Opscheppers

10 Episodes
Subscribe

By: MSG Media

Opscheppers is een wekelijkse podcast waarin Emma de Thouars, Marieke Migchelbrink en Brian Mahulette opscheppen over hoe goed ze kunnen eten. De drie vrienden delen ook recepten die je binnen no time in elkaar draait en bespreken herkenbare situaties. Is het bijvoorbeeld een dealbreaker als je date niet met stokjes kan eten? Stuur je een Tikkie voor elke kop koffie of een frietje? En hoe leg je een goede bodem voor je op stap gaat?

74 - Saoto & solo
#74
Yesterday at 4:00 AM

Emma is oververmoeid van haar Solo-fotoshoot en bestelt de dag erna de ultieme maaltijd om heel de dag van te smikkelen. Brian is ziek en maakt om beter te worden bruinebonensoep. Marieke wordt helemaal wild op een verjaardag waar het ene na het andere waanzinnige gerecht verschijnt, met als hoogtepunt de taart. Als losse pols een supersnel groentegerecht en we hebben een luisteraarsvraag over houdbaarheidsdata. Hoe serieus nemen wij die en welke producten zijn eeuwig houdbaar?

🥣 Ga naar oot.nl/opscheppers voor korting op een pakket met 4 populairste smaken van hun heerlijke en kraakverse granola. Via deze lin...


73 - Laos & love language
#73
04/15/2024

Voormalig held David Chang valt van z’n troon door chili crisp gate. Brian gaat aan de slag met een overschot walnoten. Marieke improviseert een fantastisch gerecht met paneer en kokos. Emma gaat als een gek koken zodra haar bestie bevalt. Als losse pols een groentegerecht van Brian en we bespreken fantaseren er op los tijdens een belangrijke vraag. Als er uit je vingers onbeperkt eet- of drinkbaar vloeistof zou komen, welke zou je dan kiezen?

🪴 Vul de code OPSCHEPPERS15 in op Balkonbar.nl voor 15 procent korting op alle barren en hangtuinen van Balkonbar. Code is geldig t/m 2...


72 - Sojasaus & stomen
#72
04/08/2024

Brian en Emma zijn deze week voor het laatst met z’n tweeën, beloofd. Brian bewijst zich als een fantastische vriend. Hij helpt niet alleen met verhuizen, maar verzorgt erna een heel diner. We hebben weer vissige en Emma heeft wat nieuwe dingen uit haar mouw getrokken, waaronder krabsalade met een geheime saus. Als losse pols een all time classic: Chinese stoomaubergine. Ook geven we de ultieme sojasaus & ketjap guide, welke soorten zijn er en wanneer gebruik je wat?

🩸 Ontvang 20 procent korting op het fijne mentrustatie-ondergoed van Snuggs met de code OPSCHEPPERS20. Oók bovenop de bundelk...


71 - Tempe & trips
#71
04/01/2024

Nog even een weekje met z’n tweeën. Brian en Emma zijn in de zevende hemel omdat ze later dit jaar tegelijk in China zijn. En we duiken in de futuristische manieren waarop je daar eten kunt laten bezorgen. Emma heeft al heel de week geen puf om te koken, maar dit resulteerde wel in een snelle tofu-hack. Als Losse Pols een snelle zalm van Brian’s hand en tijdens de luisteraarsvraag geven we je al onze tempeh-tips.

💟 Chin. Ind. Rest. Verhalen - Bitter Eten
📚 Yvette van Boven - Jaarrond

🍋 Brian’s zalm met citrus uit d...


70 - Chili & China
#70
03/25/2024

Brian en Emma zijn even met z’n tweetjes deze aflevering. Brian eet in Parijs het lievelingsijs van niemand minder dan Dua Lipa. Emma slaat weer door in het researchen van haar volgende reis. Als losse pols een supermakkelijke shawarma van oesterzwam en we helpen je op wel met chili’s. Vers, gedroogd, poeder, vlokken. Wanneer gebruik je wat en welke soorten kan je als beginner het beste in huis halen?

