Traineepodden

10 Episodes
Subscribe

By: TraineePodden

Följ med i livet som trainee på ABB och möt inspirerande gäster från hela företaget.

Traineepodden möter ABB Corporate Research Sverige
#14
10/06/2022

I Västerås befinner sig ett av ett av de sju globala forskningscentrumen inom ABB. Här bedrivs världsledande forskning inom allt ifrån robotik, elektrifiering, UX till automation. I det sista avsnittet av traineepodden träffar Jordis och Emelie två forskare och ledare inom forskingscentret: Mikael Dahlgren, Head of ABB Corporate Research Sweden samt Shiva Sander-Tavallaey, Senior Principal Scientist. I avsnittet får du veta mer om vilken roll forskning har inom ABB. Vi får dessutom svar på vad som krävs för att driva innovation och hur kommer automation att påverka industrin i framtiden...


Traineepodden möter ABB Process Automation
#13
06/28/2022

Den heta vätgasens roll i framtiden, nya uppstickare inom processindustrin och miljardsatsningar i Norrland - hur kan vi nå en hållbar industri? Detta svarar Björn Jonsson, affärsområdeschef för ABB Process Automation och Hub Divsion Manager för Process Industries i Norra Europa, på när Traineepodden möter honom i det sjätte avsnittet för säsongen. Ett av svaren Björn nämner är samverkan, men för att få reda på de andra svaren, lyssna på avsnittet.

Vill du veta mer om ABB Process Automation, besök då ABB Process Automation


Traineepodden möter ABB Robotics & Discrete Automation
#12
06/03/2022

Säsongens fjärde avsnitt av Traineepodden djupdyker i ABBs affärsområde Robotics & Discrete Automation. För att få svar på sina frågor träffar Emelie och Jordis den fantastiska duon Dennis Helfridsson och Susanne Timsjö. Dennis är landschef för ABB Sverige samt affärsområdeschef för ABB Robotics & Discrete Automation och Susanne Marketing & Sales Manager på ABB Robotics. Tillsammans pratar dem om de stora trenderna inom robotik, vikten av en automatiserad industri samt hur ABB jobbar med innovation. Dessutom får lyssnaren karriärscoaching från två som älskar hjälpa unga att utvecklas i arbetslivet. 


Traineepodden möter Global Early Talent Program
#11
04/20/2022

I ett specialavsnitt av Traineepodden får Emelie och Jordis besök av Daniel Rosenberg, controller på ABB Electrification. Daniel började sin karriär genom Global Early Talent Program – ett internationellt traineeprogram med fokus på finans, IT och management. I avsnittet får ni som lyssnare en inblick i Daniels vardag som controller, hur programmet är uppbyggt och ni får dessutom reda på hur man säkrar en plats till det!

Sök till ABB:s Global Early Talent Program och få chansen att jobba och utvecklas inom området finans. Du får erfarenhet av utmanande inte...


Traineepodden möter ABB Electrification
#10
04/11/2022

Framtidens samhälle är elektrifierat, hållbart och smart. Vad kan ABB:s affärsområde Electrification bidra med för att det ska bli verklighet? Det svarar Mats Peterson, affärsområdeschef för ABB Electrification, på när Traineepodden möter honom. En ledtråd är byggnader som tänker själva, elnät som kan hantera förnybar energi, utbyggnaden av laddinfrastruktur för elfordon och industrier som blir koldioxidneutrala.

Vill du veta mer om ABB Electrification, kolla in videon: ABB Electrification 


Traineepodden möter ABB Motion
#9
03/11/2022

Säsongens andra avsnitt av Traineepodden gästas av Ulf Hellström, sverigechef för ABB Motion. Ulf berättar om vad ABB Motion jobbar med och om initativet "Energy Efficiency Movement". Tillsammans med Emelie och Jordis diskuteras också vikten av energieffektivitet för att nå ett hållbart samhälle och som vanligt ges tips till unga i arbetslivet. Missa inte det!

Läs mer om "Energy Efficiency Movement" på: https://www.energyefficiencymovement.com/ 


Att vara ung i arbetslivet
#8
11/22/2021

I första avsnittet av Traineepodden säsong 3 pratar de nya poddledarna Emelie och Jordis med Elin Spector, traineemanager för ABB Discovery om "Early Talents" och hur det är att vara ung i arbetslivet.


Tillbakablick av Traineeprogrammet 2020
#7
06/10/2021

I säsongsavslutningen av TraineePoddens andra säsong diskuteras året som har gått. Regina och Arsam gästas av två traineekollegor: Måns Wallentinsson och Vendela Egondotter. Vi får höra om hur det har varit att vara trainee, vad de har gjort för olika rotationer, var de har hamnat idag, och även de bästa minnena från programmet. Lyssna på avslutet av en spännande säsong!


Ledarskap och att vara VD
#6
05/17/2021

Vad krävs för att bli en bra ledare och hur är det att vara VD på ett stort globalt företag? Detta och mer diskuteras när Arsam och Regina intervjuar Dennis Helfridsson, Sverige VD på ABB, i det sjätte avsnittet av säsong 2 av TraineePodden. Vi får lära oss mer om Dennis bakgrund, hur hans vardag är som VD samt hans bästa ledarskapstips. Lyssna för att veta mer!


Fördomar om ABB
#5
04/29/2021

Säsongens femte avsnitt gästas av Maria Samuelsson, Country HR Manager för ABB Sverige, och ämnet är fördomar om ABB. Arsam och Regina presenterar fördomar som personer på ABB själva har haft och Maria ger hennes perspektiv och berättar mer om hur ABB jobbar med dessa frågor. Ett annorlunda men väldigt spännande avsnitt, missa inte den här!