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Γυναικολογικού τμήματος του νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», Δημήτρης Παπαθεοδώρου, συζητούν για το πρόγραμμα «ΗΒΗ». Πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία που δίνει ελπίδα στις γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να διασφαλίσουν τη γονιμότητά τους μέσω της κρυοσυντήρησης ωαρίων.
Με την υποστήριξη του ιδρύματος Kind Things, το πρόγραμμα προσφέρει ένα φως ελπίδας στις γυναίκες, και τη δύναμη να ονειρεύονται ένα μέλλον που περιλαμβάνει τη μητρότητα, εν μέσω της αβεβαιότητας που συνοδεύει τη διάγνωση του καρκίνου.
Βάζοντας την αλληλεγγύη στο τραπέζι

Σε αυτό το επεισόδιο, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μιλάει με τον Αργύρη Ζανιά για μία πρωτοβουλία που συνδυάζει καινοτομία και κοινωνική αλληλεγγύη προκειμένου να δώσει λύσεις και να υποστηρίξει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μπορούμε μέσα από την εκπαίδευση, τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας και την ενίσχυση της κοινότητας, να δώσουμε εναλλακτικές, δεύτερες ευκαιρίες και να γεμίσουμε τις καρδιές μας; Μπορεί η ενσυναίσθηση, το ενδιαφέρον και η ανθρωπιά να γίνει μοχλός αλλαγής και κάθε μικρή πράξη να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο για όσους το χρειάζονται;
Μία οικογένεια, όπου υπάρχει ανάγκη

Λίγο πριν τις γιορτές, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση φιλοξενεί τον Γενικό Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργο Πρωτόπαππα. Πόσο εύκολο είναι να υιοθετηθεί ένα παιδί σήμερα στην Ελλάδα; Πόσο βοηθούν οι νόμοι που υπάρχουν σχετικά με τις υιοθεσίες και τί συνέπειες μπορεί να έχει μία αναβολή λόγω νομικών κωλυμάτων στη ζωή ενός παιδιού; Πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη; Μία συζήτηση με επίκεντρο τα παιδιά, επειδή κάθε παιδί έχει δικαίωμα και πρέπει να μεγαλώνει σε μία οικογένεια με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.
Μία οικογένεια, όπου υπάρχει ανάγκη

Λίγο πριν τις γιορτές, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση φιλοξενεί τον Γενικό Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργο Πρωτόπαππα. Πόσο εύκολο είναι να υιοθετηθεί ένα παιδί σήμερα στην Ελλάδα; Πόσο βοηθούν οι νόμοι που υπάρχουν σχετικά με τις υιοθεσίες και τί συνέπειες μπορεί να έχει μία αναβολή λόγω νομικών κωλυμάτων στη ζωή ενός παιδιού; Πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη; Μία συζήτηση με επίκεντρο τα παιδιά, επειδή κάθε παιδί έχει δικαίωμα και πρέπει να μεγαλώνει σε μία οικογένεια με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.
Βιώσιμος κόσμος από παιδικά ρούχα

H Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και ο Τζίμης Νικολαΐδης συζητούν για μία πλατφόρμα που μετατρέπει το swapping παιδικών ρούχων σε μια εύκολη, βιώσιμη και οικονομική επιλογή για γονείς. Πώς μπορεί η κυκλική οικονομία να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και πώς βοηθά οικογένειες να εξοικονομούν χρήματα, ενώ προωθούν έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής; Ανακαλύψτε τον τρόπο που μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές για εμάς και το περιβάλλον!
Η σημασία του θηλασμού & η πρόληψη ατυχημάτων

Η παιδίατρος Αδαμαντία Ξεκαλάκη, Διευθύντρια στην κοινωνική κ αναπτυξιακή παιδιατρική στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, μιλάει με την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για το έργο του Ινστιτούτου, εστιάζουν στη σημασία του θηλασμού και το πρόγραμμα «Αμάλθεια», κι επισημαίνουν τους κινδύνους γύρω μας που μπορεί να προκαλέσουν παιδικά ατυχήματα.
Μαμάδες στη φύση

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μιλάει με τη Χριστίνα Φλαμπούρη για το πώς γεννήθηκαν οι Outdoor moms. Πόσο σημαντική είναι για μία νέα μαμά η κοινωνικοποίηση και η επαφή με τη φύση; Πόσο αρέσει στα μωρά η εξόρμηση στο φυσικό περιβάλλον και ποια είναι τα οφέλη; Πόσο βοηθά η πεζοπορία και η «εξερεύνηση» μαζί με τα παιδιά μας από πολύ μικρή ηλικία;
Φως στην αναπηρία

