Let's Stick Around - Duurzaam en gezondheid

9 Episodes
Subscribe

By: Let's Stick Around

Een korte introductie van Let's stick around. In deze podcast leer je het team kennen en ons gedeelde doel over gezondheid en duurzaamheid. Kunnen wij jou op een energieke manier meer laten weten over gezondheid en duurzaamheid?

9 - Energie: van kolencentrale tot hernieuwbare bronnen
#9
05/15/2022

De podcast van Let's Stick Around vertelt je alles over gezondheid en duurzaamheid. Deze podcast gaat over een energie. Wat is energie? Hoe wekten we vroeger energie op en hoe doen we dat nu? Waar willen we naar toe? Deze vragen worden besproken in deze podcast. Een makkelijk te lossen onderwerp lijkt toch veel gecompliceerder dan we denken. Wat kan jij doen? Blijft het bij zonnepanelen op je dak of kan je meer doen? Dat leer je in deze podcast.


8 - Plantaardig dieet: waarom zou je tot hoe doe je het?
#8
04/21/2022

De podcast van Let's Stick Around vertelt je alles over gezondheid en duurzaamheid. Deze podcast gaat over een plantaardig dieet. Waarom zou je het doen? Wat zijn de beweeg redenen? Welk type dieet past bij je huidige leefstijl en hoe kan je stappen maken tot een gezonder en duurzamer dieet? In deze podcast leer je meer over deze stappen en waarom het daadwerkelijk makkelijk toepasbaar is. Meer weten om je net zo sterk en fit te voelen als Popey? Dat leer je in deze podcast.


7 - Slapen: van slapeloos naar goede nachtrust
#7
02/11/2022

De podcast van Let's Stick Around vertelt je alles over gezondheid en duurzaamheid. Deze podcast gaat over de slapen. Ben je een ochtendmens of avondmens? Wist je dat je op basis van je ouders een ochtend of avondmens kan zijn? En dat slapen enorm belangrijk is voor je gezondheid. Een goede nachtrust zorgt er dan wel voor dat je een niet de gehele dag wakker bent, logisch, maar niet slapen is enorm slecht voor je gezondheid. Meer weten om je kwaliteit van slapen te verhogen en weten waar dat wel niet allemaal goed voor is? Dat leer je in...


6 - Goede voornemens: doelgericht of doelloos?
#6
01/24/2022

De podcast van Let's Stick Around vertelt je alles over gezondheid en duurzaamheid. Deze podcast gaat over de goede voornemens. Doe jij aan dry january of heb je goede voornemens dan ben je niet de enige. Deze doelen slaan vaak op een gezonder en bewuster leven. Mogelijk het stoppen van het een (zoals roken en drinken) of meer van het ander (gezonder eten, sporten). Een goed idee, maar de meeste mensen zijn halverwege januari al weer gestopt, hou jij het wel vol? Wij leggen uit waarom goede voornemens lastig zijn vol te houden, wat je kan doen op korte...


5 - Biophilia: Liefde voor de natuur
#5
01/15/2022

De podcast van Let's Stick Around vertelt je alles over gezondheid en duurzaamheid. Deze podcast gaat over de liefde van de mensen voor de natuur, ook wel Biophilia. Dat houdt in dat mensen de neiging hebben contact te zoeken met de natuur en andere levensvormen. Het gaat over de geschiedenis, wat voor impact heeft het op de mens, hoe kunnen we zo steden inrichten en wat doet het ecologisch? Zowel voor de gezondheid als voor de ecologie hebben we meer natuur nodig, daarom past dit bij jou en Let's Stick Around. Meer weten over de noodzaak van de natuur...


4 - Voeding: van divers dieet tot landbouwsysteem
#4
01/03/2022

De podcast van Let's Stick Around vertelt je alles over gezondheid en duurzaamheid. In deze podcast leer je meer over de overlap tussen gezondheid en duurzaamheid. Diversiteit in voeding is het onderwerp waar gezondheid en duurzaamheid helemaal samen komen. Daarin vertellen we waarom je divers en gezond moet eten, wat dit van binnenuit met jou doet en hoe dit relateert tot een duurzaam landbouwsysteem. Wat kunnen we leren van de natuur en hoe kunnen we dat gebruiken om gezond en duurzaam te eten. Meer weten over diversiteit in voeding? Dat leer je in deze podcast.


3 - Duurzaamheid: van oerknal tot klimaatcrisis
#3
12/24/2021

De podcast van Let's Stick Around verteld je alles over gezondheid en duurzaamheid. In deze podcast leer je meer over duurzaamheid. Daarin vertellen we het kader waarin de geschiedenis tot hedendaagse problemen worden belicht. Klimaatverandering is van oudsher heel normaal, dat leggen we uit door terug te gaan naar het ontstaan van de aarde. Echter is de klimaatcrisis die we nu ervaren duidelijk anders dan voorgaande tijdperken. Wat kunnen we leren van de natuur en ons verleden om de toekomst duurzamer te maken. Meer weten of klimaat? Dat leer je in deze podcast.


2 - Gezondheid: van oermens tot ongezond dieet
#2
12/06/2021

De podcast van Let's stick around verteld je alles over gezondheid en duurzaamheid. In deze podcast leer je meer over gezondheid. Daarin vertellen we de kader van de geschiedenis tot hedendaagse problemen. Hoe we van misschien wel topfitte oermens zijn veranderd tot een bevolking met gigantische percentage overgewicht. Wat kunnen we leren van de natuur en ons verleden om de toekomst gezonder te maken, dat leer je in deze podcast.


1 - Introductie - Let's Stick Around
#1
12/01/2021

Een korte introductie van Let's stick around. In deze podcast leer je het team kennen en ons gedeelde doel over gezondheid en duurzaamheid. Kunnen wij jou op een energieke manier meer laten weten over gezondheid en duurzaamheid?