Huis van Herstel

10 Episodes
Subscribe

By: Huis van Herstel

Huis van Herstel biedt diverse programmas aan voor mensen met psychische klachten die de regie over hun leven terug willen pakken. In deze podcast nemen we je mee in ons werk, onze ervaringen, de kennis die we willen delen en tot slot waarvoor wij op de barricade staan.

Podcast HvH 13 - Inclusiviteit bij de GGZ - Hoe belangrijk is het om je thuis te voelen bij je hulpverlener
02/11/2022

Vandaag ga ik in gesprek met Nadya van der Sluis. Auteur van "Van kwetsbaarheid naar kracht". Tevens doet zij veel werk op het gebied van inclusiviteit. We gaan in gesprek over hoe inclusief de GGZ is. En hoe belangrijk het is om je thuis te voelen bij je hulpverlener. Wat kan er veranderd worden en waar mag er aandacht aan worden gegeven.

Lees de transcriptie hier: https://www.huis-herstel.nl/post/podcast-hvh-13-inclusiviteit-bij-de-ggz-hoe-belangrijk-is-het-om-je-thuis-te-voelen-bij-therapie


Podcast 12 HvH - Hoe Marloes van haar rugzak haar kracht en dus werk maakte
01/28/2022

Vandaag zijn de rollen omgedraaid. Marloes word geïnterviewd door Angela, een van onze vrijwilligers. De afgelopen maand hebben wel het veel over financiën gehad en zeker als je te maken hebt met een psychische kwetsbaarheid is het soms lastig om weer aan het werk te gaan. Angela stelt vragen aan Marloes over hoe zij van haar rugzak haar kracht maakte en dus ook haar werk. Luister je mee?

De transcriptie lees je hier: 


Podcast 11 HvH - Van fast forward leven naar yoga voor dikke billen en stijve spieren
01/06/2022

Vandaag luister je naar een gesprek tussen Mariska en Marloes. Mariska kennen we van het instagramaccount @flying_yogi_. Haar slogan is dat je ook met dikke billen en stijve spieren yoga kan doen. Maar ons gesprek gaat vooral over hoe ze van fast forward naar slowmotion ging en hoe zij zelf de regie heeft behouden. Luister je mee?

De transcriptie van deze podcast lees je hier.




Podcast 10 HvH - Hoe voelt het om eenzaam te zijn of te voelen
12/17/2021

In deze aflevering ging ik in gesprek met Nikki en Natalie over hoe het is om eenzaam te zijn of je eenzaam te voelen. Het werd een enorm openhartig gesprek over eenzaamheid en mede daarom zo belangrijk om te delen omdat er eenzaamheid iets is wat veel voorkomt. En we daar wat meer bij stil mogen staan. Maar ook wat kunnen wij hieraan doen?


Transcriptie lees je hier:

https://www.huis-herstel.nl/post/podcast-10-hoe-voelt-het-om-eenzaam-te-zijn-en-te-voelen


Podcast 9 HvH - In gesprek met onze stagiaire Nicola. Hoe is het om stage te lopen bij Huis van Herstel
12/07/2021

Deze podcast hebben we van de zomer al opgenomen. Vandaag krijgt Nicola eindelijk de eer om te horen te zijn. Hoe is het om stage te lopen bij Huis van Herstel. En hoe is dat als je zelf ervaring hebt met psychische klachten. Luister je mee?


Transcriptie is te lezen via: https://www.huis-herstel.nl/post/podcast-9-in-gesprek-met-nicola-hoe-is-het-om-stage-te-lopen-bij-huis-van-herstel


Podcast 8 HvH - Hoe gaat een werkgever om met personeel met psychische klachten - De werkgever aan het woord
11/30/2021

In deze aflevering gaat Ivanka in gesprek met Marc Gelissen van Bizzomate over hoe hij als werkgever omgaat met personeel dat te maken heeft met psychische klachten. Mooi gesprek waar elke werkgever wel wat van kan leren.

Transcriptie volgt later...


Podcast 7 HvH - In gesprek met Linda over hoe zij uitviel van werk en haar weg van herstel
11/08/2021

Vandaag ben ik in gesprek met Linda. Ook wel bekend als @raarsociaal op Instagram. Linda deelt openhartig over het ziek worden en uitvallen met psychische klachten, maar vooral over haar reis en haar herstel. Tevens hebben wij het over wat er anders zou mogen in onze maatschappij op het gebied van mental Health.


Podcast 6 HvH - In gesprek met Frouke Spicypepper en hoe zij de regie over haar leven pakte.
10/26/2021

Vandaag praat ik met Frouke! Frouke is blij met je lijf coach. En ik wilde heel graag met haar het gesprek aangaan over hoe zij de regie terugpakte over haar leven. 

Lees hier de transcriptie van deze podcast: https://www.huis-herstel.nl/post/podcast-marloes-en-frouke-spicypepper-in-gesprek-over-zelfregie


Podcast 5 HvH - In gesprek met Laura en haar ervaringen met ons programma
09/06/2021

Vandaag gaat Marloes in gesprek met Laura. Een oud deelnemer van ons programma en zij vertelt wat het programma voor haar heeft betekend. Juist in deze moeilijke tijden vinden wij het belangrijk de verhalen te delen van mensen met psychische klachten en wat wij voor hen kunnen betekenen.

Lees de transcriptie van deze podcast hier


Podcast SCH 4 - Marloes en Angela in gesprek over het creatieve herstelprogramma
#4
06/16/2021

Voor deze podcast ging ik in gesprek met Angela. Een van de deelnemers aan ons creatieve herstelprogramma en sindskort ook een van onze vrijwilligers. We praten over ziek zijn, haar deelname aan ons programma, wat het voor haar heeft betekent en hoe het nu met haar gaat. Luister je mee?

Lees hier de transcriptie van deze podcast.