Η Αμυμώνη είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που στόχο έχει να παρέχει σε κάθε άνθρωπο με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, δια βίου εξατομικευμένη εκπαίδευση, φροντίδα και υποστήριξη. Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μιλά με την υπεύθυνη συντονισμού των προγραμμάτων της Αμυμώνης, Χριστιάνα Ζώτου, για το έργο που κάνει το σωματείο, για τις ανάγκες που έχει και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.
Μαιευτική βία

Τί είναι η μαιευτική βία; Πόσο συχνά τη συναντάμε, πώς την αντιμετωπίζουμε και τί επιπτώσεις μπορεί να έχει σε μία γυναίκα; Σε αυτό το επεισόδιο, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και η Δήμητρα Κουτουμάνου, μιλούν για τις μορφές κακοποίησης που υφίστανται οι έγκυες γυναίκες στα χέρια των επαγγελματιών υγείας κατά τη διάρκεια του τοκετού.
Επιχειρηματικότητα και κοινωνική ευθύνη

Υπάρχουν εταιρείες και οργανισμοί στην Ελλάδα που καταρρίπτουν την παλαιότερη αντίληψη ότι η κερδοφορία δεν συνδέεται με την υπευθυνότητα προς την κοινωνία; Σε αυτό το επεισόδιο, η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση μιλάει με τον Μάρκο Κομονδούρο για την αυξανόμενη τάση των επιχειρήσεων να συνδυάζουν την κερδοφορία με τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και για το πώς η οικονομία έχει την τάση να κινείται προς επενδύσεις όπου η κερδοφορία θα συνδέεται άμεσα με την υπευθυνότητα και την ηθική προς το περιβάλλον και την κοινωνία.
Μικρές βουτιές, μεγάλες αγκαλιές

Στο πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν του Kind Talks Podcast, Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση μιλάει με την Αγγελική Καραπατάκη για τη βρεφική κολύμβηση. Μία εξαιρετική δραστηριότητα για την ανάπτυξη των μωρών, καθώς προάγει τη συναισθηματική σύνδεση μεταξύ γονέα και βρέφους και βοηθά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της ασφάλειάς τους στο νερό, δημιουργώντας μια ισχυρή βάση για τη μελλοντική τους ψυχική υγεία.
Μία σχέση στοργής και αφοσίωσης

Πόσο εύκολα καταλαβαίνουμε τις ανάγκες και τα συναισθήματα των σκύλων μας; Ξοδεύουμε χρόνο μαζί τους; Η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων και σκύλων είναι θετική και αρμονική; Ο Κώστας Μαρτίνης και η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μιλούν για τη σημασία του σεβασμού και της κατανόησης, στοιχεία απαραίτητα για να προαχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης, συνεργασίας και αγάπης με τα σκυλιά μας.
Αλληλεγγύη για όλους

Μέσα από δράσεις όπως η παροχή νομικής και ψυχολογικής υποστήριξης, εκπαίδευσης και πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας, το SolidarityNow προωθεί την κοινωνική ένταξη και την ενδυνάμωση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. H Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και η Μαριλύν Πολένα συζητούν για έναν κόσμο αλληλεγγύης, ελπίδας και ανεκτικότητας, όπου οι άνθρωποι ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
Ένας διαφορετικός κόσμος μάθησης

O Γιάννης Γιαννούδης, συνιδρυτής του του Dorothy Snot, και η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, συζητούν για την εκπαίδευση των παιδιών μέσα από τη δημιουργικότητα και την αυθεντική μάθηση. Πώς το παιχνίδι γίνεται κλειδί για τη μάθηση; Πως αναπτύσσεται η κριτική σκέψη; Πώς το περιβάλλον ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία; Ένα σχολείο που τα παιδιά, ανακαλύπτουν τον κόσμο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.
Εγκυμοσύνη και vegan τρόπος ζωής

Η Βασιλική Σκαλαφούρη, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, μιλάει με την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για την περίοδο της εγκυμοσύνης, τον βιγκανισμό, τους plant-based ιατρούς και την πρωτοβουλία του Μαιευτηρίου «Ιασώ» για τη δημιουργία τμήματος Vegan Maternity Care. Πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που ασχολούνται με την εξάπλωση της vegan διατροφής και τρόπου ζωής και η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την υγεία την περίοδο της κύησης;
Εγκυμοσύνη και vegan τρόπος ζωής

