Försvunnen

10 Episodes
Subscribe

By: Naudio

I “Försvunnen” kommer du närmare svenska fall som det är svårt att slita blicken ifrån. Med en mikrofon beger sig Försvunnen-redaktionens utsända till platserna som påverkats i grunden av försvinnanden och mord, och försöker reda ut vad som hänt, och varför.Lyssna före alla andra och utan reklam i dokumentärappen Naudio. Du kan alltid lyssna gratis första dagarna och sedan betalar du endast 69 kronor i månaden för tillgång till hundratals dokumentärer, med möjlighet att avsluta när du vill.  Kontakt: forsvunnen@arabbithole.se  ...

Fallet Mattias del 8: Minnet av Mattias
#8
12/20/2023

Mattias har varit försvunnen i 2,5 år. Även om polisen är nöjd med sökarbetet så kvarstår frågetecken från allmänheten. Hur kan man vara nöjd utan bevisning?
Under Alessandros arbete i Ljungby har en del spår klarnat men samtidigt har fler frågor väckts. Tidigare, för allmänheten, okända spår har uppdagats men det stora frågetecknet om vad som händer Mattias under natten till hans försvinnande kvarstår. Varför lämnar han festen utan ytterkläder och hur är berusningsgraden egentligen? Stämmer tidslinjerna? 
I säsongens sista avsnitt...


Fallet Mattias del 7: Möjliga scenarion
#7
12/13/2023

Sakta men säkert så stannar sökarbetet av. Polisen Peter Martin, som höll i utredningen från början, är fast besluten att man gjort vad man kunnat. På internet florerar flera teorier om vad som kan ha fått Mattias att ge sig ut ensam och oklädd i den kalla natten. Finns det något fog för teorierna? Genom experter försöker Alessandro närma sig ett svar på om det är tomma rykten eller teorier av substans.
I “Försvunnen: Fallet Mattias” beger sig reportern Alessandro Nilsson till Ljungby för att prata med utredarna, pr...


Fallet Mattias del 6: Kritiken
#6
12/06/2023

Spåren efter Mattias har lett polisen till Lagan men man står fortfarande utan svar. Alessandro träffar den pensionerade polisen Anders Leicht, som varit med och utvecklat polisens utbildning i eftersök av försvunna personer, för att diskutera utredningen om Mattias försvinnande. Youtubern Alexander Rask berättar i sina videor att Ljungbys ungdomar hör av sig till honom med tips som polisen inte har. Ligger det något i tipsen han fått? 
I “Försvunnen: Fallet Mattias” beger sig reportern Alessandro Nilsson till Ljungby för att prata med utredarna, privatsökarna och vännerna som al...


Fallet Mattias del 5: Eldsjälarna
#4
11/29/2023

Fyra månader efter Mattias försvinnande, mars 2021, väljer polisen att pausa sina insatser i Lagan. Även den parallella utredningen om människorov läggs ner. Samtidigt sker en samordning bland Ljungbyborna. Alessandro träffar Lisa Hennig som kom att spela en central roll i att uppmärksamma ett helt land om Mattias försvinnande. 
I “Försvunnen: Fallet Mattias” beger sig reportern Alessandro Nilsson till Ljungby för att prata med utredarna, privatsökarna och vännerna som alla påverkats av det uppmärksammade försvinnandet.
Reporter: Alessandro Nilsson

Producent: Robin Johansson

Exekutiv producen...


Fallet Mattias del 4: Nya spår
#4
11/22/2023

En strumpa hittas i ett avlägset skogsområde cirka en kilometer öster om den plats där Mattias sågs av vittnen för sista gången. Vid samma plats hittas även ett annorlunda spår som väcker obehag hos privatsökarna, men polisens intresse förblir svalt. Alessandro besöker platsen för fynden i sällskap av Gustav Bäck som är en av de privatpersoner som lagt ner otaliga timmar i jakten på spår efter Mattias.
I “Försvunnen: Fallet Mattias” beger sig reportern Alessandro Nilsson till Ljungby för att prata med utredarna, privatsökarna...


Trailer avsnitt 4 "Skallgång"
11/06/2023

Alla avsnitt av "Försvunnen: Influencern" finns nu att lyssna på med prenumeration. 
 
Använd koden FORSVUNNEN8 för att lyssna i åtta veckor för halva priset i appen Naudio.


Trailer avsnitt 3 "Vad hände i England?"
10/19/2023

Tre avsnitt av "Försvunnen: Influencern" finns nu att lyssna på med prenumeration. 

Använd koden FORSVUNNEN8 för att lyssna i åtta veckor för halva priset i appen Naudio.


Försvunnen: Influencern
09/20/2023

En ny säsong av Försvunnen är här.

Lyssna före alla andra i appen Naudio, första avsnittet släpps där den 22 september. 
Med koden FORSVUNNEN8 kan du lyssna för halva priset i 8 veckor. 


Poddtips: True crime i Naudio Dox
#9
09/04/2023

Missa inte true crime på Naudio Dox.

"Gola, vittna, dö" tar sin start en mörk vinterkväll 2017 när en tvåbarnspappa bevittnar flera unga killar fly, efter en skjutning i Hallonbergen utanför Stockholm. Inom loppet av några veckor mister tre personer livet, och Sveriges första vittnesmord är ett faktum. Vem kommer att våga vittna nu, när priset är så högt?

"Sturebymordet" handlar om fallet Therese Johansson Rojo. Trots den hårda mediebevakningen är rättsfallet fortfarande otroligt gåtfullt. Hur kunde ett svartsjukedrama tonåringar emellan gå så långt?

I omsk...


TEASER Lyssna på alla avsnitt av Försvunnen: Fallet Mattias
#8
08/09/2023

Lyssna på alla avsnitt av "Försvunnen: Fallet Mattias" i Naudios app. 
Använd koden FORSVUNNEN8 för 8 veckors lyssning för endast 69 kronor. 

Under Alessandros arbete i Ljungby har en del spår klarnat men samtidigt har fler frågor väckts. I säsongens sista avsnitt försöker redaktionen reda ut vad som klarnat och vad som fortfarande är skymt i dunkel. Tidigare, för allmänheten, okända spår har uppdagats men det stora frågetecknet om vad som händer Mattias under natten till hans försvinnande kvarstår. Varför lämnar han festen utan...