Ehandelstrender

10 Episodes
Subscribe

By: Urban Lindstedt | Miguru Media AB

En podd om e-handel och digitalisering med journalisten och e-handelsexperten Urban Lindstedt tillsammans med Sveriges främsta e-handelsprofiler.

Care of Carl växer med lönsamhet i lågkonjunkturen
#242
04/24/2023

När hela modehandeln hackar fortsätter Care of Carl att växa med lönsamhet. Hemligheten ligger i det noga kurerade sortimentet inom ett premiumsegment tillsammans med en fantastisk kundresa och kundservice.

Care of Carl har en tydlig idé om att hjälpa sina kunder att hitta sin stil inom premiumsegmentet. Alla plagg är noga utvalda för att passa in i Care of Carls kurerade sortiment.

I detta avsnitt av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Mathias Ekström, vd för Care of Carl som är en av de mest framgångsrika herr...


NutraQ:s unika prenumerationsmodell
#241
02/02/2023

NutraQ säljer sina hälso- och skönhetsprodukter uteslutande genom prenumerationsmodellen till 410 000 aktiva prenumeranter på nio olika marknader.

 

Konsumenterna har vant sig med prenumerationsmodellen för digitala tjänster men för varor är modellen fortfarande ovanlig. Utanför Norge existerar knappt prenumerationer på hälso- och skönhetsprodukter.

 

Genom sina varumärken Oslo Skinlab, VitaeLab, Maxulin, Provexin samt Vesterålens naturprodukter sålde NutraQ för 862 miljoner norska kronor 2020 till en rad olika marknader. Förra året köpte Orkla Health NutraQ för 3,1 miljarder NOK.

 

I detta avsnitt samtal...


Åren som förändrade allt och inget inom svensk e-handel
#240
01/26/2023

Vi har gått ifrån att prata betalningar till att fokusera på last mile under de sex och ett halvt år som podden Ehandelstrender funnits. Amazon har varit ett populärt ämne som återkommit många gånger under poddens existens.

 

Vi samlar ursprungstrion för Ehandelstrender för att försöka sammanfatta de senaste sex åren inom svensk e-handel. Det har varit omtumlande och alltid intressant att bevaka svensk e-handel under pandemier och logistikrevolutioner.

 

I detta avsnitt av podden Ehandelstrender samlas ursprungstrion för podden: Urban Lindstedt, journalist och programledare...


Skala e-handeln med smarta SaaS-tjänster
#239
01/19/2023

Med ett urval av kreativa SaaS-tjänster går det att bygga smartare företag. Det finns SaaS-tjänster för allt från att organisera arbetet, SEO till att producera texter, videos och bilder. Med rätt saas-tjänster bygger du en slimmad organisation som klarar en ekonomisk nedgång.

Vi diskuterar också det är en bra idé att använda ChatGPT för att skapa texter och bilder. Håller AI skapde texter en tillräckligt bra nivå?

I detta avsnitt samtalar programledaren Urban Lindstedt med growhthackern Jorge Castro om de bästa saas-tjänsterna ha...


Julhandeln 2022 och returmissbrukare
#238
01/12/2023

Julhandeln 2022 backade med en miljard till 22 miljarder, enligt en sen prognos från HUI. Det är väl ses som godkänt med tanke på inflation och stigande räntor.

 

Köksprylar och energibesparande apparater blev några av de hetaste prylarna i årets julhandel, enligt helt färska siffor från Pricerunner. Vi försöker reda ut varför.

 

I detta avsnitt av podden Ehandelstrender försöker programledaren Urban Lindstedt sammanfatta julhandeln tillsammans med Evelina Galli, teknik- & konsumentexpert på PriceRunner samt Klara Eriksson, medgrundare och redaktör på Dagens logistik.

...


Cdon satsar fullt ut på tredjepartssäljare
#237
12/15/2022

Cdon fortsätter att utveckla sin marknadsplats och kommer med tiden att helt fasa ut sin egen försäljning till förmån för tredjepartssäljare. När pris blir allt viktigare för konsumenter med krympande plånböcker kommer marknadsplatsernas betydelse att öka.

 

Cdon har också under ett års tid utvecklat tjänsten fulfilment av Cdon för sina tredjepartssäljare i partnerskap med fulfilmenttjänsten Shelfless från Bring. Shelfless digitala lager ger nya möjligheter för säljarna att effektivisera sin logistik.

 

I detta avsnitt samtalar program...


Så använder Orkla Amazon som språngbräda på nya marknader
#236
12/08/2022

Orkla, som äger några av Nordens största varumärken inom livsmedel och hälsa, använder Amazon för att introducera nya varumärken på nya marknader. Genom tredjepartverktyg går det att göra djupgående marknadsanalyser utifrån Amazons data som också blir underlag för lanseringar i traditionella kanaler.

 

Orkla började att sälja på Amazon 2019 för att lära sig inför Amazons förväntade nordiska expansion Men Amazon tog inte över den nordiska marknaden. Därför fokuserar Orkla främst på att sälja på Amazons största marknader s...


Djävlar på e-handel
#235
12/01/2022

Fokus på kunderna är den viktigaste framgångsfaktorn för e-handlare. Även insikten om att varumärket är grundläggande för konvertering hjälper entreprenören att nå miljarderna. Samtidigt krävs det en balans mellan att analysera data och agera med magen.

 

Arash Gilan, CEO och medgrundare för byrån Viva Media, har fokuserat på de mjuka värdena medan Nic Staeger, Chief Commercial Officer på Nordiska galleriet, älskar att agera utifrån hård data. Tillsammans har de skrivit fram en karta för dem som vill lyckas med e-handel i boken i boken En djävel...


Zalando öppnar Europas marknader för rätt varumärke
#234
11/24/2022

Zalando är den självklara marknadsplatsen för nordiska modemärken som vill öka försäljningen i Norden och internationellt. När andra e-handlare backar så fortsätter Zalando att öka under Q3.

 

Men det krävs direkta kontakter med Zalando för att bli godkänd som tredjepartssäljare. Integrationen sker enklats via externa integrationsplattformar, men det stora arbetat kommer efter integration när säljaren ska få upp försäljningen.

 

I detta avsnitt av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Karl Lindhe, grundare av konsultbolaget Aska Agency som är speciali...


Elgiganten bytte alla system samtidigt med försäljningsrekord
#233
11/17/2022

Elgiganten har de senaste åren bytt ut alla sina system på alla sina marknader samtidigt som de slagit nya försäljnings- och resultatrekord. Systembytena har var nödvändiga för att kunna utveckla deras omnikanalerbjudande till kunderna.

 

Allt handlar om att förbättra konsumenternas köpresor i skärningspunkten mellan online och fysisk handel. Här möter Elgiganten utmaningar i att få konsumenterna att dela med sig av sin data för att få en bättre köpupplevelse.

 

I detta avsnitt av podden Ehandelstrender, som spelades in på scen på konfer...