Zin in vakantie met Annika

10 Episodes
Subscribe

By: ANWB

Het is vakantie! YES, eindelijk! Ook zo'n zin in zon, zee, ijsjes en heel veel lol? Ga dan mee op reis met de avontuurlijke en vrolijke Annika. Samen met haar vader Wouter, moeder Babet, broer Niels en hondje Bo trekt ze vier weken lang kriskras door Nederland voor een zomervakantie om nooit te vergeten. In een stacaravan in Zuid-Limburg, een glampingtent aan het Markermeer, een vakantiehuisje op de Veluwe en een schapenboerderij op Texel beleven ze de wildste, spannendste, gezelligste en gekste avonturen. Op wild zwijn-safari door het bos, wadlopen over de Noordzee, kamperen in de tuin, griezelen in het...

Zing mee met het liedje 'Zin in vakantie'!
10/17/2021

In de kinderpodcast 'Zin in vakantie met Annika' van ANWB ga je mee op vakantie met de stoere en vrolijke Annika en haar familie. En wat past er nou beter bij een feestje dan... muziek? Precies! Dus zet de muziek lekker hard (vinden de buren vast niet erg!), schud je heupen los en zing mee met het aanstekelijke liedje 'Zin in vakantie'. Ik heb.... zin in vakantie, zin in vakantie, weg met wekkers, huiswerk, pianoles en gym!

'Zin in vakantie' werd gemaakt door:
Bob Thole (compositie en muziekproductie)
David Stolk (compositie)
Esther Idema (zang)<...


Maak van elke dag een feestje!
#20
08/20/2021

De laatste dag van de vakantie is aangebroken en de familie gaat bijna weer naar huis. Maar niet voordat Annika, Wouter, Babet, Niels en Bo er nog even een écht feestje van maken. Inclusief geheime boodschap en veel te grote ijsjes. Met slagroom! De vakantie was geweldig en superavontuurlijk, maar Annika heeft stiekem ook wel weer zin om naar huis te gaan. Daar liggen zowaar twee verrassingen op haar te wachten. Enne, die zomervakantie van volgend jaar? Die is stiekem alvast geregeld. Tot ziens!

'Zin in vakantie met Annika' is een productie van PodWorkz.

Cast


Flessenpost
#19
08/19/2021

Schapenboerin Grietje en haar kleindochter Klaasje hebben een leuk idee: ze gaan wadlopen! Wie gaat er mee? Ehm... Annika komt niet zo ver met haar krukken en Wouter en Babet hebben meer zin in een dagje zon en zee. Dus hop Niels, laarzen aan en de modder in! Maar eenmaal op het wad maakt Niels een echte klassieke beginnersfout. Annika strompelt intussen rond over het strand. Oh nee, oeps, ze struikelt bijna! Maar... wat ligt daar nou? Wow! Is dat... flessenpost? Mysterieus!

'Zin in vakantie met Annika' is een productie van PodWorkz.

Cast
Verteller...


Enkeltje ziekenhuis?
#18
08/18/2021

Niels? Wat doe je daar in die blauwe overall op de kaasboerderij? Heb je een nieuw baantje? Leuk! Succes! Op de schapenboerderij zit het ontbijt er inmiddels op. Tijd voor een lekker ritje door de duinen. Annika en Wouter gaan op pad met een skelter en rollen keihard over de zandpaden. Yeaaaaah, wat een snelheid! Maarre, passen jullie wel een beetje op in de bocht? Want er is geen ziekenhuis op Texel...

'Zin in vakantie met Annika' is een productie van PodWorkz.

Cast
Verteller: Tom Verweij
Annika: Esther Idema
Niels: Heron David...


