Min bror, Sexologen

10 Episodes
Subscribe

By: Mats

To sexologibrødre begir seg ut i pod-universet for å diskutere, belyse og drodle litt rundt lystige og tunge emner innenfor sexologiens mangfoldige natur.

Min bror, Sexologen - 10 år med Fifty Shades of Grey
#14
03/25/2021

Denne uken snakker brødrene om Fifty Shades of Grey - om inntrykket filmen ga (da ingen hadde sett eller lest den før), hvordan den har påvirket samfunnet, og ikke minst seksualitet og S&M opp mot Seksuell Helse. EnJoY!


Min bror, Sexologen - Seksuelle Overgrep
#13
03/14/2021

I denne episoden har vi med oss (sjøvlaste) Adam Schjølberg, hvor vi snakker løst og fast om seksuelle overgrep - hva det gjør med maskuliniteten ens, hvilken etterpåklokskap som sitter igjen, hvilke grublinger og bekymringer som er vanlige, og mye mye mer. Adam ble utsatt for et seksuelt overgrep på midten av 2000-tallet, og her kan du høre hans historie og refleksjoner.


Min bror, Sexologen - Seksualitet i Parforholdet
#12
03/09/2021

Er man like seksuelt tent livet gjennom? Hvordan tilpasse sex/seksualitet og livet med barn og hverdagen? Har du sex færre ganger enn snittet? Mer om dette i dagens episode, hvor vi diskuterer hvordan en kan ivareta begges seksuelle helse. 


Min bror, Sexologen - Funksjonsnedsettelse og Seksualitet
#11
03/01/2021

Trenger mennesker med utviklingshemming eller funksjonsnedsettelser informasjon og opplæring i Seksuell Helse? Selvsagt! Vi diskuterer litt om hvorfor Seksualitet må anses som en positiv drivkraft, hvordan helsepersonell kan forholde seg til brukeres seksualitet, og har attpåtil tvunget med oss Kondomeriets egne sexleketøy-ekspert, Marthe Sørflaten, for å komme med anbefalinger for hvilke artikler som kan hjelpe en i jakten på et optimalt sexliv. 


Min bror, Sexologen - Brødrepanelet
#10
02/23/2021

SPØRSMÅL???
Denne uken svarer vi både kommende og nåværende helsepersonell ift. sexologisk relevante spørsmål, og vi skumper innom tema som seksualitet og psykisk utviklingshemming, om autismespekterforstyrrelse, om sårbarhet for seksuelle overgrep, om hvordan møte ungdommer som trenger å vite om seksualitet og seksuell helse, og en god del mer. MEN, episoden er ikke bare for klinikere ;) Husk, vi er alle seksuelle vesen! Og hvis ikke brukere/pårørende får vite om seksualitet og seksuell helse av oss, så tilegner de seg en kompetanse annensteds fra.  


Min bror, Sexologen - Finn ditt sexleketøy
#9
02/14/2021

Mats og Thomas har tatt seg turen til Kondomeriet i Karl Johans gt. og snakket med SoMe- og presseansvarlig for Kondomeriet, Marthe Sørflaten. Hvorfor burde vi alle ha et (eller flere) sexleketøy? Kan leketøy bidra til vår seksuelle helse? Hva er nytt og ¤HaWt¤ i orgasmens verden? Alt dette, med mer, i dagens episode av Min bror, Sexologen. 


Min bror, Sexologen - BDSM
#8
02/07/2021

Hva er BDSM? Hva er SMil Norge? I dagens episode har vi med oss Victor fra SMil Norge på telefon, som svarer på alt du måtte lure på ift. BDSM - Bondage, Disiplin, Sadisme og Machochisme. 


Min bror, Sexologen - Seksuell Helse
#6
01/31/2021

Visste du at du har en seksuell helse som er direkte knyttet opp mot din psykiske helse? Visste du at vi har seksuelle rettigheter? Visste du at Helse- og Omsorgsdepartementet anser seksualitet som en positiv drivkraft i livene våre, og har utarbeidet en strategiplan for Seksuell Helse? I denne ukens episode snakker vi om alle menneskers seksuelle helse og hvorfor det er så viktig å holde det oppe. 


Orgasme
#5
01/24/2021

Hvordan bygger orgasmer seg opp? Finnes det flere typer orgasmer og sensitive "hot-spots"? Hvordan skiller orgasmen seg for menn og kvinner? Dette og mye mye mer vil gås gjennom i denne ukens episode.


Mannlig seksualitet
01/14/2021

Er menn alltid kåte? Tenker menn på sex hvert 7. sekund? Er mannens seksualitet enklere enn kvinnens? Finnes det noen vettuge sexleketøy for menn? Hva f er F-punktet? Dette, og mer til, i dagens episode av Min bror, Sexologen.