Η Βασιλική Σκαλαφούρη, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, μιλάει με την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για την περίοδο της εγκυμοσύνης, τον βιγκανισμό, τους plant-based ιατρούς και την πρωτοβουλία του Μαιευτηρίου «Ιασώ» για τη δημιουργία τμήματος Vegan Maternity Care. Πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που ασχολούνται με την εξάπλωση της vegan διατροφής και τρόπου ζωής και η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την υγεία την περίοδο της κύησης;
Μεγαλώνοντας ένα παιδί με αυτισμό

Πως είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί με αυτισμό; Πόσο επηρεάζει την καθημερινότητά σου; Πόσο πίσω αφήνεις τη δίκη σου ζωή για να βοηθήσεις αυτή του παιδιού σου; Η πολιτεία στέκεται δίπλα σε αυτούς τους γονείς; Η Άδα Σταματάτου, η μητέρα του Γιάννη, μιλάει με την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για τον καθημερινό αγώνα των γονιών με αυτιστικά παιδιά.
Ένας οδηγός για τους γονείς

Μπορεί η γονεϊκότητα να είναι ένας ρόλος που επιλέγουμε, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν χρειαζόμαστε βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με τις οποίες ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι. Η Μαρίνα Αρπλιά, δημιουργός του Project Parenting, συζητά με την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για αυτή την online πλατφόρμα για γονείς και για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει οργανωμένο και έγκυρο υλικό από εξειδικευμένους επαγγελματίες, προκειμένου οι γονείς να μην χρειάζεται να ψάχνουν ατέλειωτες ώρες στο διαδίκτυο. Παράλληλα εστιάζουν στη σημασία του να είσαι σε μία υποστηρικτική κοινότητα, όπου τα μέλη της μπορούν να μοιράζονται εμπειρίες, ανησυχίες και απόψεις.
Αγκαλιάζοντας την αναπηρία

Η Παρασκευή Σαλαβγιά γεννήθηκε πρόωρα, με αποτέλεσμα να πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και αριστερή ημιπληγία. Η ιστορία της είναι ένας καθημερινός αγώνας στον οποίο πάντα παλεύει να βγαίνει νικήτρια και να σπάει τα στερεότυπα της αναπηρίας. Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας στη στήριξη ενός παιδιού με αναπηρία; Πόσο σημαντική είναι η συμβολή ενός υγιούς σχολικού περιβάλλοντος; Τί μπορεί να καταφέρει ένας άνθρωπος που όλα στη ζωή του είναι λίγο πιο δύσκολα;
Η γονεϊκότητα στον καθρέφτη

Πόσο σημαντικό είναι να είμαστε καλά με τον εαυτό μας και πόσο ρόλο παίζει αυτό στη σχέση μας με τους συντρόφους και τα παιδιά μας; Είναι σημαντικό να χτίζουμε μία ειλικρινή σχέση με τα παιδιά και να μην επιβάλλουμε την αγάπη; Πόσο δύσκολη είναι η διαδρομή της γονεϊκότητας; Η Άννα Κανδαράκη και η Εριέττα Κούρκουλου συζητούν για το ταξίδι της γονεϊκότητας και πώς αυτό μας βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.
Βίγκαν διατροφή από κούνια

Σε αυτό το επεισόδιο η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση συνομιλεί με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου και αναλύουν τη φυτοφαγική διατροφή στην παιδική ηλικία. Πόσο σημαντική είναι η πρόσληψη μιας ποικιλίας φαγητών όπως όσπρια, δημητριακά, φρούτα και λαχανικά; Οι σωστά σχεδιασμένες δίαιτες μπορούν να είναι επαρκείς και να ωφελήσουν την υγεία; Οι γονείς είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών τους και για τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την ανάπτυξη και την εξέλιξή του;
Παραλίγο μαμά

Η αποβολή είναι ένα θέμα που οι άνθρωποι δε συζητούν εύκολα, ακόμα και αν έχουν ζήσει μία ή περισσότερες. Πόσο φυσιολογικό είναι μετά από μια αποβολή να υπάρχουν συναισθήματα πένθους, θυμού, μούδιασμα και θλίψη; Είναι οι ενοχές δικαιολογημένες; Πόσο εύκολα μπορεί να μας συμβεί; Σε αυτό το podcast, μιλάμε για την αποβολή με την Όλγα Αζιλαζιάν, η οποία μοιράζεται και τη δική της ιστορία.
Το συναίσθημα της απώλειας

