Relatiepodcast

10 Episodes
Subscribe

By: Nederlands Dagblad

In deze podcast praten we wekelijks over relaties, liefde en seks. We zoeken antwoorden op vragen als: Hoe maak je tijd voor elkaar in een relatie?Hoe praat je met pubers over seks? Hoe regel je de opvoeding als je een samengesteld gezin hebt? Wat is de invloed van porno op relaties? En wat als je verliefd wordt op een ander?Wil je meer luisteren over liefde en relatie? Luister dan naar Gebroken Gelofte, een nieuwe podcast van het Nederlands Dagblad over scheiden in christelijk Nederland.Hier een directe link naar de podcast Hosted on Acast. See acast.com/privacy...

Is het egoïstisch als ik zeg dat ik geen zin heb in seks?
#76
Last Thursday at 1:01 PM

Hoe zeg je 'nee' als je geen zin hebt in seks? En waarom worden er dan vaak smoesjes gebruikt? Daarover gaat het deze week met relatiecoach Cocky Drost in De relatiepodcast. Cocky vertelt over een tekst uit de bijbel die volgens haar nogal eens verkeerd geïnterpreteerd wordt. Welke tekst is dat? En wat zijn de gevolgen hiervan? Hoe moet je volgens haar deze tekst dan wel uitleggen? En wat zegt dit over 'nee' zeggen?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Waarom is het idee dat je ouders seks hebben zo ongemakkelijk?
#75
04/11/2024

Wat als je als volwassen kind je ouders seks ziet hebben? Moet je daar vervolgens over praten? En wat maakt dat het zo ongemakkelijk is? En is het niet logisch dat je je zorgen maakt als kind of dat op oudere leeftijd nog wel verstandig is? En kan je te oud zijn voor seks? Wanneer is het verstandig om niet meer te vrijen omdat het te gevaarlijk is? Daarover praat Marien Korterink deze week met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse.


Lees hier ook de column van Feniks:



...


Jullie praten vaak over problemen. Kan een relatie ook gewoon leuk zijn?
#74
04/04/2024

Het gaat hier vaak over relatieproblemen. Maar kan een relatie ook gewoon leuk zijn? En wat zijn dan de ingrediënten voor een goedlopende relatie? En hoort gedoe ook bij een goede relatie? Over deze vragen praat Marien Korterink deze week met relatiecoach Cocky Drost.


Lees hier ook de column van Cocky:

https://www.nd.nl/opinie/columns/1219077/het-mooiste-van-een-relatie-dat-hij-van-me-houdt-op-momenten-


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Mijn ex bemoeit zich met ons huishouden. Wat moet ik doen?
#73
03/28/2024

Wat als een ex zich met jouw huishouden bemoeit? In welke mate moet je dingen afspreken over hoe kinderen eten en zich gedragen als ze bij je ex zijn? En hoe moet je als nieuwe partner omgaan met je partners ex? Daarover praat Marien Korterink deze week met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse.


Meer weten over scheiden? Luister dan naar de nieuwe ND-podcast Gebroken Gelofte - een serie over scheiden in christelijk Nederland:

https://plinkhq.com/i/1735370881


Lees hier ook de column van Feniks:

https://www...


Wat doet het met je seksleven als je partner depressief is?
#72
03/21/2024

Wat zijn de gevolgen voor je relatie als je partner een depressie heeft? Hoe praat je daar dan over? En hoe ga je om met de verschillen in seksuele behoeftes in zo'n tijd? Daarover praat Marien Korterink met relatiecoach Cocky Drost.


Lees hier ook de column van Cocky:

https://www.nd.nl/opinie/columns/1217264/de-depressie-van-je-partner-heeft-effect-op-je-seksleven-hoe-


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Hoe kun je optimaal afstemmen op je partner zonder jezelf te verliezen?
#71
03/14/2024

Hoe stem je in een relatie goed op elkaar af? Hoe bereik je een compromis? In welke mate is het goed om je aan de ander aan te passen? En wat als je elkaar in een relatie even niet zo goed begrijpt? Relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse geeft concrete tips om mee aan de slag te gaan.


Lees hier ook de column van Feniks:

https://www.nd.nl/opinie/columns/1216350/kun-je-in-een-relatie-wel-blijven-wie-je-bent-die-verschillen


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Mag de mannelijke seksualiteit er nog zijn?
#70
03/07/2024

Hoe is het anno 2024 met de seksualiteit van de man? Wat bedoelt Cocky daarmee? Kan een man nog echt man zijn? En hoe doe je dat als man zonder dat je krampachtig wordt én zonder te voorkomen dat we teruggaan naar ongezonde situaties van tien of 20 jaar terug? Hoe kan een man seksueel in zijn kracht staan, zonder dat het een bedreiging is voor de vrouw?

Daarover praat Marien Korterink deze week met relatiecoach Cocky Drost.


Lees hier ook de column van Cocky:

https://www.nd.nl/opinie/columns/1215503/het-is-in-deze-tijd-lastig-om-man-te-zijn-mag-je-seksualiteit


Ik kan m'n ex niet vergeten. Hoe laat ik hem los?
#69
02/29/2024

Waarom kan ik mijn ex maar niet loslaten? En wat moet ik doen om hem te vergeten? Of vind ik hem simpelweg te leuk en moet ik tóch weer een relatie met hem beginnen? Daarover praat Marien Korterink deze week met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse. Feniks komt met concrete tips om je ex nu écht los te laten.


Lees hier ook de column van Feniks over dit onderwerp:

https://www.nd.nl/opinie/columns/1214602/haar-relatie-eindigde-maar-ondanks-alles-kon-ze-hem-toch-niet#closemodal


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Wat zijn de fundamenten van een gezonde relatie?
#68
02/22/2024

Waarom gaat het in de voorbereiding van een bruiloft zo weinig over het fundament van een goede relatie? Wat zijn die fundamenten van een goede relatie? En hoe zorg je dat je daar in het begin van je relatie ook aandacht voor hebt?

Daarover praat Marien Korterink deze week met relatiecoach Cocky Drost.


Lees hier ook de column van Cocky:

https://www.nd.nl/opinie/columns/1213631/wie-leert-je-wat-een-goed-fundament-is-voor-een-huwelijk-hier


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Ik ben single en daar kan ik niet tegen. Hoe ga ik hier mee om?
#67
02/15/2024

Wat kan je eraan doen als je niet goed alleen kan zijn? en wat zit daaronder? Is het erg dat je je niet compleet voelt als je single bent? Wat is de rol van jezelf daarin en de rol van je omgeving? En waarom is het tóch belangrijk, ook voor het daten, dat je ook alleen kunt zijn? Dat zijn de vragen waar Marien Korterink deze week over praat met relatietherapeut en seksuoloog psycholoog Feniks de la Fosse.


Lees hier ook de column van Feniks:

https://www.nd.nl/opinie/columns/1212650/ik-ben-single-maar-kan-niet-alleen-zijn-zegt-een-vrouw-tegen-me-