České podsvětí

10 Episodes
Subscribe

By: Seznam Zprávy

S Adamem Miklicou a Josefem Klímou o tenké hraně zákona v novém miléniu. Z podsvětí je spíš polosvět a zločin infiltruje stát. Uslyšíte, jak Mrázkův exkolega Pitr utíká do Švýcarska. Jak se naše zbraně málem pašovaly do Íránu, jak Švábův gang kosil bohaté podnikatele v zahraničí nebo jak někoho napadlo namíchat do alkoholu víc metanolu a skončilo to mrtvými a prohibicí. Druhou sérii Českého podsvětí poslouchejte na Seznam Zprávách, na Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Sledujte novou podcastovou minisérii “Slopné: Kdo je vrah?”
#18
10/23/2023

Investigativní reportérka Seznam Zpráv Adéla Jelínková s fotografkou Christine Havranovou zkoumají v nové podcastové minisérii „Slopné: Kdo je vrah?“ případ, který se odehrál v září 2011. Na materiálech k podcastu pracovaly přes rok, nejde přitom o pouhou rekapitulaci kriminálního případu, novinářky ve spisech i v terénu objevily dosud neznámé stopy. Nyní odkryjí, zda se mohl stát jeden z největších justičních omylů v Česku.


Když v září 2011 v klidné obci Slopné na Zlínsku náhle zemřel penzista Miroslav Sedlář, pár dní to na ž...


Skutečné české záhady: Poslechněte si nový podcast Josefa Klímy
#17
02/18/2023

Události české historie, o kterých mnoho lidí nemá vůbec tušení. Novináři Josef Klíma a Jaroslav Mareš v prvním díle nového podcastu Skutečné české záhady odhalují málo známé okolnosti teroristických činů, které se udály před pádem komunismu.

Ve druhé polovině 80. let došlo na několika místech v Československu k explozím před místními sídly komunistické strany. Přestože se tyto události odehrály v době, kterou mnozí zažili, málokdo o nich dnes ví.

„V polovině osmdesátých let do...


Skutečné české záhady: Josef Klíma s Jaroslavem Marešem odhalují tajemné příběhy v novém podcastu
#16
02/10/2023

Seznam Zprávy připravily novou minisérii s reportéry Josefem Klímou a Jaroslavem Marešem. Zaměří se na největší vyřešené i nevyřešené české záhady. 


Podcastová série Skutečné české záhady přivádí zpět za mikrofon investigativního reportéra Josefa Klímu, který byl hlasem true crime podcastu České podsvětí, který od roku 2020 nasbíral přes 5 milionů digitálních poslechů. 


Naproti němu usedne Jaroslav Mareš, spisovatel, reportér a autor úspěšného youtubového kanálu Badatele.net, kde odhaluje histori...


Prohnilí: Poslechněte si první díl nového podcastu Jaroslava Kmenty
#15
10/11/2022

Investigativní novinář Jaroslav Kmenta v novém podcastu připomíná vzestup a pád strany Věci veřejné a jejího zakladatele Víta Bárty. Kmenta v roce 2011 doložil, že skutečnou Bártovou vizí bylo propojit politickou a ekonomickou moc. Zaposlouchejte se do prvního dílu podcastové série Prohnilí.

„Byl jsem pod neustálým tlakem. Psal jsem jenom o mafiánech a kmotrech a jejich napojení na politiky a policajty,“ vzpomíná Jaroslav Kmenta na rok 2010 v prvním díle nové podcastové série Prohnilí. 

Tehdy pracoval v MF Dnes a jeho šéf Jiří Kubík...


Gučiho archiv: Poslechněte si epizodu nové minisérie Janka Kroupy
#14
08/05/2022

Investigativní minisérie Gučiho archiv přináší pohled do světa politiků a podnikatelů, které policie zatkla při operaci Dozimetr. Reportér Janek Kroupa v podcastu odtajňuje nové důkazy – dosud neznámé dokumenty.