Η απώλεια είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής και το πένθος μία φυσική διαδικασία επούλωσης. Πολλές φορές δημιουργεί πολύ έντονα συναισθήματα και οδηγεί σε παρατεταμένες περιόδους θλίψης. Πόσα είδη απώλειας υπάρχουν; Ο χρόνος ξεθωριάζει τα αρνητικά συναισθήματα; Είναι η θλίψη απαραίτητη; Έχει κάθε άνθρωπος τους προσωπικούς του μηχανισμούς άμυνας; Σε αυτό το podcast, η Εριέττα Κούρκουλου μιλάει με τη Νάνσυ Ψημενάτου για την απώλεια και το πένθος.
Ανάπτυξη χωρίς μέτρο

Ποια ανάγκη μπορεί να οδηγήσει μία ομάδα ανθρώπων, έτσι ώστε να παλέψουν προκειμένου να «σώσουν» όπως λέει και το όνομά τους, ένα νησί; Tο σωματείο “Save Ios”, είναι αυτή η ομάδα που τους συνδέει η κοινή τους αγάπη για την Ίο, για τον αυθεντικό ιστορικό, φυσικό και αρχιτεκτονικό της πλούτο. Με τον πρόεδρο του Σωματείου, Δημήτρη Βαγιανό συζητάμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και για το πώς μπορεί να διασφαλιστεί η υγιής και δίκαιη οικονομική ανάπτυξή για κατοίκους, ντόπιους, επισκέπτες και εργαζόμενους.
Κερδίζοντας τη μάχη με την εξουθένωση

Πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα μας σήμερα; Πόσο απαιτητικές είναι οι συνθήκες και οι ρυθμοί τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι; Ποιο είναι το τίμημα που πληρώνει η ψυχική και σωματική μας υγεία; Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται έντονη πνευματική, σωματική και συναισθηματική εξουθένωση. Η Νάνσυ Μαλλέρου μοιράζεται μαζί μας τις προσωπικές τις εμπειρίες και μας λέει πώς να αγαπάμε τον εαυτό μας, λίγο περισσότερο.
Ένας κόσμος με άλλα μάτια

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς μιλάει για την προσπάθεια εξάλειψης της υποεκπροσώπησης των αναπήρων στο δημόσιο λόγο και μοιράζεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα. Εξηγεί τη δράση της ΑΜΚΕ που έχει ιδρύσει και την ονομάζει «Με Άλλα Μάτια» και αναφέρεται στον καθημερινό αγώνα με σκοπό τη διεκδίκηση συμπερίληψης, ώστε οι άνθρωποι με αναπηρίες να γίνονται όλο και πιο ορατοί από ολόκληρη την κοινωνία.
40 χρόνια, αγάπη δίχως όρους

Εδώ και 4 δεκαετίες, η Φλόγα συμπαραστέκεται στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους. Πως είναι να αγωνίζεσαι συνεχώς για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα τους; Να μοιράζεσαι τους φόβους και τις αγωνίες τους, και να στηρίζεις τον αγώνα τους; Η πρόεδρος της Φλόγας, Μαίρη Τρυφωνίδη, ανοίγει την καρδιά της και μας λέει πως η Φλόγα καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη.
Ομορφιά από μέσα προς τα έξω

Σε μια εποχή που το όμορφο είναι συνυφασμένο με τις εικόνες που βλέπουμε στα κοινωνικά δίκτυα και που τα πρότυπα «επιβάλλονται», ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να πληγωνόμαστε συναισθηματικά και κοινωνικά από τις νόρμες της βιομηχανίας της ομορφιάς. To σώμα μας δεν χρειάζεται να είναι τέλειο. Πρέπει να το αποδεχόμαστε και να του συμπεριφερόμαστε με φροντίδα και σεβασμό. Ακούστε μία εκ βαθέων συζήτηση με την Ειρήνη Μπουντούκη.
Vegan διατροφή και υγεία

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξει κάποιος να γίνει χορτοφάγος. Ηθικοί, περιβαλλοντικοί και λόγοι υγείας. Τι γίνεται όμως με τους μύθους που επικρατούν σχετικά με τον βιγκανισμό και την υγεία μας; Τι οφέλη αποκομίζουμε ακολουθώντας αυτή τη διατροφή και τι πρέπει να προσέχουμε; Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη διατροφολόγο Δέσποινα Μαρσέλου σχετικά με την υγεία μας.