Wat Ouders Willen Weten

10 Episodes
Subscribe

By: Marjet Winsemius

Wat Ouders Willen Weten is de podcast voor ouders over ouderschap, opvoeden, werk, gezin en meer. Marjet Winsemius van Stichting Voor Werkende Ouders en presentator Nicolaas Duin ontvangen elke week een expert die zijn of haar Top 5 Tips geeft aan ouders. Check ook de website Wat Ouders Willen Weten, de startpagina voor ouders, voor nog meer tips.

Gouden tips over ouderschap van Minister Karien van Gennip
#13
03/06/2024

Marjet Winsemius en Nicolaas Duin gaan in gesprek met Karien van Gennip, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en viceminister-president van Nederland. Welke tips heeft zij voor werkende ouders? Hoe bewaak je de balans tussen werk en gezin? Karien is wat dat betreft ervaringsdeskundige, want ze combineert haar zware baan met een gezin met maar liefst vier dochters.

Veel luisterplezier!

Meer informatie over ondersteuning voor werkende ouders:
www.wijzeringeldzaken.nl
www.geldfit.nl
www.verlofregelaar.nl
www.voorwerkendeouders.nl



De eerste 1000 dagen en de preconceptiefase met Eric Steegers
#12
10/20/2023

Eric Steegers is afdelingshoofd Verloskunde & Gynaecologie aan het Erasmus MC. Hij schreef met Anjo Geluk het boek 'Vóórdat je zwanger wordt. Wat vrouwen en mannen moeten weten".
De eerste 1.000 dagen zijn essentieel voor het verdere verloop van je leven, maar Eric stelt dat ook de periode daarvoor er echt toe doet. De 'pre conceptie' fase. Waarom? En wat kun je zelf doen? Daarover gaan Nicolaas Duin en Marjet Winsemius in gesprek met Eric Steegers, op zijn werkkamer in Rotterdam.

Websites die in deze episode worden genoemd:
zwangerwijzer.nl
slimmerzwanger.nl
nibud.nl


Dankbaarheid met Arne Popma
#11
11/26/2022

Arne Popma is hoogleraar en afdelingshoofd Kinder- en Jeugdpsychiatrie in het Amsterdam UMC. Veel mensen denken dat zij nooit met psychiatrie in aanraking zullen komen, toch heeft grofweg de helft van alle mensen ergens in het leven zulke ernstige problemen dat hulp eigenlijk nodig zou moeten zijn.  Driekwart daarvan kampt met die problemen voor het 25ste levensjaar. Dat gaat dus ongelooflijk veel mensen aan. In begrijpelijke taal deelt Arne Popma een aantal praktische tips waar elke ouder wat aan heeft.

Links:

Voetbalvaderwijzijnmind.nl


Relativeren met Mark Weghorst
#10
11/16/2022

Mark Weghorst is Changemaker bij Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Hij wil niet zomaar een kind redden, maar een hele generatie kinderen redden. In deze podcast deelt hij zijn vijf gouden tips. 

Links: 

ncj.nljongerenhulponline.nlwatouderswillenweten.nl


Struikelen en opstaan met lector Gravesteijn
#9
03/02/2022

Dr. Carolien Gravesteijn is lector Ouderschap & Ouderbegeleiding aan de Universiteit van Leiden. Zij deelt haar kennis in deze aflevering van 'Wat ouders willen weten'.  


Ouderschap en werk
02/09/2022

In gesprek met Emma Lok van Women Inc. over gelijkheid en over de combinatie tussen ouderschap en werk. Met nuttige tips & tricks.

Handige websites met meer informatie:
watouderswillenweten.nl
womeninc.nl
verlofregelaar.nl
werkzorgberekenaar.nl
checkjetaakverdeling.womeninc.nl



Opvoeden met Tischa Neve
#7
02/02/2022


In voor en tegenspoed (maar alleen als jij de afwas doet)
#6
01/27/2022


Armoede krijg je gratis
#5
01/19/2022


Tis hier geen hotel
#4
01/12/2022