Godt nok for de svina med Anita Krohn Traaseth

10 Episodes
Subscribe

By: Fremantle podkast

Hege Janson Skogen (30) har ambisjoner om å bli toppleder. Næringslivsleder og forfatter Anita Krohn Traaseth (48) har allerede tatt den reisen. Bli med som flue på veggen når Anita og Hege diskuterer små og store utfordringer som Hege, og sannsynligvis du selv, møter på veien oppover karrierestigen og i selve livet.

Julehilsen fra svina & litt om nyttårsforsetter
#4
12/20/2021

Svina oppsummerer kort året som gikk, hvilke episoder de husker best og litt om forsetter for det nye året.

See omnystudio.com/listener for privacy information.


Reprise: Lønnssamtalen. Slik forbereder du deg (hakket bedre enn sjefen din…)
#20
12/13/2021

Det er slutten av året og mange som snart skal ha lønnssamtale. Derfor kjører vi en liten reprise på denne populære episoden også.

For hvordan forberede man seg best mulig til en lønnssamtale? Hvordan finne du ut hvor mye du bør be om? Og hva bør du si og ikke si i selve møtet? Anita deler sine triks og tips for å øke sannsynligheten for at du får gjennomslag for det du ønsker å oppnå i en lønnssamtale med sjefen.

Mer om Dagens Næringsliv sitt gaveabonnement finner du på dn.no/svina<...


Reprise: Den store medarbeidersamtalen
#19
12/06/2021

Det er høytid for medarbeidersamtaler og hva passer vel bedre da enn en reprise på denne svært populære episoden.

Hege har fått innkalling til medarbeidersamtalen sin. Hvordan bør hun forbereder seg? Og hva synes Anita og Hege om konseptet «årlige medarbeidersamtaler» ?

Dagens Næringsliv sitt gaveabonnement finner du på dn.no/svina

See omnystudio.com/listener for privacy information.


Mer om hersketeknikker - nyttige og nådeløse i hverdagen
#18
11/29/2021

Hersketeknikker er et engasjerende tema, og Svina er ikke ferdige med det helt enda. Sigrid Sollund, journalist og kjent programleder i NRK Dax18, har skrevet bok om temaet med en praktisk og løsningsorientert tilnærming. Hun har fokus på hvordan hersketeknikker brukes og kan håndteres i ulike deler av livet, som på jobb, i politikken, i forhold eller ovenfor barn. Sigrid kommer med helt konkrete råd til hvordan vi kan bli bedre til å både avverge andres forsøk på hersing, men også minimere egen tilbøyelighet til å ty til hersketeknikker.

See omnystudio.com/listener for...


Slik får du et langt og lykkelig arbeidsliv. Møt Mette Bugge som har «oppskriften».
#17
11/22/2021

Mette Bugge er snart 70 år gammel, og har jobbet i Aftenposten i mer enn 40 år. Hun anser seg som langt fra ferdig med arbeidslivet, og har masse mer å gi. Mette er et fyrverkeri, og hun kommer med rågode tips til hvordan man selv kan sørge for at man gleder seg til å gå på jobb hver eneste dag, uavhengig av alder og yrke.

See omnystudio.com/listener for privacy information.


PA rollen, og hvorfor den er så viktig. Møt Anitas tidligere PA, Eva Finseth.
#16
11/15/2021

Svina har Anitas personlige assistent fra tiden i Innovasjon Norge på besøk. De to brukte litt tid på å finne ut hvordan de skulle ha det, men fikk etterhvert til et veldig godt samarbeid. Eva deler også gode tips til hvordan man kan gjøre grep dersom arbeidsmengden og innkomne henvendelser er uoverkommelig høy. 

See omnystudio.com/listener for privacy information.


Første dag på ny jobb, og 4 årsaker til at folk slutter
#15
11/08/2021

Hege har hatt sine første dager i ny jobb, og er en god blanding av overveldet, supergira og litt sliten. Anita har kommet over en artikkel om hva som er de viktigste grunnene til at folk gjør som Hege, og slutter i jobben sin i 2021.

See omnystudio.com/listener for privacy information.


Hege & Anita oppsummerer tanker rundt episodene om hersketeknikker
#14
11/01/2021

Svina snakker om hva de lærte av å snakke med Anne Grethe om hersketeknikker. Det viser seg at verktøyene Anne Grethe ga oss, kan brukes til mer enn «bare» å møte hersketeknikker. Hege begynner snart i ny jobb, Anita er supertravel og har mye spennende på agendaen.

See omnystudio.com/listener for privacy information.


Reprise del 3: Må alle ledere falle og forsøpler du deg selv som menneske?
#13
10/25/2021

I tredje og siste del med psykolog og lederutvikler Steinar Bjartveit, snakker svina blant annet om hva det betyr at alle ledere faller. Hva er et fall? Hva mener Steinar med at det skal mer til for å bære suksess, enn å bære motgang? Og hva betyr det at noen ledere er rever, og noen er løver?

 

Dagens Næringsliv sitt høsttilbud finner du her: dn.no/svina

See omnystudio.com/listener for privacy information.


Reprise: Makt del 1 Er du (eller sjefen din) en administrator eller en ekte leder?
#11
10/25/2021

Et småsvin er slått ut av sykdom så vi kjører derfor reprise på den populære tredelte episoden med Steinar Bjartveit. Han er en av nøkkelpersonene bak Masterprogrammet Ledelse, Makt og Mening på BI. Vi starter med Ibsen, Hvorfor er han så relevant for ledelse?

Dagens næringsliv sitt høsttilbud finner du på: dn.no/svina

See omnystudio.com/listener for privacy information.