TV Nova

10 Episodes
Subscribe

By: TV Nova

Pravidelné rozhovory se zajímavými osobnostmi nejen z TV Nova.

Martin Synek: TN Live je unikátní projekt. Jsme taková hybridní platforma / Kuba s Novou / 4. 4. 2024
04/04/2024

Vysílání TN Live bylo spuštěno v květnu roku 2021. Od té doby skladba vysílání prošla vývojem a v současné době se zaměřuje hlavně na aktuální zpravodajská témata a nabízí několik pravidelných pořadů. Hostem Jakuba Strýčka byl v pořadu Kuba s Novou vedoucí redakce pro program TN Live Martin Synek. Co diváky čeká do budoucna? A jak se připravuje vysílání například z Bruselu?


#kubasnovou #tnlive


Iva Dohnálková: Diváci díky HbbTV sledují hlavně oblíbené seriály / Kuba s Novou / 5. 3. 2024
03/05/2024

Iva Dohnálková má na Nově na starosti HbbTV, které je v Česku více známé jako „červené tlačítko na ovladači chytré televize”. V rozhovoru s Jakubem Strýčkem nicméně prozradila, že na stanicích Skupiny Nova je možné využít i modré tlačítko a budoucí vývoj počítá s využitím i zbývajících barev. Z rozhovoru se mimo jiné dozvíte, jaké funkce diváci nejvíce využívají a zda má technologie nějaké limity.  


#kubasnovou #hbbtv


Daniel Grunt: Nova dostane nové logo a vizuální identitu / Kuba s Novou / 29. 1. 2024
01/29/2024

V rozhovoru pro podcast Kuba s Novou se Daniel Grunt, generální ředitel Skupiny Nova, rozpovídal o svých zkušenostech, výzvách v pozici generálního ředitele a vizích do budoucna. Přiblížil také, jaké novinky mohou diváci očekávat k 30. výročí televize Nova. Nejvýraznější změnou budou nová loga a identity několika stanic. 


#kubasnovou #tvnova


🎄 Vánoční speciál s Kristinou Kloubkovou a Reyem Korantengem / Kuba s Novou/ 19. 12. 2023
12/19/2023

Už dlouhá léta moderují Televizní noviny, ale každý z nich v jiné dvojici. Teď se sešli ve vánočním speciálu podcastu Kuba s Novou! Kristina Kloubková a Rey Koranteng prozradili, jak tráví Vánoce, jaké dodržují zvyky a jaký mají vztah k silvestru. Za celý marketing TV Nova vám přejeme veselé Vánoce.

#kubasnovou #podcast


Jan Maxián: Komentáře k SuperStar jsem nahrával někdy i pod dekou / Kuba s Novou / 29. 11. 2023
11/29/2023

Jan Maxián je herec, muzikant a dabér. Právě dabování se věnuje přes 30 let a několik roků je i staničním hlasem hlavní stanice TV Nova. Jaké to je dabovat legendární postavy jako SpongeBob nebo Thor? Dá se namlouvat komentáře i v polních podmínkách? A bylo náročné se podílet na české verzi hry Vietcong? Podívejte se na rozhovor ze série Kuba s Novou.


#kubasnovou #podcast #dabing


Lenka Szántó: Extraktory jsme točili i v zahraničí. Herci prošli zvláštním výcvikem / Kuba s Novou / 27. 10. 2023
10/27/2023

Lenka Szántó je kreativní producentkou TV Nova a Voyo. Její tým stojí za úspěšnými Voyo Originály Jitřní záře nebo Národní házená. Aktuálně na Voyo vychází šestidílný špionážní thriller Extraktoři, pod kterým je také podepsána. V dalším díle podcastu Kuba s Novou zjistíte, jak probíhal samotný vývoj série, ale také na jaký další seriál se můžou diváci těšit v příštím roce.


#Kubasnovou #podcast #extraktori #voyocz


Jan Rudovský: O Popelku a další pohádky si televize každoročně losují / Kuba s Novou / 26. 9. 2023
09/26/2023

Jan Rudovský od května 2023 vede tým akvizic TV Nova a TV Markíza. Na Novu se vrátil po 11 letech strávených na podobné pozici u konkurenční televize. V rozhovoru s Jakubem Strýčkem prozradil, jaké jsou trendy v nákupu filmů a seriálů, jak si české televize vybírají pohádky na vánoční vysílání a na jaké veletrhy se jezdí poznávat zahraniční tvorbu.


#kubasnovou #tvnova


Bára Divišová: Střepiny přidávají aktuálním tématům detailnější pohled a komentář / Kuba s Novou / 29. 8. 2023
08/29/2023

Bára Divišová pracuje ve zpravodajství TV Nova už 15 let. Začínala jako juniorní reportérka, dlouhodobě se věnovala politickému zpravodajství a nyní stojí za publicistickým pořadem Střepiny. Divišová v rozhovoru s Jakubem Strýčkem také prozradila, jak se připravovala na moderování velkých předvolebních debat a jak se proměnila skladba vysílání Televizních novin v čase.


#kubasnovou #strepiny #tvnova


Zdeněk Barták, hudební skladatel: Muzika musí hlavně pohladit / NFN Talks / 28. 7. 2023
07/28/2023

Zdivočelá země, Discopříběh, Pěsti ve tmě, Policie Modrava či skladby pro Andrea Bocelliho, to je práce, za kterou stojí hudební skladatel Zdeněk Barták. S Klárou Miklasovou dnes nabídne pohled do filmové hudby. Jak vzniká, jaká jsou specifika, jaké jsou rozdíly mezi psaním hudby pro film a hudbou pro interpreta? „Jezdím se na určité scény koukat i na plac na natáčení,“ poodkrývá práci filmového hudebního skladatele Zdeněk Barták. „Myslím, že současný trend je takový ponurý. K těm kriminálkám to patří, ale myslím, že bychom to tro...


Adéla Brož, výkonná producentka: Casting do Survivoru trvá déle než natáčení. Musíte si být jistí výběrem / Kuba s Novou / 25. 7. 2023
07/25/2023

Adéla Brož působí na Nově jako výkonná producentka – na starost má aktuálně projekt reality show Survivor. V novém díle pořadu Kuba s Novou prozradila, jak probíhá samotný casting a co musí případní účastníci splňovat? Dozvíte se i kde na ostrově bydlí štáb a jestli je možné se na ostrově ztratit.  


#kubasnovou #podcast #tvnova #survivor #survivorcs