🍨🍷 Folderol in Parijs
🇨🇳 Blondie in China - Yunnan playlist
🎧 Aflevering 31: Radijs & Restjes (Haantje pik)

Oesterzhwarma uit de losse pols

oesterzwammen
komijnpoeder
...


69 - Lunch & lover
#69
03/18/2024

Brian was in Parijs en speelt daar de werklunch helemaal uit. Marieke wordt in de watten gelegd met een uitgebreide aubergine-lunch. Emma is verslaafd aan een Iraans yoghurtgerecht dat ze overal bij eet. Als Losse Pols een Chinese klassieker die je kunt maken met wat je ook maar in huis hebt: egg drop soup. In de budgetrubriek Kiloknaller vertellen we wat je allemaal met de nederige wortel kan. Het lijkt misschien een saai ingrediënt, maar wij geven je zo veel inspiratie dat je aan een kilo wortels nog niet eens genoeg hebt.

🦐 Marché couvert Saint-Quentin in Parij...


68 - Boter & birthday
#68
03/11/2024

Marieke is jarig en speelt de verjaardag helemaal uit met een restauranthop. Emma was in Ierland en kocht ultiem knapperige fish & chips op het strand. Brian haalt een klassieker uit onze jeugd, inclusief speeltje. Als Losse Pols een gezonde, maar heerlijke vieruursnack, die je natuurlijk ook gewoon elk ander moment van de dag mag eten. Verder duiken we in de wereld van gedroogde kruiden. Die doen namelijk absoluut niet onder voor hun verse variant, je moet alleen even weten hoe je ze gebruikt. Wij helpen je!

🐟 Fish Basket in Ierland 

Losse Pols cracker hüttenkäse

...


67 - Garnalen & gentrificatie
#67
03/04/2024

Live vanuit de Havermelkelite Food Night in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, scheppen we op over ons meest havermelkelite moment van de week. Emma gaat eerst fancy uit eten en sluit af met een HME-staartje in de club. Marieke is zo Havermelkelite dat hen het niet eens doorheeft. Brian boekt een ticket naar een andere stad voor een concert, maar stiekem voor iets anders. We bespreken ook HME-momenten vanuit het publiek en gentrificatie. Van vakantie tot thuis, het is onoverkomelijk maar hoe ga je er het beste mee om?

🧈 Sponsor deze week: Blue Band Roombeter
Boterkoek bakken of...


66 - IJscoupe & Indiaas
#66
02/26/2024

Emma haalt alles uit haar restjes afhaal waar ze ongeveer een week van eet. Brian klimt in zijn pen om mensen te helpen met Google reviews van zijn favo (en minder favo) plekken in Sri Lanka. Marieke bestelt een ouderwetse ijscoupe, wat meer mensen zouden moeten doen. Als Losse Pols een makkelijk restjesrecept voor de lunch en we introduceren onze nieuwe rubriek. In ‘kiloknaller’ bespreken we hoe je creatief kookt met een kilo van hetzelfde product en we beginnen met de aardappel.

🇮🇳 Zuid-Indiaas in Amsterdam bij The Madras Diaries 

🥦 Toast met feta en broccoli

- geroosterd...


65 - Chili-olie & compleet
#65
02/19/2024

We zijn weer compleet want Brian is terug uit Sri Lanka! Hij deelt zijn culinaire hoogte- en dieptepunten, en had daar in z’n eentje een heel bijzondere durian experience. Marieke ontekt een knapperig supermarktalternatief voor croutons en Emma gaat op bliksembezoek naar Kopenhagen om bij Noma te eten. Als Losse Pols een supermakkelijke noedelsaus, die klaar is terwijl de noedels koken.

🥵 Shop de lekkerste chili-olie met 10 procent korting op de website van Trouble & Spice. Gooi je mandje vol en vul de code OPSCHEPPERS10 in bij het afrekenen.

🌾🥛 Koop kaarten voor onze live opname tijdens de Havermel...