Cultpodden

10 Episodes
Subscribe

By: Cultpodden

Cultpodden med Emil och Mattias, ger dig den dos av skräck, splatter och genrefilm som du aldrig tidigare visste att du behövde! Finns i er podcast app eller på Spotify!

S05E01 | Sailor Moon | Pilotavsnitt
#1
01/31/2024

Hör och häpna - Cultpodden är äntligen tillbaka!

Denna gång sätter sig Emil ner med sin barndomsvän Markus för att tillsammans minnas när Sailor Moon gick på svensk TV, men också hur serien skiljer sig från sin japanska förlaga. De doppar även tårna i seriens historia, bakgrund, och inverkan - ett kaninhål djupare än någon kan ana.

Till skillnad mot tidigare säsonger av Cultpodden så kommer inte nya avsnitt komma med ett fast schema, men vi ska göra vårt bästa för att inte låta e...


S04E08 | Sommaravsnitt | Fem bästa temalåtarna till klassiska fps
#8
06/01/2023

Sommaren är så gott som här...

...och med det även Nördlivs sommaravsnitt! I Cultpodden denna gång pratar pojkarna om allt från nichade intressen (duh) till överhype, och mängder av annat nördigt. Detta innan de ens kommit till avsnittets ämne som givetvis handlar om de fem bästa temalåtarna till FPS-spel från 90-talet.

Hoppas ni har en fin sommar, så får vi se när det trillar ut ett nytt avsnitt ur kultdunken!

Intro: At Dooms Gate (cover) av Andrews Hulshult


S04E07 | Outlaws
#7
05/01/2023

Vilka är det som kommer ridandes på sina ståtliga hingstar?

Det är ju Cultpodden såklart, och med sig denna gång har de ett - i ordets rätta bemärkelse - episkt soundtrack. Outlaws är ett FPS-spel med västerntema, som släpptes vid kanske den sämsta tiden för att ha någon form av framgång, nämligen 1997; alltså mellan Quake (1996) och Half-Life (1998). Det glömdes snabbt bort, men inte av vissa dedikerade fans, som fortfarande håller den vilda västern vid liv till denna dag.

En kultklassiker utan dess like, med...


S04E06 | Phantasmagoria
#6
04/01/2023

Är det ett illusions-trick, eller ett nytt avsnitt?

I månadens avsnitt diskuterar Emil och Matte en av Sierras FMV-klassiker - Phantasmagoria; ett småruggig och ofta supercharmigt spel från en gången tid, även om det sålde väl vid släpp. Självklart ligger fokuset på dess soundtrack, men pojkarna kan inte hålla sig från att diskutera ett spel som betyder lite extra för dem.


S04E05 | Goldeneye 007 (64)
#5
03/01/2023

Vilken timing!

Passande nog så släpptes klassikern Goldeneye 007, till Nintendo Switch och Xbox, när vi skulle spela in detta avsnitt! Så nu kan ni höra oss prata om ett soundtrack som två av värdarna inte hade hört i sin kontext sedan barnsben, nu när det plötsligt blev mycket mer lättillgängligt igen. Det hindrar oss dock inte från att lista våra favoritlåtar och prata minnen från förr, när vi diskuterar soundtracket till, det i folkmun kallade, Goldeneye 64.


S04E04 | New Blood - En "årskrönika"
#4
02/01/2023

En årskrönika där vi ser tillbaka på vad fjolåret innebar för Cultpodden, men även ponerar och spekulerar om vad som kan ske under 2023!

I detta första (och extralånga) avsnitt av Cultpodden för 2023, strålar alla tre värdarna tillsammans, ja ni läste rätt - även den käre Mattias är äntligen tillbaka i rampljuset! Vi drar ridån lite åt sidan, och pratar lite kort om varför han var borta, om hur det påverkade podden i sig och hur Patrik blev den utvalde att fylla upp det tomrum som uppkom...


S04E03 | The Elder Scrolls temalåtar | feat. Patrik
#3
12/01/2022

December är här...

...och med det även årets sista Cultpodden, där Emil och Patrik går igenom temalåtarna till de fem huvudspelen i The Elder Scrolls-serien. De diskuterar även sina personliga relationer till de senare spelen i serien och temat på årets julkalender från Nördliv avslöjas.

God jul - vi ses 2023!


S04E02 | Amnesia: A Machine for Pigs soundtrack | feat. Patrik
#2
11/01/2022

Oink, oink...

31 december, år 1899. Vad är det som rör sig under Londons gator? Någonting i mörkret har vaknat till liv under natten till det nya århundradet... Men hur är musiken!?

Patrik och Emil har lyssnat på soundtracket till den fristående uppföljaren till Amnesia: The Dark Descent, som i sig ärett spel som lade grunden till hur vi än idag upplever skräckgenren i spelmediet. Uppföljaren, Amnesia: A Machine for Pigs möttes av minst sagt varierande kritik från både fans och kritiker. En aspekt Cultpodden vill lyfta fram som en enorm...


S04E01 | Donkey Kong Country soundtrack | feat. Patrik
#1
10/01/2022

Vad är det som plötsligt smyger sig fram i flödet? En ny säsong av Cultpodden!

Denna säsong fokuserar vi på soundtrack i spel. Vare sig de anses klassiska, udda, episka eller kanske dåliga, så kände Cultpodden att det var dags att fokusera på något annat än skumma filmer, för en gångs skull.

Donkey Kong Country är en klassiker från 90-talet, som de flesta som ägde en Super Nintendo förmodligen stiftade någon form av bekantskap med. Dess imponerande grafik och uppdatering av en karaktär från arkad-eran sl...


Bonus | God of War (2004)
#18
05/18/2022

Tidigare Patreon-exklusivt!

Under vad som endast skulle vara ett kort sidospår så "råkar" Emil och Mattias spela in ett avsnitt om Playstation 2-klassikern, God of War (2004), istället för att göra vad de faktiskt skulle göra.

Obs! Tider och datum som nämns i dessa avsnitt gäller inte längre då dessa spelats in vid tidigare tillfällen.