Transformation Essentials

8 Episodes
Subscribe

By: Capgemini

Welkom. Je luistert naar de Transformation Essentials podcast, dé podcast serie over digitale transformaties. Laat je inspireren door mee te luisteren naar praktijkverhalen van organisaties, privaat en publiek, nationaal en internationaal, die bezig zijn met hun digitale transformatie. Allemaal met hun eigen uitdagingen, allemaal in hun eigen tempo, maar allemaal met hetzelfde doel: grip op morgen.

TE007: NS en Zero Trust: een essentiële combinatie voor de toekomst
#8
03/30/2023

In deze aflevering bespreken we de vitale rol die NS speelt bij het vervoeren van passagiers van de ene plaats naar de andere, en het belang van het veilig houden van alle passagiersgegevens tegen mogelijke hackers. We onderzoeken de geschiedenis van de spoorwegen, van de eerste stoomtreinen tot het moderne gebruik van cloud technologie. Naarmate de NS blijft groeien en de activiteiten verder automatiseert, onderzoeken we de rol die Zero Trust speelt bij het beschermen tegen potentiële beveiligingsbedreigingen. 

Host: Ruben Tienhooven
Guest: Dimitri van Zantvliet, Directeur Cybersecurity / CISO at NS


 


TE006: SIAM als sleutel tot klantgerichte samenwerking met leveranciers
#7
02/15/2023

De klant centraal. Klinkt logisch, toch? Maar in het samenwerkingsspel met meerdere leveranciers is het vaak toch lastig om dit vast te houden. Niet verwonderlijk dan ook dat organisatie vaak hulp inschakelen voor het aansturen van de leveranciers. 

In deze aflevering gaan SIAM-experts Marten Vogelaar en Pascale van Goethem in gesprek over het belangrijk van het aanwijzen van verschillende niveaus, rollen en verantwoordelijkheden. Want om de klant centraal te houden is het belangrijk dat leveranciers zich bewust zijn van hun rol daarin. Een sterke governance structuur is hierbij een essentiële eerste stap.  

Host: Marten Vog...


TE005: Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel
#6
01/06/2023

Veel bedrijven worstelen met de invulling en regie van hun IT-landschap wanneer dit door meer dan één leveranciers geleverd wordt. Met de toename van specialisten neemt die fragmentatie en daarmee de uitdaging om die leveranciers allemaal te managen, alleen maar toe. In deze aflevering gaat host Marten Vogelaar  in gesprek met Patrick Plomp over de basisvoorwaarden voor succesvol samenwerken met leveranciers.

Host: Marten Vogelaar
Guest: Patrick Plomp


TE004: Gegevensverwerking in de publieke cloud met Tony van der Togt
#5
12/08/2022

Afgelopen zomer werd het nieuwe cloudbeleid door middel van een Kamerbrief gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Deze brief moet het antwoord zijn op de uitdaging om de Nederlandse overheid verder de digitaliseren. Het beleid wordt gezien als een groen licht om gegevens te verwerken in de clouddiensten van de grotere partijen. De Kamerbrief heeft flink wat los gemaakt, er zijn geluiden van opluchting tot verontwaardiging. In deze aflevering gaat host Ruben Tienhooven (Senior consultant Cybersecurity & Privacy) in gesprek met één van de adviseurs van de CIO van het Rijk én hoofdauteur van het Rijksbrede cloudbeleid 2022: Tony van der Togt.

<...


TE003: SIAM, niet tastbaar wel voelbaar
#4
11/09/2022

Waar organisaties ooit begonnen met klassieke servicemanagement (het onder controle krijgen van het beheer en het leveren van ICT-diensten vaak de basis was), is service integratie door de loop der jaren behoorlijk geëvolueerd. In deze podcast gaat SIAM-expert Marten Vogelaar in gesprek met zijn collega expert Ton Damen over de reis naar volwassenheid van service integratie. Hoe zorgt je dat het werk van leveranciers naadloos op elkaar aansluit om zo een gezond ecosysteem te vormen?
Host: Marten Vogelaar
Gast: Ton Damen


TE002: SIAM, met afgestemde processen alleen bouw je geen vertrouwen
#3
10/06/2022

Help! Hoe zorg ik ervoor dat al mijn leveranciers goed samenwerken? Dat lijkt makkelijk, maar met alleen het afstemmen van de processen ben je er niet. Wie hier heel goed over kunnen meepraten zijn Marten Vogelaar en Bert Savelkouls, twee doorgewinterde adviseurs op het gebied van Service Integratie en Management. In deze aflevering gaan zij samen in gesprek over het belang van regie bij outsourcing-contracten en het onderschatte belang van governance en vertrouwen.
Host: Marten Vogelaar
Gast: Bert Savelkouls


TE001: Hybride werken, meer dan techniek alleen
#2
09/06/2022

Welkom bij de Transformation Essentials Podcast. We trappen af met een bijzonder gesprek tussen Frank van Ierland en Michel Ehlert. Beide zijn dagelijks betrokken bij digitale transformaties van klanten op het gebied van de flexibele werkplek. Hybride werken wordt nogal eens onderschat door bedrijven. Het aanbieden van nieuwe technologie alleen is als oude wijn in nieuwe zakken. Welke worsteling maken klanten door? Hoe belangrijk zijn de facilities en hoe ga je om met het veranderde gedrag van mensen? Host: Marten Vogelaar Gast: Michel Ehlert


Trailer - Transformation Essentials Podcast
#1
09/02/2022

In de Transformation Essentials Podcast luister je mee naar praktijkverhalen over de digitale transformatie die organisaties doorgaan. De besproken onderwerpen zijn breed en veelzijdig, maar worden centraal gevoed door de vraag van organisaties hoe je grip krijgt en houdt op de wereld van morgen. Een vraag die niet uit de lucht komt vallen en vaak getriggerd wordt door lastige uitdagingen zoals bijvoorbeeld het up-to-date houden van je applicatielandschap. Wat kan je leren van organisaties die bezig zijn of al klaar zijn met de digitale bedrijfstransformatie? Welke Transformation Essentials zijn de basis voor een succesvolle digitale transformatie en hoe integreer je...