Caro Diario | Κωνσταντίνος Καϊμάκης

10 Episodes
Subscribe

By: documentonews.gr

Το κινηματογραφικό pod του Documento με τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη

Caro diario: Ο Γιώργος Λάνθιμος φλερτάρει με τον Χρυσό Φοίνικα
#140
Last Friday at 2:44 PM

Στο 77ο φεστιβάλ των Καννών που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου, το μεγάλο ερώτημα είναι ένα. Ποιος θα κατακτήσει τον φετινό Χρυσό Φοίνικα;Το όνομα του Γιώργου Λάνθιμου φιγουράρει στη λίστα των διεκδικητών, μαζί με τους Φράνσις Φορντ Κόπολα, Άντρεα Άρνολντ, Ζακ Οντιάρ, Πολ Σρέιντερ, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Πάολο Σορεντίνο και Κίριλ Σερεμπρένικοφ.


Caro Diario: Οι απολαυστικοί «Gentlemen» του Γκάι Ρίτσι
#139
04/05/2024

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη της ψυχαγωγικής, ευχάριστης και χορταστικής πέρα ως πέρα γκανγκστερικής περιπέτειας για τον βρετανό σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι, με τη νέα τηλεοπτική σειρά «The Gentlemen» που είναι από τα πιο δημοφιλή προγράμματα των τελευταίων βδομάδων.


Caro Diario: Σάμιουελ Μπέκετ: «Χόρεψε πρώτα, ύστερα σκέψου»
#138
03/29/2024

Με την ταινία «Χορεύοντας με τον Μπέκετ» ο εξαίρετος βρετανός σκηνοθέτης Τζέιμς Μαρς φτιάχνει μια πρωτότυπη, φιλόδοξη και τρυφερή βιογραφία γύρω από την πολυδιάστατη ζωή του νομπελίστα ιρλανδού δημιουργού, τον οποίο υποδύεται ο Γκάμπριελ Μπερν του «Συνήθεις ύποπτοι».


Caro Diario: Η έμφυλη βία στο σινεμά
#137
03/08/2024

Η 8η Μαρτίου είναι η μέρα της Γυναίκας και με αφορμή ένα από τα σημαντικότερα φιλμ των τελευταίων ετών πάνω στο (δυστυχώς πιο επίκαιρο από ποτέ) θέμα της έμφυλης βίας, ανιχνεύουμε τις κινηματογραφικές αρετές του "Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι" καθώς και κάποιες άλλες ταινίες που μίλησαν διεξοδικά για το ζήτημα.


Caro Diario: Η ξεχωριστή αγγλίδα Έμιλι Μπλαντ
#136
03/01/2024

Πριν από λίγες μέρες γιόρτασε τα 41 της γενέθλια και σε λίγες μέρες διεκδικεί το πρώτο της όσκαρ για το «Οπενχάιμερ». Η Έμιλι Μπλαντ είναι η πιο περιζήτητη σταρ της εποχής καθώς διαθέτει όλο το πακέτο: μυαλό, ταλέντο, προσωπικότητα, εμφάνιση αλλά και… χιούμορ!


Caro Diario: Επιστροφή στον πλανήτη Αράκις
#135
02/23/2024

Το νέο, πολυαναμενόμενο «Dune: Μέρος Δεύτερo» του Ντενί Βιλνέβ έρχεται επιτέλους στις αίθουσες στις 29 Φεβρουαρίου με νέες προσθήκες σταρ στο ερμηνευτικό καστ, θέαμα που καθηλώνει αλλά και κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες του Καναδού σκηνοθέτη και σεναριογράφου ως προς την κινηματογραφική εξέλιξη της αρχικής ιστορίας που εμπνεύστηκε ο συγγραφέας Φρανκ Χέρμπερτ το 1965.


Caro Diario: Μέρες Βερολίνου
#134
02/16/2024

Το 74ο Φεστιβάλ του Βερολίνου άνοιξε τις πύλες του με ένα σκληρό δράμα που βασίζεται σε αυθεντικά περιστατικά, το «Small things like these», χάρη στο οποίο ο Ματ Ντέιμον και ο Κίλιαν Μέρφι πήγαν στη γερμανική πρωτεύουσα και χάρισαν οσκαρική λάμψη στη φετινή Μπερλινάλε.


Caro Diario: To μαγικό, χειροποίητο σύμπαν του Χαγιάο Μιγιαζάκι
#133
02/02/2024

Το «Αγόρι και ο ερωδιός» είναι η τελευταία ταινία του κορυφαίου Ιάπωνα animator Χαγιάο Μιγιαζάκι, ο οποίος στα 83 του χρόνια εξακολουθεί να μας μαγεύει με όπλο τα αισθαντικά, λυρικά και χειροποίητα σκίτσα του.


Caro diario : O ακαταμάχητος ουμανισμός του Άκι Καουρισμάκι
#132
12/01/2023

Ο αγαπητός για τους έλληνες σινεφίλ σκηνοθέτης από την Φινλανδία Άκι Καουρισμάκι, παρουσιάζει το νέο του φιλμ που τιτλοφορείται «Πεσμένα φύλλα». Πρόκειται για μια θαυμάσια ερωτική ιστορία, που παρότι δεν πρωτοτυπεί σε επίπεδο πλοκής είναι ίσως η πιο τρυφερή και αφοπλιστική ταινία της χρονιάς.


Caro Diario: Από τη «Φόνισσα» του Κώστα Φέρρη σε εκείνη της Εύας Νάθενα
#131
11/24/2023

Το 1974 ο Κώστας Φέρρης έγινε ο πρώτος σκηνοθέτης που αποτύπωσε κινηματογραφικά το αρχετυπικό και πολλαπλού συμβολισμού έργο του Παπαδιαμάντη. Με αφορμή τη νέα «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα ξαναθυμόμαστε τα βασικά στοιχεία εκείνου του φιλμ που είχε χαρίσει στον Φέρρη το βραβείο σκηνοθεσίας του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.