Boter, kaas en eieren
#17
08/17/2021

Kukelekuuuu! De zon is op, het boerenleven gaat beginnen! En dat betekent dat de familie zélf voor het ontbijt moet zorgen. Dat gaat lukken, toch? Ehm, nouja... Annika is wel in haar element als melkboerin, maar Wouter, Babet en Niels gaat het wat minder makkelijk af. De kippen, de geit én de kaasboer werken een beetje tegen. Uiteindelijk komt de tafel dan toch vol te staan met lekkere dingen, maar er ontbreekt nog één ding. Of één iemand, eigenlijk. Want waar is Niels?

'Zin in vakantie met Annika' is een productie van PodWorkz.

Cast
Ver...


Schaapjes op het droge
#16
08/16/2021

De familie is weer bepakt en bezakt op weg naar de volgende bestemming. Deze laatste week van de zomervakantie verlaten ze het vasteland: ze gaan naar Texel! Whoehoe, een echt eiland! Of nouja, dan moeten ze wel eerst de boot zien te halen... Karren, Wouter! Eenmaal op Texel komen ze, na een mekkerend obstakel, aan op hun slaapplaats. Maar... waar is iedereen? Ze zien alleen maar schapen, koeien, kippen en een geit. Maar de boerin? Die is nergens te bekennen. Wat nu?

'Zin in vakantie met Annika' is een productie van PodWorkz.

Cast
Verteller...


Kampioenen over de kook
#15
08/13/2021

Het is een bijzondere dag vandaag: op Vakantiepark 't Eekhoorntje is het tijd voor de grote Culi-Kookdag! Marion, de eigenaar van het park, organiseert voor de vijfde keer een gezellige dag vol koken, bakken, grillen en eten. Wat een feest! Babet schrijft zich in voor de taartenbakwedstrijd, Wouter en Niels storten zich op de Barbecue Cook-Off en Annika krijgt de eervolle taak van jurylid. 3, 2, 1... Bakken maar! Wie gaat er met de hoofdprijs vandoor? 

'Zin in vakantie met Annika' is een productie van PodWorkz.

Cast
Verteller: Tom Verweij
Annika: Esther Idema
Niels: Heron D...


Apenkooien
#14
08/12/2021

Een nieuwe dag op de Veluwe, een nieuw avontuur in de natuur: Babet neemt de familie mee naar Klimbos De Apenrots! Klimmend en klauterend en slingerend tussen de bomen door, hoe cool? De één is wat soepeler en flexibeler dan de ander, maar ze hebben de grootste lol met elkaar. Tot dat laatste enge stukje naar beneden, waar ze vanaf moeten springen. Brrrr, dat is hoog... Annika durft wel, en ook Babet slingert zo naar beneden, maar wat doen de bange Wouter en Niels?

'Zin in vakantie met Annika' is een productie van PodWorkz.

Cast


Safari op sokken
#13
08/11/2021

Na het avontuur op de kermis is het tijd voor wat rust. Annika gaat buitenspelen, maar voelt zich opeens een beetje verdrietig. Ze mist haar huis en haar vrienden, en zelfs school. Wat moet ze nu doen? Gelukkig is daar buurmeisje Bibi. Bibi weet wel wat iets om Annika af te leiden van haar heimwee: ze gaan skeeleren! Leuk! Als de meiden bij de receptie aankomen, rijdt er opeens een grote groene Jeep het terrein op. Er blijkt Annika en Bibi een wild avontuur te wachten... Ze mogen mee op safari!

'Zin in vakantie met Annika' is...


We draaien door!
#12
08/10/2021

Aaahh, de rustige, groene natuur van de Veluwe. Lekker genieten, toch? Maar Wouter kan niet echt genieten... Er is namelijk een heuse barbecue-concurrent op het vakantiepark. En dat pikt hij niet! Babet probeert hem af te leiden met een tripje naar de boerenmarkt in het dorp. Annika en Niels vinden er weinig aan, maar worden verrast door een echte... kermis! YES! Dat wordt griezelen en gillen! Maarre, wat is dat rode lampje daar? En waarom gaat er opeens een alarm af? Als dat maar goed gaat...

'Zin in vakantie met Annika' is een productie van PodWorkz.

<...