Svědectví korunního svědka kauzy Dozimetr, stíhaného podnikatele Pavla Dovhomilji, jde mnohem dál, než se dosud vědělo.

Dovhomilja, přezdívaný Guči, v mnohahodinové zpovědi popisuje vztahy s politiky několika vládních i opozičních stran, rozkrývá, jak celá skupina vlastně fungovala i to, jak si dělili peníze. A co víc – Guči předložil s...


Práskač. Poslechněte si epizodu nového investigativního podcastu
#13
03/09/2022

Příběh recidivisty Stanislava Seidla, který se v únoru dobrovolně vzdal úřadům. Tvrdí, že ho zradila příbramská policie, proto se přes jedenáct let skrýval v cizině. Zaposlouchejte se do nového podcastu Seznam Zpráv.

Recidivista Stanislav Seidl je v příbramském podsvětí zapsán pod přezdívkou Sádlo. Než před jedenácti lety zmizel v cizině před spravedlností, zabýval se především vykrádáním bytů a otevíráním trezorů.

To druhé, jak sám přiznává, dělal nejraději. „Udělal jsem jich tak šest neb...


Teaser: Poslechněte si nový podcast od tvůrců Českého podsvětí
#12
02/28/2022

Recidivista Stanislav Seidl, zařazený na seznam 60 nejhledanějších zločinců Evropy, se minulý pátek dobrovolně vzdal úřadům. Tvrdí, že ho zradila příbramská policie, proto se přes jedenáct let skrýval v zahraničí. Poslechněte si jeho příběh v nové investigativní podcastové sérii Práskač.

Stanislav Seidl je v příbramském podsvětí zapsán pod přezdívkou Sádlo. Než před jedenácti lety zmizel v cizině před spravedlností, zabýval se především vykrádáním bytů a otevíráním trezorů. To druhé, jak sám přiznává, dělal nejraději...


Důležitý vzkaz od Pepy a Adama
#11
10/25/2021

🔎 Hlasujte pro České podsvětí v Křišťálové lupě v kategorii Podcast roku 🔍

České podsvětí zaznamenalo už 2,1 milionu digitálních poslechů. Za to vám moc děkujeme a zároveň vás chceme o něco poprosit - podpořte České podsvětí v Křišťálovce v kategorii Podcast roku. Hlasovat můžete na kristalova.lupa.cz/hlasovani do 1. listopadu. Děkujeme!


České podsvětí

Josef Klíma a Adam Miklica v pokračování úspěšné podcastové série. Devět nových dílů o tenké hraně zákona v novém mileniu.Každé pondělí na Seznam Zprávách...


Epizoda devátá: Bylo to v kartách
#10
09/13/2021

🔎 Hlasujte pro České podsvětí v Křišťálové lupě! 🔍


Příběh nevídané policejní akce, velké politické krize, obviněných těch „úplně nahoře“ a taky policejních metod, které nebyly úplně košer. K čemu zásah na Úřadu vlády vlastně vedl? A proč?

Policisty k Úřadu vlády zavedly odposlechy pražských lobbistů a tehdejšího náměstka šéfa pražských žalobců Libora Grygárka. Toho podezřívali ze zneužití pravomoci, Nejvyšší soud Grygárka ale před rokem obvinění definitivně zbavil.

„Když ho policisté začali postupně odposloucháva...


Epizoda osmá: Občan Rittig
#9
09/06/2021

🔎 Hlasujte pro České podsvětí v Křišťálové lupě! 🔍


Ačkoliv kolem něj mnoho let krouží policie a státní zástupci, žádné obvinění Ivo Rittiga před soudem neobstálo. Minulý týden ho soud definitivně pravomocně osvobodil v jízdenkové kauze dopravního podniku.

Na svém instagramovém účtu o sobě Ivo Rittig uvádí, že je eskamotér. Většina české veřejnosti ho má ale zapsaného pod pojmem lobbista. V další epizodě podcastu České podsvětí se Josef Klíma a Adam Miklica probírají minulostí a specifickou image kontroverzníh...