Podcastok - 24.hu

10 Episodes
Subscribe

By: 24.hu

Elindultak a 24.hu tematikus podcast sorozatai. Válassz egy témát, és podkasztolj velünk, bárhol, bármikor! #gasztro #sorozatok #bűnügy #gazdaság #foci #riportok #közélet #hírek

MARATON: Van-e még értelme a filmkritikának, vagy tényleg kinyírták a műfajt a filmes franchise-ok?
#168
04/25/2023

A New York Times vezető filmkritikusa nem ír több filmkritikát, szerinte már elvesztette jelentőségét. A Star Wars, a Marvel és a többi filmes univerzum korában tényleg megszűnt az értelmes vita? A streaming miatt elvész a moziélmény? A Netflix algoritmus miatt nincs szükség már a kritikára? A 24.hu filmkritikusai vitatják meg a témát.


Nádas Péter: A gyászbeszéd egy szerelmi vallomás
#167
04/15/2023

A halálból egyszer már visszatért, a dolgokhoz való közét aztán újra megkereső író gondolatainak folytatásával zárjuk a Nincs rá szó podcast első évadát.


„Ez egy szomorú sikerélmény” – életvégi ápolók az utolsó időkről
#166
04/09/2023

Kanjo Nada a Budapest Hospice Ház pszichológusa. Hudák Delila ugyanott ápoló. Mindketten rengeteget vannak a betegekkel. Tóth Szabolcs, zeneszerző, szitárművész, a Belga és a Carbonfools zenekarok egykori alapító tagja pedig magát ösztönös kísérőnek tartja, aki már számos családtagja mellett csinálta végig segítőként az utolsó heteket. Kinek mi az indíttatása, hogy ezt a társadalmilag meg-, de anyagilag alábecsült hiányszakmát választotta?


Nádas Péter: Egész életemben arra vágytam, hogy végre halnék meg, és ez a két barom orvos visszahoz
#165
04/01/2023

A saját bevallása szerint egyszer már meghalt író iróniával varázstalanítja és súlyos mondatokkal teszi tapinthatóvá a halált podcastunkban.


Egy gyermeket elveszteni abnormális dolog, nincs is szavunk rá
#164
03/25/2023

Mit tehet egy szülő, ha a gyereke üvölt a fejfájástól, és azt kiabálja neki, hogy „anya, téged utállak a legjobban”? És milyen közhelyek miatt lehetetlen másokkal beszélni a gyermekhalálról?

 


„Elengedlek, menj!” – mit mond 35 év hospice tapasztalata?
#163
03/18/2023

Muszbek Katalin, a hazai hospice alapítója orvosok és hozzátartozók szerepeiről az élet végén.


Tilla: No cigi, no pia, annál több kolonoszkópia
#162
03/11/2023

Till Attila családjában generációk óta kísért a rák, emiatt elhagyta káros szenvedélyeit, hogy minél később találkozzon a halállal, amit az élet legnagyobb történésének tart. De hogy jön a humor a halálhoz?


„Gyászolhat a demens nagymama vagy a fogyatékos gyerek?”
#161
03/04/2023

Eutanáziáról, méltóságteljes pelenkázásról, a búcsúzó hozzátartozók és a haldokló között leosztott szerepekről és a gyász fajtáiról beszélgetünk a hospice ház pszichológusával, Biró Eszterrel.


„A valóságban nem szoktak magvas utolsó mondatok születni”
#160
02/25/2023

Kell-e szégyellnie magát egy hozzátartozónak, hogy ha felszabadultságot érez szerette halálakor? Lehet-e vitatkozni egy végakarattal? Sokat látott hospice pszichológussal, Biró Eszterrel folytatjuk a Nincs rá szó podcastot. Az epizódban közreműködik Kovács Patrícia színművész.


Puzsér haldoklásról, hospice-ról: „Aki átkísér, az egy szent”
#159
02/18/2023

Puzsér Róbert tőle szokatlan szordínós hangnemben beszél a környezetében látott halálokról, betegségekről, önvádról és félelmekről. Saját bevallása szerint elméletben jól modellezi a haldoklás és halál körüli dolgokat, de a gyakorlatban csődöt mond.